Πολύ πρόσφατα ο Τάκης Κανελλόπουλος δήλωνε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη πολιτική εφημερίδα ότι «έχω φάει και ξύλο για την ΑΕΚ από τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς μου, Νέλλο και Παύλο, όταν ήμασταν μικροί, διότι ο πρώτος είναι φανατικός Παναθηναϊκός και ο δεύτερος υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ».
Αυτό που δεν εξήγησε είναι πόσο στενή είναι η παρούσα σχέση των δύο αδερφών του με τις ομάδες που υποστηρίζουν. Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές, λίγο καιρό μετά τη συνέντευξη Τύπου-σταθμό, στην οποία ο Τζίγκερ αποκάλυπτε τις προθέσεις του για το νέο πολυμετοχικό σχήμα στον Παναθηναϊκό, ο Νέλλος Κανελλόπουλος έκανε πρόταση για τη δική του είσοδο στο σχήμα. Συζήτησε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ήρθε σε συμφωνία μαζί του για την αγορά μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ και όλα μπήκαν στην τελική ευθεία. Κάπου εκεί χάλασε η ιστορία -στο παρά πέντε- επειδή διαπιστώθηκε ότι το ασυμβίβαστο ήταν αξεπέραστο: απαγορεύεται διά νόμου συγγενείς πρώτου βαθμού να έχουν μετοχές σε δύο διαφορετικές ομάδες, διότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ένα είδος πολυϊδιοκτησίας.
Σε ό,τι αφορά τον Παύλο Κανελλόπουλο, είναι τόσο φανατικός ΠΑΟΚτσής, που ταξιδεύει σχεδόν σε κάθε ματς του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα. Ο ίδιος φέρεται να έχει αποκαλύψει στο περιβάλλον του κατά το παρελθόν ότι «με έχουν πλησιάσει για να μπω στον ΠΑΟΚ. Θα το ήθελα πολύ, αλλά δεν γίνεται λόγω του ασυμβίβαστου». Παραμένει αδιευκρίνιστο ποιοι ακριβώς τον έχουν πλησιάσει, ωστόσο εξ όσων γνωρίζουν οι άνθρωποι που ανήκουν στον περίγυρό του «δεν επρόκειτο για τον ίδιο τον Ζαγοράκη». Με απλά λόγια, αν δεν υπήρχε το ασυμβίβαστο, πιθανότατα την σήμερον ημέραν η οικογένεια Κανελλόπουλου θα αριθμούσε τρεις μετόχους σε τρεις διαφορετικές ομάδες!
•«Και ο πατήρ Κανελλόπουλος τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά;», είναι το εύλογο ερώτημα κάποιου που δεν γνωρίζει. Για όσους γνωρίζουν, δεν θέλει ούτε να ακούει για ποδόσφαιρο. Δεν δηλώνει οπαδός καμίας ομάδας, πολύ απλά διότι το άθλημα τον αφήνει παντελώς αδιάφορο. Μάλιστα δεν συμφώνησε με την επιλογή του γιου του να αναμειχθεί με την ΑΕΚ, διότι θεωρεί αρνητική διαφήμιση τη συμμετοχή κάποιου στον χώρο του ποδοσφαίρου. Του είχε πει ότι η εν λόγω ενασχόληση θα τον φθείρει, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι, ακόμη κι αν όλα τα κάνει σωστά, οι μισές εφημερίδες θα τον επευφημούν κι οι άλλες μισές θα τον βρίζουν, από τη στιγμή που στην Ελλάδα υπάρχει (και) Τύπος συλλογικών αποχρώσεων.
Ο Τάκης, όμως, άρρωστος ΑΕΚτσής γαρ, αποφάσισε να εμπλακεί, παρά την αντίθετη συμβουλή του μπαμπά. Ισως κάπου εδώ να κρύβεται η απάντηση στο ερώτημα «γιατί ένας επιχειρηματίας που ανήκει σε έναν όμιλο τόσο υψηλού βεληνεκούς δεν μπορεί να κάνει την οικονομική υπέρβαση, συμβάλλοντας σε μεταγραφές οικονομικού μεγέθους τύπου Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ντιόγο κ.λπ., δηλαδή επενδύσεις που να ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ;». Διότι η συμμετοχή του Κανελλόπουλου στην ΑΕΚ δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Δεν είναι όπως τόσα χρόνια στον ΠΑΟ, που ο εκάστοτε πρόεδρος (παλαιότερα ο «καπετάνιος», αργότερα ο Τζίγκερ) ήταν στην κεφαλή της ομάδας με τις ευλογίες -άρα και την οικονομική κατεύθυνση- σύσσωμης της φαμίλιας. Ο Κανελλόπουλος μπορεί να προέρχεται από μια οικογένεια-κολοσσό, όμως η ενασχόληση με την ΑΕΚ αποτελεί αποκλειστικά δική του προσωπική επιλογή και έχει ένα πολύ συγκεκριμένο μπάτζετ να διαθέσει και να διαχειριστεί.
•Στην ποδοσφαιρική πιάτσα έχει την ταμπέλα του «αντι–Μελισαννιδικού». Κι ας προσπάθησε δημοσίως (σε ένα γεύμα με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ στην Αυστρία) να τη βγάλει από πάνω του. Σε αντίθεση με αυτόν, δύο άλλοι μέτοχοι της ΑΕΚ, ο Γκούμας και ο Παππάς, εσχάτως εμφανίζονται όλο και λιγότερο αρνητικοί στο μελλοντικό μπάσιμο του «τίγρη» στην ΑΕΚ. Ως εκ τούτου, στα διοικητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου ακούγεται ότι κατά κύριο λόγο αυτοί οι δύο «φωτογραφίζονται» ως οι άνθρωποι που τον τελευταίο καιρό αποδυνάμωσαν τη στήριξή τους στον Ντέμη. Φέρονται να του χρεώνουν εκτός των άλλων υπερβολικό συγκεντρωτισμό στον τρόπο διοίκησης: μέχρι πριν από λίγους μήνες ο Νικολαΐδης είχε στην ΑΕΚ το αποκλειστικό δικαίωμα της υπογραφής για τις αποφάσεις. Ομως, από ένα σημείο κι έπειτα, αυτό έπαψε να ισχύει...
•Οι υπέρ Νικολαΐδη δηλώσεις που έκανε χθες ο Κανελλόπουλος ήταν απολύτως ειλικρινείς. Αυτός παραμένει (αν όχι το μοναδικό, σίγουρα το μεγαλύτερο) στήριγμα του Νικολαΐδη στη μετοχική ομάδα. Οχι μόνο επειδή έχουν φιλική σχέση, αλλά και γιατί οι ιδέες του Ντέμη βρίσκουν συνήθως σύμφωνο τον Καννελόπουλο. Ο αντιπρόεδρος δεν έχει κρατήσει κακία στον πρόεδρο ακόμη και σε περιπτώσεις που δικαιούταν να το πράξει: προ διετίας, ένα απόγευμα του Μαΐου πήγαιναν στη Σούπερ Λίγκα με το ίδιο αυτοκίνητο. Στη διαδρομή η κουβέντα ήταν περί ανέμων και υδάτων. Λίγο αργότερα ο Κανελλόπουλος στο Δ.Σ. άκουσε έκπληκτος τον Ντέμη να κάνει την περιβόητη πρόταση για τον αυτοαποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Δεν του είχε πει τίποτα! Τον πείραξε, αλλά δεν το κράτησε μανιάτικο. Οι καλοί φίλοι πάντα συγχωρούν.
Οι αδερφοί Κανελλόπουλοι έχουν άριστες σχέσεις με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Απαντες γνωρίζονται από τα παιδικά χρόνια (Σχολή Μωραΐτη), αλλά διατηρούν ακόμα στενή επαφή. Εξ ου και ο Τάκης μαζί με τα αδέρφια του έδωσαν το «παρών» στις 19 του περασμένου Ιουλίου στα βαφτίσια του τρίτου γιου του Τζίγκερ.