Γιώργος Χελάκης

Ο Ρεχάγκελ ξέρει καλά τι μπάλα μπορούμε να παίξουμε!

Επειδή το ίδιο θέμα θα επανέρχεται κάθε φορά που η συζήτηση φτάνει στην Εθνική ομάδα καλό είναι να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή.

Επειδή το ίδιο θέμα θα επανέρχεται κάθε φορά που η συζήτηση φτάνει στην Εθνική ομάδα καλό είναι να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή.

Στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής υπάρχει μια απαίτηση από την Εθνική ομάδα. Πάθος σαν και αυτό που έδειξαν οι διεθνείς στο Ντόνετσκ. Όλα τα άλλα στο ποδόσφαιρο είναι ρευστά. Κανείς δεν μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο για καλά αποτελέσματα και αξιοπρόσεκτη πορεία.

Οι Ουκρανοί για παράδειγμα, που πανηγύριζαν όταν έμαθαν πως η κλήρωση τους «ευνόησε» επειδή στα μπαράζ τους «έπεσε» η Ελλάδα, έφυγαν από το γήπεδό τους μέσα στα κλάματα. Πρώτος από όλους ο πολύς Αντρέι Σεφτσένκο που έκλαιγε και καταχειροκροτήθηκε από τους συμπατριώτες του στις εξέδρες. Ποιος ο Σεφτσένκο που έχει πετύχει τόσα στην καριέρα του κι έχει παίξει στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο κόσμος αναγνώρισε την αξία, την προσφορά του και τον χειροκρότησε. Αναγνώρισε ότι στα δύο παιχνίδια των μπαράζ ο Σεφτσένκο έκανε ό,τι μπορούσε αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε.

Ορισμένα πράγματα σχετικά με την Εθνική ομάδα πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας, ώστε να μη ζητάμε πράγματα που δεν γίνονται.

Δεν γίνεται να παίζουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να ρίχνουμε τρία και τέσσερα γκολ στους αντιπάλους μας. Η ευθύνη για αυτό δεν πέφτει στους ώμους του Ρεχάγκελ. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παρατηρείται κανένας συνωστισμός ταλέντων ώστε να διαλέγει ο κόουτς τους καλύτερους και να τους ρίχνει στο γήπεδο για να κατατροπώσουν τον αντίπαλο.

Ο Ρεχάγκελ το είπε καθαρά σε Ουκρανό δημοσιογράφο που θέλησε να ειρωνευτεί μετά τον αποκλεισμό των συμπατριωτών του. Στην Αφρική, του είπε, θα βάλω τον Κακά, τον Μέσι, τον Τσάβι και τον Ινιέστα. Ο Ουκρανός έμεινε σύξυλος όταν άκουσε την απάντηση. Ωστόσο το μήνυμα της απάντησης είχε αποδέκτες όλους εμάς που κάνουμε κριτική για την μπάλα που παίζει η ομάδα. Προφανώς, έχουμε στο μυαλό μας άλλη «φουσκωμένη» εκτίμηση για τις πραγματικές ικανότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ρεχάγκελ φαίνεται να του έχει λιγότερη εκτίμηση γι’ αυτό φτιάχνει ομάδες με βάση αυτά που μπορούν να κάνουν και όχι αυτά που θα θέλαμε να κάνουν.

Έτσι, όμως, όπως εύστοχα παρατήρησε ο Γιώργος Καραγκούνης- κάναμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Αντρέι Σεφτσένκο να κλαίνε…!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x