Η ΑΕΚ πήρε ένα «διπλό» το οποίο θα της φανεί τεράστιο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Βέβαια για να φτάσει σε αυτό χρειάστηκε το ματς να περάσει από 40 κύματα, πολλά ατού του Άρη να μην βρεθούν σε καλή ημέρα και πάνω απ’ όλα να μην βρεθεί σε καλή μέρα ο προπονητής του. Αυτό το ματς με την ΑΕΚ, ήρθε να μας θυμίσει ότι παλιές κακές συνήθειες δεν κόβονται και ότι ακόμα και τώρα στα γεράματα, οι ποδοσφαιρικές αδυναμίες του Μπάγεβιτς, σε ότι αφορά το κοουτσάρισμα δεν κρύβονται. Πλην ελαχίστων δημοσιογράφων (προσωπικά μόνο τον Διονύση Ελευθεράτο διάβασα να έχει γράψει σχετικά), όπως πάντα υπήρχε η σχετική σιωπή των «αμνών» για τα λάθη του προπονητή του Άρη. Όπως πάντα άλλωστε εδώ και κοντά 20 χρόνια.

Δέχομαι πως ο Μπάγεβιτς, για τον οποίο σε πρόσφατο κείμενο είχα αναφερθεί με καλά λόγια, αλλά δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος κάνει σφάλματα δεν θα τα γράψουμε, ανεξάρτητα με το πόσο σημαντικός προπονητής είναι γι’ αυτή τη χώρα, δεν είχε μεγάλη πληθώρα επιλογών. Τουλάχιστον όσες είχε στη φαρέτρα του ο Σέρα Φερέρ που είχε ξεκουράσει κόσμο και κοσμάκη στο ματς με την Φιορεντίνα. Ο Μπάγεβιτς στο δεύτερο μέρος έχει κάνει σωρεία λαθών. Πρώτα απ’ όλα δίνει ξεκάθαρη εντολή για οπισθοχώρηση στον Ίβιτς. Ο Φερέρ με το που διαπιστώνει αυτή την κίνηση δίνει εντολή σε Ράμος, Ζήκο και Καφέ να πάρουν τα μέτρα. Αυτό συνέβη στο 55’ και από το 60’ και μετά αρχίζει η υπεροχή της ΑΕΚ. Ακόμα και αν δεχτώ ότι φοβόταν την κόπωση των παικτών του, θα μπορούσε με τον Χαβίτο να παίξει καλύτερα θέλοντας να δώσεις χώρο στον αντίπαλο και να βρεθεί καλύτερα στον αιφνιδιασμό. Αντ’ αυτού προτιμά τον Γκουγκουλιά στο 72’ και ρίχνει στο ματς τον Χαβίτο στο 89’. Ο Καπετάνος προτιμήθηκε να ξεκινήσει από την αρχή προφανώς για να φθείρει με την πίεση που ασκούσε αλλά και με την καταπόνηση που προσφέρει στους αντιπάλους στις μάχες σώμα με σώμα, τα αντίπαλα στόπερ. Βέβαια το τελευταίο με δεδομένο πως υπήρξε διακοπή, μάλλον λίγη σημασία είχε στον αγώνα.

Ακόμα ένα ανέκδοτο που άκουσα χθες και πραγματικά είναι για γέλια, είναι ότι συνέφερε την ΑΕΚ η διακοπή των 80 λεπτών. Πραγματικά αυτά είναι για να γελάει ο κόσμος. Η ΑΕΚ είχε Ζήκο, Λυμπερόπουλο, Ριβάλντο, Καπετάνο που δεν είχαν παίξει καθόλου την Πέμπτη συν τους Μαντούκα και Καφέ που είχαν παίξει ως αλλαγές πολύ πιο ξεκούραστους. Το πλάνο του Φερέρ βασιζόταν στην κόπωση του Άρη που είχε τον Ίβιτς εντελώς φρέσκο και τον Βανγκέλι. Μόνον δύο παίκτες φρέσκοι συγκριτικά με την Πέμπτη και με ένα ταξίδι που τελείωσε στις επτά το πρωί. Άρα ποιόν συνέφερε αυτή η εξέλιξη της διακοπής ; Είναι απορίας άξιο, πως κάποιοι βγάζουν τόσο εύκολα συμπεράσματα. Στο ματς της Κυριακής για τον Άρη ξεκίνησαν οι: Χαλκιάς, Νέτο Βανγκελί, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Καράμπελας Ίβιτς, Κάλβο, Κόκε. Στο ματς με τη Μπόλτον οι: Χαλκιάς, Νέτο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Καράμπελας, Πρίτας, Γκαρσία, Νεμπεγλέρας, Κάλβο Σιστόν, Κόκε.

Για τον Λεμονή αυτό που οφείλει κανείς να πει είναι ότι δουλεύει και μαθαίνει από τα λάθη του. Δεν λέει είμαι ο Ολυμπιακός και δεν προσαρμόζομαι στον αντίπαλο. Όταν έχεις πάθει τέτοιες ζημιές και κηδείες στα φετινά εκτός έδρας στην Ελλάδα το κάνεις και αυτό. Η απώλεια του Ζεβλάκοφ και η είσοδος του Πάντου στο κέντρο της άμυνας, βόλεψε γιατί ο Σίριο ήταν στα κυβικά του. Με το 4-3-3 πρέσαρε ψηλά τα αντίπαλα μπακ και τα υποχρέωνε ή σε γιόμες ή σε γυρίσματα πίσω. Κι αυτό έδινε στον Ολυμπιακό συνεχή κατοχή μπάλας. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολη υπόθεση για έναν υποτυπωδώς καλό Ολυμπιακό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube