sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το μακρινό σουτ και οι ασίστ που παραμένουν μεγάλα «όπλα»: Τα σημεία από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Αίγυπτο

Τα σημεία-κλειδιά από τη νίκη της Εθνικής μας επί της Αιγύπτου, χάρη στην οποία εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου της στο Προολυμπιακό τουρνουά!

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Εθνική μας κατάφερε να επιβληθεί με το άνετο 93-71 της Αιγύπτου, κάνοντας το 2/2 στο Προολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται στο ΣΕΦ, εξασφαλίζοντας την πρωτιά του ομίλου της και «κλειδώνοντας» το μεγάλο ραντεβού της με την Σλοβενία (Σάββατο 6/7, 17:30).

Παρουσιάζοντας ξανά πολλά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της, παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον τραυματισμό του αδερφού του, Κώστα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κατάφερε να αποφύγει τις… κακοτοπιές και να πάρει τη νίκη που της δίνει φόρα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα σημεία-κλειδιά από την αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Αίγυπτο.

Η Εθνική μας έδειξε ότι είναι ικανή να ξεπερνά τις απρόβλεπτες δυσκολίες: Κόντρα στην Αίγυπτο, η Εθνική παρατάχθηκε χωρίς τον μεγαλύτερό της σταρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον Βασίλη Σπανούλη να επιλέγει μην τον χρησιμοποιήσει έτσι ώστε να τον ξεκουράσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Παράλληλα, στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου έχασε και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και δεν ξαναγωνίστηκε, για να προφυλαχθεί. Επιπλέον, η Αίγυπτος παρουσιάστηκε πιο δυνατή από ότι την περιμέναμε και δυσκόλεψε την Εθνική μας σε αρκετά σημεία του ματς. Παρ’ όλα αυτά, η «γαλανόλευκη» κατάφερε να ξεπεράσει τα… εμπόδια που βρήκε στον δρόμο της και τελικά να επιβληθεί της αντιπάλου της, παραμένοντας απτόητη από τις αναποδιές και πανηγυρίζοντας τη νίκη που της χάρισε και την πρωτιά στον όμιλο.

Ελλάδα-Αίγυπτος: Τα σημεία του αγώνα

Η αντίδραση στην άμυνα και το επί μέρους 26-14 της τρίτης περιόδου: Παρότι ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι, φτιάχνοντας από τα πρώτα λεπτά μεγάλο προβάδισμα (18-4), στη συνέχεια η Εθνική μας φάνηκε να χάνει τον ρυθμό της και να αποσυντονίζεται, βλέποντας την Αίγυπτο να αντιδρά και να πλησιάζει σε «απόσταση βολής» (42-38) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη επέστρεψε από τα αποδυτήρια πολύ πιο συγκεντρωμένη και σαφώς βελτιωμένη στην άμυνά της, ξεκινώντας την τρίτη περίοδο με σερί 19-7 και ολοκληρώνοντάς τη με επί μέρους σκορ 26-14, επαναφέροντας παράλληλα… την τάξη. Η «γαλανόλευκη» μπήκε στην «τελική ευθεία» του ματς ούσα στο +16 (68-52), διαφορά από την οποία η περιορισμένων δυνατοτήτων ομάδα της Αιγύπτου ήταν αδύνατο να ξαναεπιστρέψει.

Ελλάδα-Αίγυπτος: Τα σημεία του αγώνα

Τα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα που παραμένουν υψηλά: Σε ακόμα ένα παιχνίδι της, η Εθνική του Βασίλη Σπανούλη έδειξε ότι τα τρίποντα αποτελούν σημαντικότατο κομμάτι του παιχνιδιού της. Όπως στα φιλικά, όπως στην πρεμιέρα της για το Προολυμπιακό κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία, έτσι και κόντρα στην Αίγυπτο, η «γαλανόλευκη» στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στα τρίποντά της, διατηρώντας υψηλά τα ποσοστά ευστοχίας της. Το τελικό 44% (12/27) από μακριά ήταν ξανά ένας από τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν στη νίκη και η ευστοχία στο μακρινό σουτ γίνεται σιγά-σιγά… κανόνας!



Οι ασίστ που παραμένουν πολλές και ο σταθερά δημιουργικός Καλάθης: Σε ένα ακόμα παιχνίδι της, η Εθνική μας είχε άψογη κυκλοφορία της μπάλας και πολλές ασίστ. Έχοντας συνολικά 119 πάσες που οδήγησαν σε καλάθια στα φιλικά της και στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία, οι παίκτες της Εθνικής μας μοίρασαν 34 (!) ασίστ κόντρα στην Αίγυπτο, στοιχείο που (μαζί με την ευστοχία στα τρίποντα και τη βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο άμυνα), έφεραν τη νίκη. Μπροστάρης ξανά ο Νικ Καλάθης, ο οποίος μετά τις 11 ασίστ που μοίρασε κόντρα στους Δομινικανούς, έδωσε άλλες 9 απόψε, παραμένοντας σταθερά δημιουργικός!

Ελλάδα-Αίγυπτος: Τα σημεία του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x