Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Όρτα τα έσπασε με την Μπράγκα και ζήτησε να έρθει στον Ολυμπιακό! Αλλά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις τελευταίες εξελίξεις με το θέμα της μεταγραφής του Όρτα στον Ολυμπιακό.

• Είναι σίγουρα ένα θέμα στη μεταγραφή του Αντρέ Όρτα ο αποκλεισμός του από την αποστολή της Μπράγκα ενόψει του επόμενου ευρωπαϊκού αγώνα της. Γιατί όμως προέκυψε ο αποκλεισμός; Και όντως αποτελεί ένα βήμα προς την επιστροφή του παίκτη στον Ολυμπιακό;

• Αυτό που ισχύει τώρα είναι ότι αυτή την στιγμή η μεταγραφή του Όρτα στον Ολυμπιακό δεν προχωράει. Προσέξτε, όμως: μην σταθείτε μόνο στο ότι, «δεν προχωράει», αλλά και στο «αυτή την στιγμή»…Πολύ απλά, διότι κάθε ημέρα, ενίοτε και κάθε ώρα μπορεί να φέρει άλλες εξελίξεις. Η υπόθεση έχει μία δυναμική και δεν μπορείς να την παρακολουθήσεις εύκολα!

• Ο Πορτογάλος κεντρικός χαφ τώρα που μιλάμε τα έχει σπάσει με την Μπράγκα! Και τα έχει σπάσει γιατί ουσιαστικά έχει συμφωνήσει να έρθει στον Ολυμπιακό και έχει ζητήσει να φύγει από την Μπράγκα για να έρθει στον Ολυμπιακό, χωρίς η Μπράγκα να έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Γιατί η Μπράγκα ενώ άλλα έλεγε την περασμένη Παρασκευή, άλλα λέει τώρα, για την ακρίβεια άλλα έλεγε έως χθες. Αρνιόταν δηλαδή ότι έχει συμφωνήσει στα λεφτά με τους «ερυθρόλευκους»!

• Τι θα γίνει πλέον, ουδείς ξέρει. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να περιμένει…αιώνια αυτή τη μεταγραφή, παρότι πράγματι θέλει τον Όρτα και εκτιμάει τι κάνει ο Όρτα για να έρθει. Αλλά εάν ο σύλλογος συμφωνήσει με όσα ζητάει η Μπράγκα, τότε θα έχει συμφωνήσει σε μία μεταγραφή ασύμφορη για το ίδιο, τον Ολυμπιακό, ίσως και μία μεταγραφή στην οποία θα έχει πιαστεί κορόϊδο.

• Η λογική, όπως έγραψα και πριν δύο ημέρες, λέει ότι η Μπράγκα θα κάνει πίσω κάποια στιγμή. Ακόμη και σήμερα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αν και έως χθες τη νύχτα επικοινωνία μεταξύ Ολυμπιακού και Μπράγκα δεν υπήρχε. Αλλά η λέξη κλειδί είναι το «μπορεί». Μπορεί και να μην το κάνει η, να το κάνει τέλος Αυγούστου. Δεν έχουμε άλλο δρόμο, από το να παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Ο Όρτα τα έσπασε με την Μπράγκα και ζήτησε να έρθει στον Ολυμπιακό! Αλλά…

• Τέλος πάντων, ο νέος προπονητής της Μπράγκα, ο Ντανιέλ Σόουσα, ρωτήθηκε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τον αποκλεισμό του Όρτα από την αποστολή της ομάδας του και επέλεξε να είναι προσεκτικός και διπλωμάτης σε όσα είπε. «Γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η αγορά. Μπορεί να κινηθεί, μπορεί να μην κινηθεί. Είναι παίκτης που αποτελεί μέρος της ομάδας και βασίζομαι σε αυτόν», σχολίασε, την στιγμή κατά την οποία σε όλα τα τελευταία φιλικά τον έβαλε μόνο αλλαγή και στο μοναδικό επίσημο ματς ούτε αλλαγή.

• Ερωτηθείς, όμως, ακόμη πιο ειδικά αν ο Όρτα θα μπορούσε να ταιριάξει καλά στο νέο στιλ του παιχνιδιού της Μπράγκα, ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε τις ικανότητες του παίκτη και εκτίμησε ότι δεν θα είχε δυσκολίες να έπαιζε βασικός: «Δεν είναι ζήτημα να επιβεβαιώνεις τον εαυτό σου ως απόλυτα βασικό στην ενδεκάδα η, όχι. Όλοι ξέρουμε τα προσόντα του, είναι εύκολα αναγνωρίσιμα, ιδιαίτερα στο διάβασμα του παιχνιδιού και στην ποιότητα του να οργανώνει το παιχνίδι. Και προφανώς σε κάθε προπονητή θα άρεσε να υπολογίζει στις ικανότητες του. Αλλά οι καταστάσεις της αγοράς είναι απρόβλεπτες. Από την άλλη, από την αρχή της προετοιμασίας είναι στην ομάδα όπως οι άλλοι και ξεκινάει ισότιμα».

• Αν αυτό έχει ενδιαφέρον, ο πορτογαλικός Τύπος επιμένει, κατά τις αναφορές του σε αυτό το τελευταίο διήμερο, ότι η μεταγραφή του Όρτα στον Ολυμπιακό απέχει ένα μικρό βήμα (βλέπε A Bola) η, τέλος πάντων «είναι πολύ κοντά να γίνει» (βλέπε Record). Με την τελευταία πορτογαλική εφημερίδα μάλιστα να σημειώνει ότι επειδή η Λος Άντζελες εξακολουθεί να κρατάει το 50% των δικαιωμάτων του Όρτα, θα πάρει το 1.250.000 από τα συνολικά 3.000.000 Ευρώ της μεταγραφής και πιθανόν τις 750.000 Ευρώ από το 1.500.000 Ευρώ του μπόνους επίτευξης στόχων, θεωρώντας δηλαδή ότι η συμφωνία είναι στα 2.500.000 Ευρώ, συν 1.500.000 Ευρώ μπόνους. Επιπρόσθετα τονίζει ότι όλο αυτό το σκηνικό ισχύει, εκτός κι αν η Μπράγκα πριν πουλήσει τον παίκτη στον Ολυμπιακό αγοράσει από τη Λος Άντζελες και το άλλο 50% των δικαιωμάτων του παίκτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x