Γιώργος Χελάκης

Είναι σήμερα κάποιος καλύτερος του ΠΑΟ;

Έχει ξεσηκωθεί αρκετός θόρυβος μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο απόηχος του φτάνει στο τηλεφωνικό κέντρο του NovaΣΠΟΡ FM και της SPORTDAY..

Έχει ξεσηκωθεί αρκετός θόρυβος μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο απόηχος του φτάνει στο τηλεφωνικό κέντρο του NovaΣΠΟΡ FM και της SPORTDAY..

Οι οπαδοί του τριφυλλιού δεν αντιλήφθηκαν όλοι με τον ίδιο τρόπο όσα είδαν το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Για πολλούς από αυτούς εκείνο που μετράει είναι ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλιώς ήταν τόσο καιρό συνηθισμένοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Περίμεναν αποτέλεσμα που τουλάχιστον θα άφηνε κατά κάποιο τρόπο ανοικτή την υπόθεση της πρόκρισης. Άποψη μου είναι πώς τέτοια περιθώρια δεν υπάρχουν ακόμα κι αν η ομάδα ανεβάσει αισθητά την απόδοσή της. Κι έτσι όμως δύσκολα θα δεχόμουν την ισοπεδωτική αντίληψη που λέει ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ένα μάτσο χάλια. Όσοι τη διακινούν, πιθανόν να νομίζουν ότι η ήττα και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός ήταν αποτέλεσμα μιας κακής εμφάνισης των πράσινων κι όχι της ανωτερότητας των αντιπάλων.

Η πίκρα σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται κακός σύμβουλος. Ο ΠΑΟ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κόντρα στην Ατλέτικο κι έδειξε ότι έχει κι αυτός παίκτες με ποιότητα στη σύνθεσή του. Ο Κατσουράνης, ο Λέτο κι ο Σισέ που προστέθηκαν φέτος τον ανεβάζουν επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον τις κάθετες – συρτές πάσσες του Κατσουράνη, τα «μπουκαρίσματα» του Λέτο και τον «όγκο» του Σισέ στην αντίπαλη περιοχή. Τέτοια χαρακτηριστικά απουσίαζαν από τον περσινό Παναθηναϊκό. Στο χέρι του Τεν Κάτε είναι να κόψει τους πειραματισμούς για ψύλλου πήδημα και να αξιοποιήσει τα επιπλέον διαθέσιμα όπλα του.

Παρακολουθώντας κανείς και τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ διαπιστώνει ότι τι τριφύλλι βρίσκεται σε προχωρημένο –συγκριτικά- βαθμό ετοιμότητας. Την ώρα που οι ανταγωνιστές του έχουν αποδυναμωθεί και ψάχνουν να βρουν παίκτες για να καλύψουν τα κενά τους, ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται και ενισχυμένος και ετοιμοπόλεμος. Ναι, πάντα υπάρχουν περιθώρια για να βρεθούν καλύτερος στόπερ και καλύτερος δεξιός μπακ από τους ήδη υπάρχοντες. Ωστόσο, τη στιγμή που οι άλλες ομάδες καίγονται για να καλύψουν τα κενά, ο Παναθηναϊκός έχει βγάλει στο σφυρί τους Τζιόλη, Μάντζιο, Κλέϊτον και πιθανότητα Μάτος γιατί πλεονάζουν. Ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από την Ατλέτικο δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά το μέτρο της αποτυχίας. Η τυχόν απώλεια του πρωταθλήματος ναι. Αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Αργότερα ίσως…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x