Ήταν το 43ο λεπτό του αγώνα ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία για το Euro 2020, που διεξήχθη λόγω κορωνοϊού το 2021, όταν ο ηγέτης των γηπεδούχων και το μεγαλύτερο όνομα στον αγωνιστικό χώρο του «Πάρκεν», Κρίστιαν Έρικσεν, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο σοκάροντας τον παγκόσμιο αθλητισμό και επισκιάζοντας το παρόν και το μέλλον του τουρνουά.

Πρόκειται, όμως, για μια ιστορία που στην υπογραφή της είχε «happy end», αφού ο Κρίστιαν Έρικσεν όχι μόνο επέζησε και είναι δίπλα στην οικογένειά του, αλλά έχει επανέλθει στο γήπεδο και έχει επανέλθει σε τέτοιο επίπεδο που θα έλεγε κανείς ότι δεν έλειψε ούτε μέρα.

Είναι, όμως, μόνο ο Κρίστιαν Έρικσεν που κατάφερε να επιζήσει και να επιστρέψει στην οικογένειά του ποδοσφαίρου; Σαφώς και όχι και στο πλαίσιο αυτό, το sport-fm.gr κατέγραψε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βγήκαν νικητές στη διπλή μάχη με τη ζωή και τον αθλητισμό.



Νουάνκουο Κανού

Ένας από τους πιο εμβληματικούς επιθετικούς στα χρονικά του αφρικανικού ποδοσφαίρου, ο Νουάνκουο Κανού, ήταν ένας αθλητής που γεννήθηκε με πρόβλημα στην καρδιά, χωρίς ευτυχώς ποτέ να πάθει κάτι εντός γηπέδου. Το 1996 και σε ηλικία μόλις 20 ετών εντοπίστηκε η εκ γενετής δυσλειτουργία και υποβλήθηκε σε επέμβαση την ίδια χρονιά, χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα που να έγινε γνωστό. Μάλιστα, λόγω αυτής της περιπέτειας της υγείας του, ίδρυσε το «Kanu Heart Foundation» το 2000, όσο ήταν παίκτης της Άρσεναλ.

Άνχελ Κορέα

Τη φετινή σεζόν, αν υπάρχει ένας παίκτης που ξεχώρισε στην τραγική Ατλέτικο Μαδρίτης, αυτός ήταν ο Άνχελ Μαρτίν Κορέα Μαρτίνες ή πιο απλά ο Άνχελ Κορέα. Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι ο Αργεντινός, λίγες μέρες μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του από τη Σαν Λορέντζο στην Ατλέτικο και συγκεκριμένα το 2014, διαπιστώθηκε ότι έχει όγκο στην καρδιά, σε μια σοκαριστική διάγνωση. Υποβλήθηκε σε μια πολύ λεπτή επέμβαση τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς στη Νέα Υόρκη και άρχισε προπονήσεις τον Αύγουστο. Τελικά, εντάχθηκε επίσημα στην Ατλέτικο τον Δεκέμβριο του 2014, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει παρουσιάσει νέο πρόβλημα.



Σάμι Κεντίρα

Ποτέ δεν γέμιζε το μάτι στο κοινό, αλλά ο Σάμι Κεντίρα ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας 77 συμμετοχές με την εθνική Γερμανίας, 161 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 145 με τη Γιουβέντους και άλλες 131 με τη Γιουβέντους, αποτελώντας μια σταθερή και τίιμια αξία σε ομάδες κορυφαίου επιπέδου, καθώς όταν έπαιζε στη Στουτγάρδη κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής σε ηλικία μόλις 19 ετών. Για τον ίδιο, το πρόβλημα με την καρδιά του διαπιστώθηκε σε σχετικά μεγάλη ηλικία, αφού τον Φεβρουάριο του 2019 ενώ ήταν 32 ετών, έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω καρδιακής αρρυθμίας. Η απουσία του κράτησε τρεις μήνες, συνεχίζοντας κανονικά την καριέρα του μέχρι το 2021.

Αντόνιο Κασάνο

Έχει παραμείνει στο μυαλό όλων ως ένας ποδοσφαιριστής που είχε ταλέντο, αλλά ποτέ δεν έφτασε στο επίπεδο που του έπρεπε, αφού ήθελε να γευθεί όλες τις απολαύσεις της ζωής ενός ποδοσφαιριστή. Τον Νοέμβριο του 2011 αντιμετώπισε όμως την πιο σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, όταν σε μια πτήση της Μίλαν παραπονέθηκε ότι ενώ ήταν στο αεροπλάνο, δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει, ούτε να κινηθεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των «ροσονέρι» ο Κασάνο είχε υποστεί ισχαιμική εγκεφαλική βλάβη, που όμως ήταν κάτι προσωρινό, αφού υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση στην καρδιά. Συνέχισε την καριέρα του μέχρι το 2017, κρεμώντας τα παπούτσια του σε ηλικία 35 ετών.



Ντάνι Καρβαχάλ

Είναι μέχρι σήμερα ο βασικός δεξιός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης και εκ των αρχηγών της «βασίλισσας», ωστόσο το 2017 έζησε μία από τις πιο δύσκολες περιπέτειες στη ζωή του. Τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς εντοπίστηκε με ιογενή λοίμωξη του περικαρδίου, με τον ίδιο να δηλώνει ότι φοβήθηκε ότι σε ηλικία μόλις 25 ετών, η καριέρα του θα ολοκληρωθεί πρόωρα. Ωστόσο, η ιατρική περίθαλψη που επέλεξε το τιμ της Ρεάλ τον επανέφερε στη δράση μέχρι τον Νοέμβριο και φυσικά ο Καρβαχάλ αποτελεί ακόμα μία σταθερή αξία για τους Ισπανούς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube