• Δεν υπάρχει κάτι πιο επώδυνο από το να κυνηγάς τη νίκη, να κάνεις πέντε αλλαγές και να παίρνεις αυτά τα λίγα πράγματα όσα πήρε ο Ολυμπιακός την Κυριακή με το Λεβαδειακό.

• Ο Μεντιλίμπαρ είπε μετά το παιχνίδι, κάνοντας την αυτοκριτική του, ότι ίσως έπρεπε να είχε προχωρήσει πιο γρήγορα σε αλλαγές-να θυμίσω ότι έβαλε στο 62’ τους Κωστούλα κι Ανδρούτσο, στο 73’ τους Κοστίνια, Γκαρθία και στο 84’ τον Γιάρεμτσουκ. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι κάτι θα άλλαζε θεαματικά για τον Ολυμπιακό, εάν ο προπονητής άλλαζε πιο γρήγορα την ενδεκάδα του.

Ο Κωστούλας αυτή τη φορά δεν ήταν όπως με τον Παναθηναϊκό, που είχε μπει κι είχε αλλάξει όλο το παιχνίδι. Κέρδισε δύο φάουλ (στο ένα και κίτρινη), έκανε ένα κάπως επικίνδυνο γύρισμα, αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα άλλο θετικό, είτε έπαιξε στα πλάγια (δεξιά κι αριστερά), είτε στον άξονα.



Ο Ανδρούτσος ήταν ίσως ο παίκτης από τις αλλαγές που προσπάθησε περισσότερο, υπό την έννοια ότι έκανε και λάθη, αλλά σούταρε δύο φορές (τη δεύτερη από τη μικρή περιοχή με αντίπαλο στόπερ να σώζει με φοβερό τάκλιν), γύρισε κι έκοψε όταν χρειάστηκε, πέρασε μία σέντρα, κέρδισε ένα κόρνερ σε μπάσιμο, είχε την πάσα στο σουτ του Γιάρεμτσουκ στο 92’ και γενικά ήταν μαχητικός και δραστήριος. Αυτά, όμως, δεν αλλάζουν τις εντυπώσεις που σχηματίστηκαν από την κίνηση να μπει ένας παίκτης παροπλισμένος επί τρεις μήνες για να πάρει ο Ολυμπιακός ένα ματς με τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη. Οι εντυπώσεις, καλώς η, κακώς, θα έσβηναν μόνο αν έκανε ένα γκολ ο ίδιος ο Ανδρούτσος και κέρδιζε ο Ολυμπιακός.

• Ο Κοστίνια αμυντικά ήταν θετικός, αλλά ενώ έβγαινε μπροστά οι σέντρες του ήταν απογοητευτικές-και οι τέσσερις. Είναι σαν να μην δουλεύει στην προπόνηση για να βελτιωθεί.

• Ο Γκαρθία κι αυτός ανασταλτικά έκανε καλή δουλειά, όμως όταν έπρεπε να βοηθήσει επιθετικά είχε δύο σέντρες χειρότερες κι από του Κοστίνια.

• Ο δε Γιάρεμτσουκ έπαιξε λιγότερο απ΄ όλους και το μόνο που πρόλαβε να κάνει σε αυτά τα 11 λεπτά ήταν ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο όμως δύσκολα μπορούσε να απειλήσει έναν νορμάλ γκολκίπερ.



• Στη συγκεκριμένη φάση, όμως, νομίζω ότι έκανε λάθος που σούταρε. Όπως πήρε την μπάλα από τον Ανδρούτσο, έπρεπε να την δώσει πάλι στον Ανδρούτσο, ο οποίος είχε μπει στην περιοχή σε θέση μέσα δεξιά μόνος. Αν ο Ουκρανός είχε καθαρό μυαλό και σήκωνε το κεφάλι του να δει τον συμπαίκτη του (η, αν δεν ήθελε να γίνει ήρωας κι έπαιζε για την ομάδα), θα έκανε μία εύκολη κάθετη πάσα στα τρία μέτρα προς τον συμπαίκτη του για να τον βγάλει φάτσα με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού.

• Θα μπορούσε αυτή να είναι μία φάση κλειδί για τον Ολυμπιακό κι αν έφερνε το 3-2 αφενός θα λέγαμε ότι προήλθε από τις δύο εκ των πέντε αλλαγών του Μεντιλίμπαρ, αφετέρου θα είχε πάρει κι ο Ντόη ρεβάνς για το πέναλτι που έκανε κι έβαλε τον Λεβαδειακό μέσα στο παιχνίδι. Διότι, όλη τη φάση του Γιάρεμτσουκ στο 92’, την ξεκίνησε ο Ντόη, που είχε προωθηθεί στην επίθεση κι έκανε μία πραγματικά εντυπωσιακή ενέργεια για να πασάρει στον Ανδρούτσο και να παίξει αυτός το ένα-δύο με τον Γιάρεμτσουκ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube