Πιο παλιά δεν μου άρεσαν τα Χριστούγεννα. Μελαγχολική γιορτή, ωστόσο όσο περνάνε τα χρόνια, αρχίζει και μου φαίνεται συμπαθητική. Το ίδιο ισχύει και για τις Απόκριες. Όπως κάθε παιδί τρελαίνεται για αυτές, έτσι μου άρεσαν και εμένα πολύ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια μου περνούν εντελώς αδιάφορες.

Όχι δεν είμαι εγώ η παράξενη και η περίεργη. Οι Απόκριες δεν είναι ωραίες, δεν έχουν κάποιο νόημα. Δεν έχει ουσία να μεταμφιεζόμαστε μια φορά τον χρόνο και να γίνονται καρναβάλια, πάρτι, παρελάσεις.

Η αυθεντική γιορτή είναι το Halloween, στην Ελλάδα δεν είναι ωραίο. Για αρχή, βγαίνεις αμέριμνος ένα βράδυ εκείνη την περίοδο και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάθεις ανακοπή. Ο λόγος; Θα δεις μπροστά σου όλους τους τρομακτικούς χαρακτήρες από όλα τα θρίλερ, με αποκορύφωμα τον τύπο από το Scream, (όχι δεν είναι η πιο τρομακτική φιγούρα, αλλά εγώ προσωπικά τον τρέμω από... πάντα).



Φαντάσου λοιπόν να τον δεις μπροστά σου, νύχτα και να σου πει: «wazzup»? Εντάξει πιθανότατα θα λυθείς στα γέλια μαζί του, αλλά μπορεί και όχι... Πάμε παρακάτω...

Βασικά ας πω κάποιες αλήθειες τώρα. Όσο μεγαλώνω με ενοχλούν πράγματα τα οποία δεν με ενοχλούσαν πιο παλιά. Ίσως τελικά να είμαι εγώ η παράξενη, αλλά πώς να το κάνουμε; Αν το καλοσκεφτείτε η συγκεκριμένη γιορτή δεν είναι ωραία. Εν αντιθέσει με το πέταγμα του χαρταετού, το οποίο και σε αυτό μόνο τα παιδάκια χαίρονται, αλλά είναι ένα έθιμο που σε συνδυασμό με το φαγητό εκείνης της ημέρας, περνάει χαλαρά η όλη φάση. Βέβαια το πέταγμα του αετού συνδυάζεται με γκρίνια του πατέρα της οικογένειας, αφού συνηθίζεται να τον... πετάει σε κάποιο δέντρο.

Ο δικός μου πατέρας ας πούμε κάθε χρόνο θέλει να τον φτιάχνει μόνος του και άμα δεν πετάξει, θα βρει όλες τις δικαιολογίες που υπάρχουν αντί να παραδεχτεί ότι δεν τον έφτιαξε καλά. Και μετά θα έρθει η γκρίνια... Καταλαβαίνετε πως πάνε αυτά.

Να ολοκληρώσουμε το όλο θέμα, δεν ξέρω αν έγινε κατανοητό, αλλά οι Απόκριες πρέπει να καταργηθούν. Ας επιληφθεί κάποιος επί του θέματος να ηρεμήσω και εγώ, μέχρι να βρω κάποια άλλη παραξενιά να έχω!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube