Unpopular Opinions

Unpopular Opinions: Ήταν τόσο… λίγος ο Ελ Κααμπί για την 30άδα της Χρυσής Μπάλας;

Λίγες ώρες πριν από την απονομή της Χρυσής Μπάλας, το ελληνικό ποδόσφαιρο «αδικείται» κατάφορα, με την ηχηρή απουσία του Αγιούμπ Ελ Κααμπί από την κορυφαία 30άδα του 2024!

Ο χρόνος για την απονομή της Χρυσής Μπάλας στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του 2024 μετράει, πλέον, αντίστροφα, καθώς απόψε στο «Theatre du Chatelet» του Παρισιού θα ανακοινωθεί ποιος θα είναι αυτός, που θα διαδεχθεί τον Λιονέλ Μέσι.

Πολλοί αστέρες θα παρευρεθούν στη λαμπερή τελετή, με εξαίρεση εκείνους της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι προχωρούν σε «εμπάργκο» κατά της κορυφαίας διαδικασίας, επειδή ο Βινίσιους δεν θα βραβευτεί εντέλει, με τον Ρόδρι να φιγουράρει ως ο φετινός νικητής. Υπάρχουν, όμως, στη συγκεκριμένη λίστα και ορισμένοι ποδοσφαιριστές, που ναι μεν πραγματοποίησαν μια μεγαλειώδη, για τα στάνταρ τους, σεζόν, όμως «τρώνε» τη θέση ενός, ο οποίος αδικείται κατάφορα!

Και εδώ έρχεται να ακουστεί το εξής ερώτημα: «Ήταν τόσο… λίγος ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί για την 30άδα της Χρυσής Μπάλας»;

Φυσικά και όχι! Ο Μαροκινός στράικερ του Ολυμπιακού αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην ιστορική κατάκτηση του Conference League από τους «ερυθρόλευκους», με την επικράτησή τους επί της Φιορεντίνα στην OPAP Arena.

Τι λιγότερο κατάφερε, δηλαδή, την περασμένη σεζόν ο 32χρονος φορ από τον Γουίλιαμ Σαλιμπά της Άρσεναλ ή τον Βιτίνια της Παρί Σεν Ζερμέν; Αμφότεροι είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και άκρως κομβικοί για τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται, όμως τα πεπραγμένα τούς πέρυσι είναι ελάχιστα μπροστά σε όσα έκανε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί!

O Αφρικανός ποδοσφαιριστής σε 50 ματς τη σεζόν 2023/24 σκόραρε 33 φορές! Από αυτά τα τέρματα τα 17 ήταν στο πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα 16 στο Europa και το Conference League. Ο εκτελεστής Ελ Κααμπί έστειλε τον Ολυμπιακό στα ουράνια, αφού στα 9 ματς των νοκ-άουτ του Conference League βρήκε δίχτυα 11 φορές. Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν επιβεβαίωσε πως στην Ευρώπη… σεληνιάζεται, καθώς έφτασε τα 17 γκολ σε 18 ματς από φάση ομίλων και μετά και πήρε και το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της περσινής διοργάνωσης!



Συγκεκριμένα από τότε που έκανε ντεμπούτο τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA ο «μπομπέρ» των Πειραιωτών, είναι πρώτος σκόρερ σε αυτές…



Γίνεται, λοιπόν, να απουσιάζει από τη λίστα ένας ποδοσφαιριστής, που έσπασε το μοναδικό ρεκόρ, που κρατούσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έχοντας σκοράρει 10 τέρματα το 2017 στο Champions League και τον Καρίμ Μπενζεμά και Ραδαμέλ Φαλκάο, που είχαν ισάριθμα το 2022 και το 2011 αντίστοιχα;



Κανείς δεν θα μάθει ποτέ τον λόγο της απουσίας ενός τόσο χαρισματικού σκόρερ, από τη συγκεκριμένη λίστα, δεδομένα, όμως, όλοι θα γνωρίζουν, εντός ελληνικών συνόρων, ότι πρόκειται για μια κατάφορη αδικία, που συνεχίζεται σε αυτή την… παρωδία, που ονομάζεται «Χρυσή Μπάλα»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x