Διαβάζοντας τις ανταποκρίσεις από την Τρίπολη της Λιβύης και τον θαυμασμό των κατοίκων της υπέροχης αυτής χώρας για τον Ριβάλντο, έχω τη βεβαιότητα ότι ο Βραζιλιάνος θα παίξει πολλά χρόνια ποδόσφαιρο ακόμα. Δεν ξέρω αν θα μείνει στον Ολυμπιακό, αλλά σε χώρες όπως η Λιβύη ή το Κατάρ μπορεί να πάρει τρομερά συμβόλαια. Το σκίτσο στο κέντρο της σελίδας έχει τον τίτλο το «Μέλλον του Ρίμπο».
Ενα μόνο δεν θα αντέξω. Να τον δω κάποτε στον Εθνικό...
Διακρίνω κάποια μικρά προβλήματα συνεννόησης μεταξύ των συντακτών του «Φωτός». Χθες ο Σωτήρης Κελλάς στη στήλη του «Η γωνιά των Λαρισαίων» άσκησε δριμύτατη κριτική στην οργάνωση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.
«Μια και μιλάμε για Γκαγκάτση, να αναφέρουμε ότι ο τελικός είχε τη χειρότερη διοργάνωση που μπορούσε να υπάρξει», γράφει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι «στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου που έγινε στον Βόλο οι δημοσιογραφικές θέσεις ήταν τριακόσιες, ενώ στον τελικό μόλις ενενήντα. Υπήρχαν κάποιοι δημοσιογράφοι που ήταν ανεπιθύμητοι;».
Επισημαίνει, επίσης, ότι οι άνθρωποι της ΕΠΟ «δεν έβγαλαν για τον τελικό ούτε ένα διαφημιστικό, θαρρείς και ήταν ένας απλός αγώνας πρωταθλήματος» και προσθέτει «ότι αν δεν υπήρχαν χρήματα για την προβολή της διοργάνωσης, είναι απορίας άξιο πού βρέθηκαν χρήματα για δεξιώσεις». «Οι επιτελείς της ΕΠΟ», λέει, «έμειναν στο πιο ακριβό ξενοδοχείο του Βόλου, θαρρείς και έχουν γεννηθεί για να μένουν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων…».
(Εδώ θέλω να του επισημάνω ότι ένας Θεοδωρίδης, ένας Οικονομίδης, ένας Πιλάβιος, πόσω μάλλον ένας Γκαγκάτσης, δεν μπορεί να μένουν όπου να 'ναι...)
Προσθέτει επίσης ότι επικρατούσε παντού χάος κι ότι ο εκφωνητής του γηπέδου έκανε ένα λάθος ακόμα και στα ονόματα των παικτών που μπήκαν ως αλλαγές. «Αφήστε που δεν πήρε χαμπάρι την αλλαγή του Νίνη με τον Ρομέρο», γράφει και αποκαλύπτει ότι «ήταν τυχεροί εκεί στην ΕΠΟ που δεν πήραν χαμπάρι οι Λαρισαίοι φίλαθλοι ότι ο συγκεκριμένος ήταν ο ίδιος που πριν από δύο χρόνια έβαζε στο γήπεδο της Νίκης Βόλου, πριν από τον αγώνα Νίκη Βόλου-ΑΕΛ, το τραγούδι «Βάλτε τα γίδια στο μαντρί»!
Το αστείο στην ιστορία είναι ότι δύο μέρες πριν ένας άλλος συντάκτης του «Φωτός» στην ίδια εφημερίδα είχε χαρακτηρίσει τον τελικό «Γιορτή του ποδοσφαίρου»! Μην απορείτε. Η διαφορά των δύο είναι ότι ο μεν Κελλάς είχε πάει στο γήπεδο, ο δε άλλος πρέπει να έχει να πάει από τότε που χτιζόταν το Παναθηναϊκό Στάδιο...
Ποιος είναι; Ε, δεν χρειάζεται να σας τα λέω κι όλα! Τι κάνει γαβ γαβ στα κεραμίδια;
Η χρήση της γνωστής παροιμίας μού θύμισε τη «Γάτα», στην οποία χθες δημοσιεύτηκε η πιο σουρεαλιστική συνέντευξη των τελευταίων χρόνων –ένα κείμενο που θα έκανε ακόμα και τον Θέμη Σινάνογλου των ολοσέλιδων συνεντεύξεων να πεθάνει από ζήλια. Πρόκειται για τη συνέντευξη του Ερντινιζ Σεχίτ και πριν προλάβετε να πείτε «του ποιουουου;», επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω ότι πρόκειται για τον μάνατζερ του Τουντσάι.
Απλώς διαβάστε και απολαύστε τον λυρισμό των ερωτήσεων και τη λιτότητα των απαντήσεων.
«Τι θέλετε επιτέλους και μας πρήξατε από χθες;», παραπονέθηκε και βρήκαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε ευθαρσώς: «Γιατί μας κρύβετε ότι μιλήσατε με τον Σωκράτη Κόκκαλη;».
ηση: «Ποιος είναι αυτός;».
Ερώτηση: «Αυτός είναι Ολυμπιακός. Ενας Ελληνας Κροίσος, αφεντικό του Ολυμπιακού».
Απάντηση: «Να τον χαίρεστε».
Ερώτηση: «Εσείς θα τον χαρείτε μάλλον, όταν σας δώσει τα ωραία μετρητά του».
Απάντηση: «Μπα... δεν το βλέπω. Κατ' αρχάς, ο Τουντσάι είναι ακριβός παίκτης. Εχετε τα λεφτά να τον πάρετε;».
Ερώτηση: «Ο Σωκράτης Κόκκαλης όταν αποφασίσει να "ψωνίσει" για τον Ολυμπιακό, δεν "μετράει" το χρήμα. Εχει και του περισσεύουν για να κάνει το κέφι του. Μην ξεχνάτε ότι πήρε έναν Ριβάλντο προ τριετίας, στα 32 του! Πόσα κάνει δηλαδή ο παίκτης σας, αδελφέ μου;».
Απάντηση: «Κάνει πολλά».
Ερώτηση: «Πόσα πολλά; 5 εκατομμύρια ευρώ ή 10;».
Απάντηση: «Τι λέτε, καλέ! (σ.σ.: εκπληκτικό το «καλέ!», είχα να το διαβάσω από τον καιρό που διάβαζα «Αρλεκιν»). Εγώ ξοδεύω 5 εκατομμύρια ευρώ για πάρτη του στο 5Χ5»!
Ερώτηση: «Ναι, αλλά κάτι φίλοι μου από την ΤΠΟ (τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) μου είπαν ότι τα 10 εκατομμύρια ευρώ κι άνω που θέλετε να τον παζαρέψετε, είναι πολλά γι' αυτόν τον παίκτη!».
Απάντηση: «Ε, ας μην τον πάρουν! Εξάλλου, εγώ δεν παζάρεψα τίποτε και κανέναν. Εχω δώσει λόγο τιμής στη Φενέρ να μην κινήσω θέμα μεταγραφής έως τις 24 Μάη. Φυσικά το πρωτάθλημα τελειώνει 27 Μάη. Τρεις μέρες οι χαρές και τα πανηγύρια… Να τη χαρούμε τουλάχιστον! Πάμε στις 30 Μάη».
Ζήσε Μάη να φας Τριφύλλι! Μεγαλειώδες!
Μιλώντας για το «τριφύλλι», θέλω να κάνω ένα κουίζ. Διαβάστε την εξής απορία: «Δηλαδή η αντεπίθεση θα ξεκινήσει με προπονητή που η τελευταία του δουλειά ήταν στη Σαουδική Αραβία;».
Πού δημοσιεύτηκε; Στον «Πρωταθλητή» ή στην «Πράσινη»; Ελα τώρα, εύκολο είναι…
(Αύριο θα σας γράψω τον τελευταίο δημοσιογραφικό καβγά. Μια σύγκρουση δύο γιγάντων. Του Κώστα Καίσαρη και του Κώστα Γκόντζου. Υπομονή...)