Unpopular Opinions

Με το «άκυρο» στον Μπενζεμά, ο Ρονάλντο υπέπεσε στο μεγαλύτερο unfair της καριέρας του

Επιλέγοντας τον Εμπαπέ στο δίλημμα με τον Μπενζεμά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έβαλε τον εαυτό του σε μια διαδικασία άρνησης του παρελθόντος, αλλά και υποτίμησης ενός εκ των σπουδαιότερων συμπαικτών του.

Πριν ξεκινήσει η ανάγνωση αυτού του κειμένου, ο γράφων θα πρέπει να ξεκαθαρίσει προς κάθε αναγνώστη του sport-fm.gr ότι ουδεμία διάθεση υπάρχει να... αφορίσει έναν εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών που πέρασε από τα γήπεδα.

Το τελευταίο, σύντομο διάστημα, άπαντες ασχολούμασταν με το Nations League και γενικότερα με τις εθνικές ομάδες τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις άλλες ηπείρους.

Από τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων ημερών ήταν το milestone του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος στην αναμέτρηση με την Κροατία έφτασε τα 900 γκολ καριέρας μπαίνοντας σε ένα κλειστό κλαμπ των σεσημασμένων αρχισκόρερ της ιστορίας του αθλήματος.

Και τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή την ιστορική φυσιογνωμία. Ηγέτης, παικταράς, παράδειγμα προς μίμηση, σκόρερ, τιτάνας. Και όποιος διαφωνεί σε αυτό επειδή, απλώς «δεν γουστάρει το στιλάκι του», ή είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα, της Λίβερπουλ ή οποιασδήποτε ομάδας, ή απλά δεν αγαπά το ποδόσφαιρο. Το σημαντικότερο στοιχείο που έφερε τον Ρονάλντο στην κορυφή, ήταν ο ζήλος και η αγάπη που είχε για αυτό που κάνει εδώ και 23 χρόνια. Δουλειά, δουλειά, δουλειά!

Είναι όμως πολύ δυσάρεστο, πρωτίστως για τον ίδιο και μετέπειτα για όσους υποστηρίζουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης, να ακούς τον CR7 να... υποκρίνεται, να αναιρεί το παρελθόν και να υποτιμά έναν εκ των κορυφαίων συμπαικτών που είχε ποτέ στην καριέρα του!

Πάμε όμως να ξετυλίξουμε την συγκεκριμένη υπόθεση από την αρχή

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του πρώην συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ, όπου και κλήθηκε να απαντήσει σε ορισμένα ποδοσφαιρικά διλήμματα! Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το «Μπενζεμά ή Εμπαπέ» με τον Πορτογάλο να κάνει την έκπληξη, επιλέγοντας τον 24χρονο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Και κάπως έτσι γεννιέται το άκρως φυσιολογικό ερώτημα: «Είσαι σοβαρός ρε Κριστιάνο;»!

Κανείς δεν αρνήθηκε ότι ο Εμπαπέ, είναι το σούπερ αστέρι της σημερινής εποχής, μαζί με τον Έρλιγνκ Χάαλαντ και ότι αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, όμως πως;



Θα φαίνεται αρκετά παράξενο που καταπιανόμαστε με αυτό το θέμα, αλλά μεγαλώνοντας με αυτούς τους ανθρώπους, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να υπάρχει και λίγο... τακτ!

Ο Ρονάλντο, έφτασε στο «Μπερναμπέου» για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2009, ως η μεγαλύτερη μεταγραφή που θα μπορούσε να γίνει εκείνα τα χρόνια. Μαζί του «Μαδριλένοι» έγιναν και οι Μπενζεμά, Τσάμπι Αλόνσο, Κακά και άλλοι μικρότερης... δυναμικής, συγκριτικά με τους προαναφερθέντες.

Πέρασαν αμέτρητοι παίκτες από την επίθεση της «βασίλισσας», με στόχο να πλαισιώσουν αυτούς τους δυο παικταράδες, αλλά η χημεία του Ρονάλντο με τον Μπενζεμά μέχρι και το 2018, τότε που ο Πορτογάλος έβγαλε τα λευκά για να συνεχίσει στη Γιουβέντους, ήταν πραγματικά το κάτι άλλο!

Οι δυο τους συνεργάστηκαν αμέτρητες φορές. Συνολικά σκόραραν 805 γκολ, αριθμός αδιανόητος, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Πορτογάλος με παραπάνω από τα μισά (451) είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της «βασίλισσας»!

Kαι ποιο είναι το μείζον στοιχείο από όλα αυτά; Ο Μπενζεμά είχε «σερβίρει» 43 εξ αυτών στον Κριστιάνο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Γάλλος έκανε στην... άκρη για να πάρει ολόκληρη τη δόξα ο Ρονάλντο.



Όμως τα πιο «βαριά» δεν είναι τα παραπάνω. Το 2022, ο Καρίμ Μπενζεμά, έλαβε, απολύτως δικαιολογημένα, την Χρυσή Μπάλα, μετά από μια ΜΥΘΙΚΗ σεζόν που πραγματοποίησε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν μετά από 46 ματς σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 44 τέρματα και μοίρασε και 15 ασίστ, χαρίζοντας μάλιστα στους «μερένχες» το 14ο Champions League της ιστορίας τους.

Και όμως, αν κάποιος θα έπρεπε να πει ένα μεγάλο «μπράβο» στον Μπενζεμά, δεν ήταν άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Όμως αυτό δεν έγινε. Ο Γάλλος μιλώντας λίγες ημέρες αργότερα στο Telefootbroadcast αποκάλυψε ότι ο σπουδαίος Πορτογάλος, δεν τον συνεχάρη ποτέ! Πως γίνεται να είσαι φειδωλός απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο επιθετικό, όταν ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, ο Ζινεντίν Ζιντάν, χαρακτήριζε ως τον καλύτερο Γάλλο επιθετικό της ιστορίας τον Μπενζεμά;



Οι υποθέσεις για την απάντηση του Ρονάλντο, είναι πολλές. Θα μπορούσε κάποιος έστω να... υποστηρίξει ότι ο αρχηγός της Αλ Νασρ και της εθνικής Πορτογαλίας, επέλεξε τον Εμπαπέ, επειδή ο Γάλλος τον είχε ίνδαλμα στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, ή ότι η ιδιαίτερη συμπάθεια του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ προς τον Μπενζεμά, δημιουργούσε... τριβές στα αποδυτήρια και έφερνε σε δύσκολη θέση τον Ρονάλντο.



Όπως και αν έχει, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, παρότι κορυφαίος στο είδος του, υπέπεσε στο μεγαλύτερο unfair της καριέρας του, «ακυρώνοντας» τις μαγικές στιγμές που έζησε στη Ρεάλ Μαδρίτης με τον καλύτερο συμπαίκτη που θα μπορούσε ποτέ να έχει ένας ποδοσφαιριστής.

Άλλωστε το είπε και το 2022 ο Αντόνιο Κασάνο: «Ο Ρονάλντο θα έπρεπε καθημερινά να προσεύχεται στο Θεό και να ευχαριστεί τον Μπενζεμά που ήταν συμπαίκτες. Σίγουρα, ο Ρονάλντο σκοράρει και πάντα θα το κάνει αυτό, αλλά ο Μπενζεμά είναι διαφορετικός παίκτης. Είναι και σέντερ φορ, είναι και… Ζιντάν, είναι δεκάρι, είναι ένα εννιαμισάρι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x