Γενικά

Τα σάρωσε όλα: Για αυτό παίρνει τη Χρυσή Μπάλα ο Ρόδρι!

Ο Ροντρίγκο Ερνάντες φαίνεται πως κάνει τη μεγάλη ανατροπή στο… θρίλερ και αυτός θα διαδεχθεί τον Λιονέλ Μέσι, κατακτώντας τη φετινή Χρυσή Μπάλα! Γιατί αυτός; Γιατί οι αριθμοί του προκαλούν ίλιγγο…

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η φετινή Χρυσή Μπάλα, με τον Ροντρίγκο Ερνάντες, τον Ρόδρι δηλαδή, να κάνει τη μεγάλη ανατροπή! Όλα δείχνουν ότι αυτός θα κατακτήσει το σπουδαίο βραβείο και όχι ο Βινίσιους, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι έξαλλη από αυτή την εξέλιξη και μάλιστα, σύμφωνα με τους Ισπανούς, να ακυρώνει την παρουσία της στην εκδήλωση! Για την ακρίβεια, μόνο ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο θα παρευρεθεί στο Παρίσι από πλευράς διοίκησης των Μαδριλένων!

Τα δεδομένα, ωστόσο, έχουν αλλάξει και αυτό δεν δείχνει να ανατρέπεται. Ο Ρόδρι θα είναι ο διάδοχος του Λιονέλ Μέσι στη Χρυσή Μπάλα, εξαργυρώνοντας μία μυθική χρονιά με τη Μάντσεστερ Σίτι, που είχε ως κερασάκι στην τούρτα την κατάκτηση του Euro με την εθνική Ισπανίας, όπου ο ίδιος ήταν ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης.

Η υπεροχή χρονιά του Ρόδρι ξεκίνησε με άσχημο τρόπο, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε από την Άρσεναλ στο Community Shield, στη διαδικασία των πέναλτι. Μια εβδομάδα αργότερα, ωστόσο, χαμογέλασε ξανά, κατακτώντας το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Σεβίλλη, επίσης από τα 11 μέτρα.

Στην Premier League έχασε μόνο τέσσερα παιχνίδια από τα συνολικά 38, τρία από αυτά λόγω τιμωρίας και ένα λόγω τακτικής. Η συνεισφορά του στο εγχώριο πρωτάθλημα ήταν 8 γκολ και 9 ασίστ, αν και περισσότερο χαρακτηρίζεται από το πώς κάνει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να… πετάει στον αγωνιστικό χώρο! Στη συνέχεια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ήταν επίσης εξαιρετικός, όπως ήταν σε όλη τη σεζόν, με τη Σίτι να κατακτά το εν λόγω τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πλέον, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, η απουσία του στη μεσαία γραμμή των πρωταθλητών Αγγλίας κάνει… μπαμ!

Ρόδρι: Για αυτό παίρνει τη Χρυσή Μπάλα

Ο Ισπανός μέσος μπορεί να μην κατάφερε να κλείσει τη σεζόν με back-to-back Champions League, αφού η Σίτι αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά, στα πέναλτι. Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση «έγραψε» ένα γκολ και τρεις ασίστ. Αλλά ούτε μπόρεσε να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο του παιχνίδι της περσινής σεζόν με τη Σίτι, αφού η Γιουνάιτεντ τής στέρησε την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η παρουσία του στην εθνική Ισπανίας, ωστόσο, στα γήπεδα της Γερμανίας, το περασμένο καλοκαίρι, είναι εκείνη, που του δίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη Χρυσή Μπάλα! Από την άφιξη του Λουίς Ντε Λα Φουέντε στους «Ρόχας», ο Ρόδρι έγινε θεμελιώδης για την ομάδα, όντας ένας από τους αρχηγούς και αδιαμφισβήτητος βασικός και αναντικατάστατος. Ο Ισπανός τεχνικός υπολόγιζε στον μέσο της Σίτι σε όλες τις κλήσεις του, εξήρωντας τον ρόλο του στο Euro, όπου η Ισπανία κατέκτησε την κούπα και ο Μαδριλένος Ρόδρι αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης… για πλάκα! Σκόραρε μόνο ένα γκολ, στην ισοπαλία εναντίον της Γεωργίας στη φάση των «16», σε έναν αγώνα, που, τελικά, θα έληγε 4-1, αλλά, όπως προαναφέραμε, άλλη είναι η δουλειά του 28χρονου στο γήπεδο.

Δυστυχώς, η περσινή… ατελείωτη χρονιά, όπου αγωνίστηκε συνολικά 6.107 λεπτά, τον έβλαψε, πιθανότατα, φέτος, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί του γόνατο και θα χάσει όλη τη σεζόν. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι όλα τα λεπτά, που έπαιξε την περασμένη σεζόν, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, δεν ήταν μάταια, αφού όλα δείχνουν ότι σήμερα θα σηκώσει τη Χρυσή Μπάλα στο Chatelet Theatre του Παρισιού…

Ρόδρι: Για αυτό παίρνει τη Χρυσή Μπάλα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x