sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο ασταμάτητος Γιάννης, ο κομβικός Καλάθης και το 52% στα τρίποντα: Τα σημεία από τη νίκη κόντρα στους Δομινικανούς

Η Εθνική μας επικράτησε με άνεση της Δομινικανής Δημοκρατίας στην πρεμιέρα της για το Προολυμπιακό τουρνουά και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα σημεία-κλειδιά από την επικράτηση της «γαλανόλευκης»!

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό τουρνουά η Εθνική μας, αφού επικράτησε με άνεση 109-82 της Δομινικανής Δημοκρατίας και πλέον καλείται να πανηγυρίσει μία ακόμα νίκη το βράδυ της Πέμπτης (4/7, 21:00) κόντρα στην Αίγυπτο, έτσι ώστε να πάρει και την πρωτιά του ομίλου της.

Έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος… κέρασε με μπόλικα highlights τους χιλιάδες Έλληνες φιλάθλους που γέμισαν το ΣΕΦ, και βγάζοντας στο παρκέ όλα τα θετικά στοιχεία που μας παρουσίασε και στα φιλικά, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη… έστειλε το μήνυμα ότι θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις για να επιστρέψει σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια!

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα σημεία-κλειδιά από την επιβλητική νίκη της Εθνικής μας κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία!

Ο ασταμάτητος Γιάννης έκανε πάρτι με την τρίτη καλύτερη επίδοσή του με τη «γαλανόλευκη»: Τα έκανε όλα και αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή στην άνετη νίκη της Εθνικής μας. Ο «Greek Freak» έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ότι δεν είχε διάθεση για… παιχνίδια, συνδύασε ουσία με θέαμα επιβάλλοντας την παρουσία του και στις δύο πλευρές του παρκέ! Ολοκλήρωσε το ματς με 32 πόντους, επίδοση που αποτελεί την τρίτη καλύτερή του με τη φανέλα της Εθνικής (είχε βάλει 41 κόντρα στην Ουκρανία το 2022 και 40 την ίδια χρονιά κόντρα στη Σερβία), έχοντας παράλληλα 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και μόλις 1 λάθος, αριθμοί που του χάρισαν το +32 στο σύστημα αξιολόγησης. Μάλιστα, ήταν… άχαστος στα δίποντα (10/10), ευστόχησε και στο μοναδικό τρίποντο που πήρε, ενώ τα μόνα άστοχα σουτ του ήρθαν από την γραμμή των βολών (9/13). Δικαίως αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο ΣΕΦ, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ότι θα ηγηθεί των προσπαθειών της Εθνικής μας για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου!

Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα: Τα σημεία του ματς

Ο κομβικός Καλάθης που ολοκλήρωσε το ματς με double-double και σημαντικός παρά τις 0 ασίστ του, Γούοκαπ: Είναι ξεκάθαρο ότι ο Νικ Καλάθης έχει πάρει την μπαγκέτα από τον Βασίλη Σπανούλη, αποτελώντας τον... μαέστρο των ελληνικών επιθέσεων. Στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, ο 35χρονος point guard κινούσε ιδανικά τα νήματα στα 27:43 που αγωνίστηκε και ήταν αποτελεσματικός τόσο σε δημιουργία όσο και σε σκοράρισμα! Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με double-double (12 πόντους και 11 ριμπάουντ), μαζεύοντας παράλληλα και 3 ριμπάουντ, ενώ είχε καλή παρουσία και αμυντικά. Μόνιμα με καθαρό μυαλό, αποφάσιζε σωστά πότε έπρεπε να πατήσει γκάζι και πότε να φρενάρει, όντας εκ των πςρωταγωνιστών στην άνετη νίκη της Εθνική μας. Παράλληλα, κομβικός δίπλα του και ο Τόμας Γουόκαπ, παρότι τελείωσε το ματς χωρίς να έχει έστω μία ασίστ. Οι 17 πόντοι που σκόραρε ήταν αρκετοί για να χαρακτηρίσουν την εμφάνισή του κομβική, ενώ παράλληλα ευστόχησε σε σημαντικά τρίποντα, σε σημεία του αγώνα στα οποία η Δομινικανοί έφτιαχναν σερί και μείωναν τη διαφορά.

Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα: Τα σημεία του ματς

Το 52% στα τρίποντα και οι 29 ασίστ για 8 λάθη: Η Εθνική μας είχε δείξει και στα φιλικά που προηγήθηκαν του Προολυμπιακού, όχι ότι απλώς δεν θα φοβηθεί το τρίποντο, αλλά ότι θα προσπαθήσει να το μετατρέψει σε βασικό στοιχείο του παιχνιδιού της! Ο Σπανούλης έχει δώσει το ελεύθερο στους παίκτες του να σουτάρουν χωρίς φόβο όταν βρίσκονται υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και εκείνοι μέχρι στιγμής ανταπεξέρχονται άψογα. Όλοι τους πλην του Μωραΐτη εκτέλεσαν τρίποντο κόντρα στους Δομινικανούς, μόνο οι Κώστας Αντετοκούνμπο και Καλαϊτζάκης δεν ευστόχησαν. Επιπλέον, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν ξανά (όπως και στα φιλικά) εξαιρετική, με τις 29 ασίστ και τα μόλις 8 λάθη να δείχνουν ότι η «γαλανόλευκη» πορεύεται στον σωστό δρόμο!

Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα: Τα σημεία του ματς

Οι αναπληρωματικοί προσφέρουν και αποδεικνύουν ότι υπάρχει το απαραίτητο βάθος: Μπορεί ο Γιάννης να «έκλεψε την παράσταση» με την επιβλητική του εμφάνιση και τις εντυπωσιακές φάσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε, ο Καλάθης να έστρεψε πάνω του τα βλέμματα με το double-double του και ο Γούοκαπ να κέρδισε τις εντυπώσεις με τους 17 προσωπικούς του πόντους, όμως σημαντικότατο ρόλο κόντρα στους Δομινικανούς έπαιξαν και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Μήτογλου, Λαρεντζάκης, Χαραλαμπόπουλος, Τολιόπουλος και Καλαϊτζάκης πάτησαν για αρκετή ώρα το παρκέ και... έδωσαν πνοή στην Εθνική μας όποτε χρειάστηκε, προσφέροντας σημαντικές λύσεις για να έρθει τελικά η άνετη νίκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x