sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πέδρο Ρεμπότσο: Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» μπακ που υπόσχεται ισορροπία στον Παναθηναϊκό

Ο Πέδρο Ρεμπότσο -όπως όλα δείχνουν- θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και το sport-fm.gr αναλύει την περίπτωσή του και όσα έχει κάνει έως τώρα στην καριέρα του.

Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρώσει ο Παναθηναϊκός τη μεταγραφή του Πέδρο Ρεμπότσο, ο οποίος θα γίνει μόνιμος κάτοικος Αθήνας, ενισχύοντας την αριστερή πτέρυγα της αμυντικής γραμμής της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο 29χρονος θα συνθέσει με τον Μλαντένοβιτς το δίδυμο των αριστερών μπακ του «τριφυλλιού» και θα αλληλοσυμπληρώσει τα στοιχεία του Σέρβου: είναι ένας ισορροπημένος παίκτης που διακρίνεται για τη συνέπειά στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ προωθείται και με τις σέντρες του προσπαθεί να γίνεται απειλητικός.

Είναι απόλυτα βιονικός, κάτι που το μαρτυρούν οι 327 αναμετρήσεις που έχει δώσει έως τώρα στην καριέρα του, αν και δεν έχει κλείσει ακόμα τα 30 του έτη, ενώ έχει εμπειρία από πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί ευκολότερα στα «θέλω» του Ουρογουανού τεχνικού.

Η Μπενφίκα, το Λιγκ Καπ και οι γεμάτες χρονιές στη Γαλλία



Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία στην Μπενφίκα και σε ηλικία 21 ετών αποχώρησε ως ελεύθερος, χωρίς ωστόσο να παίξει ποτέ στην πρώτη ομάδα. Υπήρξαν πολλές ομάδες της πρώτης κατηγορίας που ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του, όμως, αυτή που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του ήταν η Μορεϊρένσε, η οποία δικαιώθηκε στο 100% για την επιλογή της.

Ο Ρεμπότσο πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν, αποτέλεσε έναν εκ καλύτερων αριστερών μπακ στην Πορτογαλία την περίοδο 2016/17 μετρώντας 34 συμμετοχές με έξι ασίστ, ενώ συνδύασε εκείνη τη χρονιά με τον πρώτο του τίτλου, αφού κατέκτησε το Λιγκ Καπ.



Η εικόνα που παρουσίασε μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τους κορυφαίους συλλόγους της Πορτογαλίας, με την Μπενφίκα να αποφασίζει να τον φέρει ξανά πίσω στη Λισσαβόνα αντί 150 χιλ. ευρώ. Παρόλα αυτά οι «αετοί» δεν του έδωσαν ποτέ την ευκαιρία που τόσο ήθελε, πουλώντας εκ νέου στην Γκινγκάμπ αντί 550 χιλ. ευρώ.

Στη Γαλλία συνέχισε την ανοδική πορεία που είχε, πραγματοποιώντας γεμάτες χρονιές. Σε δύο σεζόν μέτρησε 87 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 16 ασίστ και το καλοκαίρι του 2019 η Μπεσίκτας τον έκανε δικό της με τη μορφή δανεισμού, πληρώνοντας ενοίκιο 400 χιλ. ευρώ.

Η επιστροφή στην Πορτογαλία, η Ιθάκη στη Λεχ Πόζναν και η Σαουδική Αραβία



Στην Τουρκία τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε ο Ρεμπότσο. Το ξεκίνημά του δεν ήταν κακό, όμως, αφού αγωνίστηκε και στα έξι ματς των ομίλων στο Europa League με την Μπεσίκτας, ωστόσο, έχασε τη θέση του και στη συνέχεια παραγκωνίστηκε.

Πέδρο Ρεμπότσο: H επιθυμία να τρυπήσει το ταβάνι του στον Παναθηναϊκό

Η επιθυμία του Ρεμπότσο ήταν να βρίσκεται σε ένα μέρος όπου θα αγωνιζόταν και η επιστροφή στην Πορτογαλία, που το όνομά του είχε πέραση, ήταν μονόδρομος. Το Γενάρη του 2021 πήγε δανεικός στην Πάσος Φερέιρα, κατέγραψε 20 συμμετοχές και επέστρεψε στην Μπεσίκτας, η οποία τον πούλησε στη Λεχ Πόζναν αντί 150 χιλ. ευρώ.

Στην Πολωνία πραγματοποίησε -πιθανότατα- τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα του, κερδίζοντας το 2022 και το πρώτο του πρωτάθλημα. Είχε πάρει τη φανέλα βασικού... σπίτι του, μετρώντας σε δύο χρόνια 62 συμμετοχές, σκοράροντας ένα γκολ και μοιράζοντας δέκα ασίστ, όμως, το περασμένο καλοκαίρι τράβηξε χωριστούς δρόμους με την πολωνική ομάδα, που τον άφησε ελεύθερο.



Ο Πορτογάλος πήρε την απόφαση για το βήμα εκτός Ευρώπης, μετακομίζοντας στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Καλίζ, με την οποία έκανε γεμάτη χρονιά με 37 ματς και πέντε ασίστ με περισσότερα από 3,2 χιλ. λεπτά συμμετοχής. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε επιθυμία για περαιτέρω παραμονή του στη χώρα της Μέσης Ανατολής και έτσι προέκυψε ο Παναθηναϊκός, όπου θα συνεχίσει την καριέρα του.

Το timing της μεταγραφής του Ρεμπότσο στο «τριφύλλι» μοιάζει ιδανικό. Προέρχεται από χρονιά με πολλές συμμετοχές, είναι στην πιο ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία της καριέρας του με εμπειρία και παραστάσεις και θέλει να τρυπήσει το ταβάνι του σε μια ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη και στοχεύει σε τίτλους. Αποτελεί επιλογή των Γιάννη Παπαδημητρίου-Ντιέγκο Αλόνσο και το αν θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις δεν θα φανεί τώρα από το όνομα και τις διακρίσεις του, αλλά για τα όσα θα κάνει στον αγωνιστικό χώρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x