Ηταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο ότι η πρόταση του Πέτρου Θεοδωρίδη για άμεση αναδιάρθρωση δεν θα προχωρούσε. Εξαρχής πολλοί υπέθεταν ότι ο ΠΑΟ θα στήριζε την πρόταση λόγω των καλών σχέσεων με τον ΟΦΗ. Διότι αν περνούσε η πρόταση η ομάδα της Κρήτης (όπως και ο Πανσερραϊκός) θα μπορούσε μέσω μπαράζ να διεκδικήσει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Οσοι το υπέθεταν λάθεψαν.
Ο Τζίγκερ, ο οποίος εκπροσώπησε το «τριφύλλι» στο χθεσινό Δ.Σ., τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον της ιδέας για αναδιάρθρωση εδώ και τώρα. «Προτιμώ να αναβαθμίσουμε τη Β' Εθνική από το να υποβαθμίσουμε την Α'. Η Forthnet έχει βάλει όρο στη σύμβαση ότι αν αλλάξει ο αριθμός των ομάδων έχει δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση. Αν καταγγελθεί η σύμβαση ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από την κεντρική διαχείριση»! Εκείνη την ώρα παρενέβη ο Κομπότης και του είπε: «Γιάννη, τι λες τώρα; Μην μας λες τέτοια πράγματα». Ο Τζίγκερ του εξήγησε ότι αυτό που εννοούσε δεν είναι κάτι άμεσο, αλλά κάτι υποθετικό.
Αντίθετος με την πρόταση άμεσης αναδιάρθρωσης εμφανίστηκε και ο Πηλαδάκης ενώ ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε σχετικά: «Ο,τι αποφασίσουν οι ομάδες, αλλά γνωρίζετε ότι η νομοθεσία προβλέπει τέτοιου είδους αλλαγές μόνο για τον επόμενο χρόνο. Εγώ δεν αλλάζω τον ΚΑΠ μέσα σε μία εβδομάδα». Οταν ρωτήθηκε τι θα κάνει η ΕΠΟ αν οι ΠΑΕ θέλουν την αύξηση σε 18 ομάδες, απάντησε: «Δεν είμαι εγώ το εξιλαστήριο θύμα. Εσείς αποφασίζετε σε πρώτη φάση και μετά υπάρχει το Δ.Σ. της ΕΠΟ που το αποφασίζει. Εγώ προσωπικά σας είπα ότι δεν θα δεχτώ να αλλάξει ο ΚΑΠ μέσα σε μία εβδομάδα». Η πρόταση του Θεοδωρίδη στην αρχή είχε υποστηρικτές τον Εργοτέλη και τον Λεβαδειακό, αλλά στη συνέχεια όταν διαπιστώθηκε ότι το κλίμα είναι σε βάρος της πρότασης, αμφότεροι ψήφισαν τελικά κατά. Ολοι ψήφισαν κατά, με εξαίρεση τους Πανσερραϊκό, ΟΦΗ, ΕΠΟ που έριξαν τελικά «λευκό». Η πλάκα έγινε από πλευράς Θρασύβουλου, που πρότεινε μεταξύ αστείου και σοβαρού να γίνουν οι ομάδες 20 για να σωθεί και αυτή της Φυλής.
Ο Θεοδωρίδης, απευθυνόμενος στον Πιλάβιο, υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει «παραθυράκι» στους κανονισμούς για άμεση αλλαγή του αριθμού των ομάδων, αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΟ επανέλαβε την προαναφερθείσα θέση του. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού γύρισε και είπε στον Τζίγκερ: «Ευχαριστώ και πάλι τον κ. Βαρδινογιάννη, ο οποίος σας έπεισε να μην ψηφίσετε υπέρ μου». Ο Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι προσωπικό το θέμα. «Εγώ εξέφρασα τη γνώμη μου. Συν τοις άλλοις μπορεί να υπάρξει εμπλοκή στο τηλεοπτικό συμβόλαιο αν γίνουν τώρα τέτοιες αλλαγές».
Σε αντίθεση με την ιδέα του Πανσερραϊκού, συζητήθηκε η πρόταση της Σκόντα Ξάνθης, την οποία ανέλυσε ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Κυριακός. Και αποφασίστηκε να ανατεθεί σε εταιρεία η μελέτη για το αν «αντέχει» η Σούπερ Λίγκα 18 ομάδες. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 1999 στην ΕΠΑΕ από την εταιρεία Deloitte and Touche, το όνομα της οποίας έπεσε χθες στο τραπέζι με το σκεπτικό ότι η εν λόγω εταιρεία έχει την πείρα από την προηγούμενη μελέτη. «Να βρούμε μία εταιρεία να μας πει τι δυναμική έχει ο χώρος», είπε ο Τζίγκερ, με τον Κυριακό να προσθέτει: «Εμείς δώσαμε το έναυσμα για τη μεθεπόμενη χρονιά και είμαστε θετικοί στο να δοθεί το σχέδιο για μελέτη σε εταιρεία ειδικών».
Για τις ψήφους της Λίγκας στη συνέλευση της ΕΠΟ ειπώθηκε ότι «το μάξιμουμ είναι 18 ψήφοι στην εκπροσώπηση, 16 από την Α' κατηγορία και 2 από τη Β'. Δηλαδή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει το ίδιο ποσοστό με αυτό που έχει στα Δ.Σ. της ΕΠΟ, δηλαδή περίπου 20 με 25% στη γενική συνέλευση». Στο συμβούλιο βρέθηκε και αντιπροσωπία της ΕΕΠ Β'-Γ' Εθνικής (Καλογιάννης, Μπέος, Πηρούνιας), αξιώνοντας έσοδα από τη μεγάλη Λίγκα. Από πλευράς Ξάνθης ειπώθηκε ότι «έχουμε κάνει πρόταση για 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο σε Β'-Γ' εθνική».
Κάποια στιγμή έγινε μια πρόταση να δικαιούται και το πειθαρχικό όργανο της Λίγκας να καλεί για δυσφήμηση του αθλήματος και δυσμενείς κρίσεις και όχι μόνο η Πειθαρχική της ΕΠΟ. Τότε πήρε τον λόγο ο Σάββας Θεοδωρίδης: «Δηλαδή τι θέλετε, ρε παιδιά; Να μας φιμώσετε; Να μας κλείσετε τα στόματα; Δηλαδή αν εμένα δεν μου αρέσει όταν ορίζουν παρατηρητή διαιτησίας σε αγώνες του Ολυμπιακού τον Ντάουλα, να μην το λέω; Δεν είναι πράγματα αυτά». Ο Ηλίας Βιολίδης από πλευράς ΠΑΟΚ είπε στον Σ. Θεοδωρίδη: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το παράδειγμα που δώσατε ήταν τυχαίο...».
Στο μεταξύ, γνωστοποιήθηκε ότι με απόφαση της ΓΓΑ οι ομάδες θα πρέπει να πληρώσουν κάποια χρήματα που αναλογούν σε κάθε γήπεδο για την εγκατάσταση και λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Πρόκειται για τα παρακάτω ποσά (στο ΟΑΚΑ διαιρείται διά του δύο λόγω ΠΑΟ, ΑΕΚ) «Βικελίδης» 453.000 ευρώ, ΟΑΚΑ 1.1270.000 ευρώ, Τούμπα 415.000 ευρώ, Παγκρήτιο 480.000 ευρώ, Ξάνθη 330.000 ευρώ, Καραϊσκάκη 354.000 ευρώ, Καυτανζόγλειο 450.000 ευρώ, Περιστέρι 361.000 ευρώ, Τρίπολη 379.000 ευρώ, Λιβαδειά 329.000 ευρώ, Ν. Σμύρνη 378.000 ευρώ. Επίσης για ΟΑΚΑ και Καυτανζόγλειο υπάρχουν και κάποια επιπλέον κόστη για τον κεντρικό έλεγχο. Οπως αναμενόταν, υπήρξαν αντιδράσεις από τις ομάδες και εξουσιοδοτήθηκε ο Πηλαδάκης να στείλει έγγραφο στη ΓΓΑ, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της Λίγκας γι’ αυτή την απόφαση.
Στη βαθμολογία του fair play τερμάτισε πρώτος ο Εργοτέλης (125.000 ευρώ), δεύτερος ο Ολυμπιακός (75.000 ευρώ) και τρίτος ο Πανθρακικός (50.000 ευρώ). Σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση, αποφασίστηκαν κάποιες μικρές «εκπτώσεις» για να μην υπάρχουν προβλήματα με τις άδειες των ομάδων για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Στον επίλογο του Δ.Σ. ο Πηλαδάκης πρότεινε να μπει στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 του μήνα, το θέμα της σύμβασης του Πατρίκ Κομνηνού, η οποία λήγει στις 30 του μήνα. Η εισήγηση του Πηλαδάκη είναι να ανανεωθεί η σύμβαση. Σε ό,τι αφορά τον υπεύθυνο των τηλεοπτικών, Γιώργο Κουρμούζη, αξιώνει περί τα 2,5 εκατ. ευρώ για τη διαπραγμάτευση της κεντρικής διαχείρισης, ποσό που η Λίγκα θεωρεί υπερβολικό και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταλήξουν οι δύο πλευρές στα δικαστήρια.