Τότε ο Καούνος έπειτα από την πάσα-τρύπα του Ρεκόμπα ισοφάρισε το ματς για λογαριασμό του ΟΦΗ ή κάπως έτσι. Γιατί όταν προσπαθείς να παρακολουθήσεις επτά ματς ταυτόχρονα, στο τέλος δεν βλέπεις κανένα. Τέλος πάντων δεν έχει νόημα, δεν το ξανακάνω.
Ελπίζω να μην το ξανακάνουν και στη Σούπερ Λίγκα. Σε ένα πρωτάθλημα που ελάχιστοι το παρακολουθούν από το γήπεδο και σχεδόν όλοι το βλέπουν από την τηλεόραση, θα είχε νόημα να μεταδίδονται τα ματς ταυτόχρονα μόνο για να μην ξέρει ο ένας το αποτέλεσμα του άλλου και κανονίζει το αποτέλεσμα που τον βολεύει.
Τι νόημα είχε να δείξει η Σούπερ Λίγκα όλα τα ματς μαζί, όταν σχεδόν τα πάντα έχουν κριθεί; Είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Ιδιαίτερα όταν και στην ταυτόχρονη μετάδοσή τους, σε ορισμένα ματς η «ομορφιά του ποδοσφαίρου» δεν κρύβεται.
Φυσικά, όμως, η είδηση της αγωνιστικής είναι η κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Σε γενικές γραμμές δίκαιη, αφού τουλάχιστον η βασική ενδεκάδα του είναι μακράν η ποιοτικότερη από κάθε άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας.
Η διαφορά, όμως, ανάμεσα στην πρώτη ομάδα και τους αναπληρωματικούς φάνηκε και στη Νέα Σμύρνη. Ο Ολυμπιακός με Μπελούτσι και Γκαλέτι στην ενδεκάδα είναι άλλη ομάδα που παίζει με διαφορετικές ταχύτητες και με άλλη ακρίβεια στην τελική πάσα.
Το πρώτο χάρη στην ικανότητα του Μπελούτσι να επιλέξει την καλύτερη δυνατή πάσα στον μικρότερο δυνατό χρόνο, και το δεύτερο χάρη στις σέντρες του Γκαλέτι που νομίζω ότι είναι οι καλύτερες που έχουν εκτελεστεί σε ελληνικά γήπεδα. Οπως το ίδιο ισχύει και για τις κάθετες πάσες του Ρεκόμπα, που μπορεί να «στρίψει» την κάθετη πάσα, όπως έκανε στην πλάτη του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην ευκαιρία του Εστογιάνοφ.
Αν υπάρχει κάποιο άλλο συμπέρασμα από τον χθεσινό Ολυμπιακό, αυτό είναι ότι τα δανεικά έχουν καταστρέψει κόσμο και ομάδες. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να τα γυρίσεις και επειδή γνώρισες τη γλύκα να ζεις πλούσια, σου κακοφαίνεται ακόμα περισσότερο.
Οπως στην περίπτωση του Νταρμπισάιρ, που αποκτήθηκε για ένα τετράμηνο τον Ιανουάριο, χρειάστηκε ένα μήνα να προσαρμοστεί, άλλον ένα μήνα για να τον εμπιστευτεί ο Βαλβέρδε, και τώρα που φαίνεται γιατί το παλικάρι έφτασε να παίζει στην εθνική Under 21 της Αγγλίας, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τον επιστρέψει. Ο Νταρμπισάιρ είναι εκρηκτικός, γρήγορος και κυρίως έχει τον χαρακτήρα τού φορ να θέλει να τελειώσει τη φάση που ξεκίνησε. Αν ο Ολυμπιακός μπορεί να τον κρατήσει, είναι βέβαιο ότι του χρόνου, όποιον προπονητή και να έχει, θα είναι βασικός.
Του χρόνου υποθέτω ότι εκτός του Νταρμπισάιρ θα μπορούμε να κρίνουμε και τη διαιτησία στη μετα-Γκαγκάτση εποχή. Αν αυτά που έγιναν χθες γίνονταν την εποχή που πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης, θα είχε σηκωθεί η κοινωνία να τον κρεμάσει. Τώρα, με τον Σοφοκλή Πιλάβιο στην προεδρία, μια σιωπηρή αμηχανία βασιλεύει. Αν πάντως η αλλαγή του προέδρου έγινε για να βελτιωθεί η διαιτησία, η κίνηση ήταν το ίδιο επιτυχημένη με το ότι ο Αλογοσκούφης αντικαταστάθηκε για να βελτιωθεί η οικονομία. Τα ίδια και χειρότερα…