Αν υποθέσουμε ότι ο Λάμπρος Σκόρδας διατηρούσε τα υψηλά ποσοστά αποδοχής ή έπειθε ότι είναι ο καταλληλότερος για την προεδρεία της ΠΑΕ Αρης στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της «Λέσχης Φίλων Αρη», υπέπεσε σε ένα μοιραίο λάθος με το οποίο απώλεσε τις ελπίδες επανεκλογής του. Αυτό ήταν η αμφισβήτηση του ενιαίου Αρη που πρότεινε ο Θανάσης Τζεβελέκης.
Σε αυτή την περίπτωση το λάθος του είναι διπλό. Από τη μία απαξιώνει μια πρόταση που ενθουσιάζει τους Αρειανούς στην πλειονότητά τους, από την άλλη δηλώνει αντίθετος στις ιδέες του προέδρου της ομάδας μπάσκετ, του οποίου η αναγνωρισιμότητα είναι φανερά ενισχυμένη στις τάξεις των «κιτρίνων». Αν τυχόν δε σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους αποφάσιζε να εμπλακεί επισήμως στην εκλογική διαδικασία, θεωρείται βέβαιο ότι θα επικρατούσε με σημαντική διαφορά από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο.
Ο Τζεβελέκης της κοινής αποδοχής όχι ότι αποκάλυψε το πλάνο της επανάστασης για τα διοικητικά ενός ενιαίου Αρη, αλλά, όπως και να 'χει, οι σκέψεις του έγιναν άμεσα αποδεκτές από τους περισσότερους Αρειανούς. Σε αυτό το σημείο ο Σκόρδας άνοιξε ένα λάκκο και έπεσε μέσα, διευκολύνοντας τους αντιπολιτευόμενους να κερδίσουν ακόμη περισσότερους πόντους.
Ο προχθεσινός εκλογικός διαξιφισμός του Λάμπρου Σκόρδα με τους «επτά», τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Θανάση Τζεβελέκη, τον πρόεδρο του «Super 3», Γιάννη Σαουρίδη, πρώην στελέχη της ΠΑΕ και ειδικότερα τον Γιάννη Κόντη ήταν μια άνιση μάχη που ωστόσο ανέδειξε για μια ακόμη φορά τις αδυναμίες του. Εναντι των αντιπάλων του, ο Σκόρδας δεν είχε προβλέψει να αντιπαραθέσει ούτε καν τα απαιτούμενα στοιχεία για να απαντήσει στις εντυπωσιακές προγραμματικές δηλώσεις του Κόντη.
Χειμαρρώδης ο τελευταίος, δεν χρειάστηκε καν να συμβουλευτεί σημειώσεις για να παραθέσει μερικά ακόμη ονόματα που θα έπειθαν ότι ο Αρης της επόμενης περιόδου θα δεχθεί σημαντικές αλλαγές. Το αγωνιστικό λίφτινγκ για τους «κίτρινους» αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα και πιο δελεαστική εξαγγελία των «επτά» στους οποίους, όπως έχει γίνει με κάθε επισημότητα, προστίθεται ο σημερινός εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης. Αλλωστε, οι παίκτες αποτελούν προσωπικές επιλογές του.
Πέρα από τα πλάνα διοίκησης, πέρα από τους περιβόητους άξονες για την ομαλή λειτουργία μιας ΠΑΕ που εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια με βάση τις πολιτικές του Λάμπρου Σκόρδα, εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο τους οπαδούς είναι πώς θα καταφέρει να επιστρέψει πιο ζωντανή, πιο φρέσκια και με στόχους που να ικανοποιούν τις υψηλές τους απαιτήσεις. Κοινώς, θέλουν να δουν την ομάδα τους στην Ευρώπη και πιο κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ως συνέχεια της πορείας των δύο προηγούμενων χρόνων, κλείνοντας ως κακή παρένθεση τη φετινή περίοδο.
Με πρόχειρους υπολογισμούς, τα οικονομικά δεδομένα θα αυξηθούν σημαντικά είτε γιατί υπάρχει μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο είτε γιατί εκτιμάται ότι η συσπείρωση των Αρειανών θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη όταν θα φτάσει η στιγμή για να αγοράσουν διαρκείας και να γεμίσουν το γήπεδο.
Συν τοις άλλοις, θεωρείται υποχρέωση ως ένα βαθμό το νέο διοικητικό σχήμα να προχωρήσει σε σημαντικές ταμειακές διευκολύνσεις για τα πρώτα μεγάλα έξοδα.
Διευκρινίζεται ότι οι πόρτες του Αρη θα ανοίξουν και πάλι. Υπονοώντας ότι ο Σκόρδας τις είχε κλειστές και το μάρκετινγκ ήταν πλημμελές και επιλεκτικό σε σχέση με τις επιταγές της εποχής, υπόσχονται να ανοίξουν το παιχνίδι προς όφελος της ομάδας τους, η οποία θα συγκεντρώσει με αυτόν τον τρόπο περισσότερα έσοδα.
Με λίγα λόγια, θα προσπαθήσουν να ανοίξουν πόρτες που έμεναν ερμητικά κλειστές για χρόνια τώρα και να δημιουργήσουν ένα καινούργιο πελατολόγιο.
Το άνοιγμα της υποψήφιας διοίκησης των «επτά» ενθουσίασε και δικαίως έγειρε την πλάστιγγα σε αλλαγή του σκηνικού για την ηγεσία της ΠΑΕ Αρης. Ωστόσο, αυτό που διακρίνει κανείς είναι ότι λείπει το πρόσωπο που θα γίνει ο απόλυτος ηγέτης ή τέλος πάντων ο επικεφαλής με όλη τη σημασία της έννοιας. Προτιμάται μια διαφορετική λογική σε απάντηση του συγκεντρωτισμού και ενδεχομένως της εσωστρέφειας που βίωσε τα τελευταία χρόνια ο Αρης, χωρίς να ξεχνάμε ότι σε αυτό είχαν συμμετοχή όλοι όσοι σήμερα αντιπολιτεύονται τον Λάμπρο Σκόρδα.
Το αγωνιστικό μέρος της εξόρμησης των «επτά» και του Γιάννη Κόντη δημιουργεί νέα δεδομένα. Εφόσον έρθουν ποδοσφαιριστές του επιπέδου του Σμολάρεκ, του Ρομπέρτο Φλόρες, του Τσάβι Τόρες και άλλων η εικόνα του Αρη αναμορφώνεται πλήρως και γίνεται πολύ διαφορετική από τη φετινή. Αρκετοί θα αποχωρήσουν και η «εκκαθάριση» δεν θα σταματήσει στον Παπάζογλου ή τον Καράμπελα που δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Θα υπάρχουν αρκετοί ακόμη, όπως αυτοί των οποίων τα συμβόλαια λήγουν (Πρίττας, Κουλουχέρης, Βανγκέλι, Ζεντίλ) ή όλοι όσοι δεν έχουν ικανοποιήσει ή επιθυμούν να αποχωρήσουν (Λέμπο, Βλοντάρτσικ). Σε αυτούς δεν αποκλείεται να προκύψει κάποια έκπληξη από τους υποτιθέμενους πρωτοκλασάτους. Δηλαδή μπορεί κάποιος να θυσιαστεί με το λογικό σκεπτικό ότι δεν έχει βοηθήσει και είναι προτιμότερο να αποδεσμευθεί. Η θέση ορισμένων είναι επισφαλής, αν το σημείο κρίσης για το μέλλον τους είναι η τραγική φετινή περίοδός τους.
Αν κρίνουμε από τις μέρες των υποσχέσεων, θα πρέπει να περιμένουμε πολλά καινούργια πρόσωπα και αλλαγές που θα ανατρέψουν το σκηνικό επί των ημερών του Σκόρδα στην ΠΑΕ Αρης.
Το ευχάριστο από τη μέχρι τώρα προεκλογική διαδικασία είναι ότι τα στελέχη του «νέου κύματος» έσπευσαν να αποδεχθούν το έργο του Σκόρδα. Ως ένα βαθμό έδειξαν σεβασμό στη θητεία του, αναβαθμίζοντας τον πολιτικό τους διάλογο για να πείσουν τελικά ότι πραγματικά υπάρχει διάθεση για κάτι διαφορετικό το οποίο, βέβαια, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.