Παρελθόν για τον Παναθηναϊκό αποτελεί από την Τρίτη ο Γιούριτσα Γκόλεματς. Ο 32χρονος Σλοβένος φόργουορντ έλυσε το συμβόλαιο του -κοινή συναινέσει- με τη διοίκηση του «τριφυλλιού» και αποχαιρέτισε στην προπόνηση τους συμπαίκτες του και το τεχνικό επιτελείο. Όσον αφορά στους Ντρου Νίκολας και Δημήτρη Διαμαντίδη, ο πρώτος ξεπέρασε το κρύωμα που τον ταλαιπωρούσε και γυμνάστηκε κανονικά ενώ ο δεύτερος ακολούθησε θεραπεία και χαλαρό πρόγραμμα. Η κατάσταση του Έλληνα γκαρντ θα επανεκτιμηθεί αύριο ώστε να διαπιστωθεί εάν είσαι σε θέση να δώσει το «παρών» στον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης, την Πέμπτη (17/12, ώρα 20:00).


Ο προπονητής των «πρασίνων» δεν κατέστη δυνατό να βρίσκεται στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου) το απόγευμα της Δευτέρας, όπου και βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, αφού η ομάδα την ίδια ώρα είχε προπόνηση. Ο ίδιος αναφορικά με αυτήν τη διάκριση δήλωσε: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη που απουσίασα από την εκδήλωση. Δεύτερον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΤ για την τιμή που μου έκανε με την ανάδειξή μου ως κορυφαίου προπονητή. Είναι μια διάκριση, που δεν την θεωρώ αποκλειστικά δική μου. Είναι μια τιμή που ανήκει σε όλο το τεχνικό επιτελείο, σε όλους τους συνεργάτες μου. Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» στους παίκτες μου, για όλα όσα έχουμε πετύχει όλοι μαζί».

Ο συνεργάτης του "Ζοτς", Δημήτρης Ιτούδης, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση με τους Ισπανούς και τόνισε πως η παρουσία του κόσμου θα παίξει καταλυτικό ρόλο.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει υποστεί δύο συνεχόμενες ήττες από την Πρόκομ στην Ευρωλίγκα και την Ξακομπέο στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι κάτι που θα την κάνει να παρουσιαστεί ακόμη πιο συγκεντρωμένη, ακόμη πιο προσεκτική απέναντί μας. Απέναντι στην Ξακομπέο δεν είχαν τη βοήθεια του Γιουλ, ενώ στην Πρόκομ δεν είχαν τον Μπούλοκ. Πολύ σημαντικό για εμάς θα είναι ένα γεμάτο ΟΑΚΑ. Χρειαζόμαστε τη νίκη και μια καλή εμφάνιση και ο κόσμος με τον παλμό και τη φωνή του μπορεί να μας βοηθήσει!», είπε ο κ. Ιτούδης και πρόσθεσε για την αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων και στο τι θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες: «Η Ρεάλ είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει υψηλό κίνητρο, όπως υψηλό κίνητρο όμως θα έχουμε κι εμείς. Στους τελευταίους της δύο αγώνες έχει φτάσει σε ψηλό βαθμό λαθών, κάτι που δεν ήταν χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της. Με την Πρόκομ έκανε 20 λάθη, με την Ξακομπέο έκανε 16. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε. Στον αγώνα της Μαδρίτης είχαμε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο και ένα καταστροφικό δεύτερο. Κάναμε επτά λάθη περισσότερα και είχαν δύο επιθετικά ριμπάουντ επιπλέον. Αυτομάτως αυτό σημαίνει εννέα επιπλέον κατοχές για τον αντίπαλό μας. Από αυτές η Ρεάλ δεν τις τιμώρησε όλες. Πόσους πόντους θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει εμείς αν δεν είχαν γίνει αυτά τα λάθη; Δέκα πόντους να είχαμε πάρει από αυτές τις φάσεις, ο αγώνας θα ήταν διαφορετικός. Μα, με δέκα πόντους χάσαμε. Αυτό ήταν που τόνισα και στους παίκτες μιλώντας στο βίντεο. Ότι αυτά ήταν που «πληρώσαμε» και μας οδήγησαν στην ήττα. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Να αποφύγουμε τα λάθη, να πάμε στο ριμπάουντ, να έχουμε περισσότερες κατοχές».

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube