Γιώργος Χελάκης

Το βιογραφικό του Τεν Κάτε και το… «πράσινο» DNA!

Ας θυμηθούμε κατ’ αρχάς πως οι εκτός έδρας επιτυχίες είναι το φόρτε του. Εκεί στηρίχτηκε πέρσι ο Παναθηναϊκός κάνοντας την προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη να ασχοληθεί εκ νέου μαζί του. Εξαιτίας αυτών των δύο εκτός έδρας σπουδαίων επιτυχιών κόντρα στην Ίντερ και τη Βέρντερ συζητήθηκε ο Παναθηναϊκός και ο Τεν Κάτε. Τους Ευρωπαίους ελάχιστα ως καθόλου ενδιαφέρει αν ο κόουτς δέθηκε κόμπο στην Ελλάδα από τον Εργοτέλη και τον Ηρακλή.

Ας θυμηθούμε κατ’ αρχάς πως οι εκτός έδρας επιτυχίες είναι το φόρτε του. Εκεί στηρίχτηκε πέρσι ο Παναθηναϊκός κάνοντας την προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη να ασχοληθεί εκ νέου μαζί του. Εξαιτίας αυτών των δύο εκτός έδρας σπουδαίων επιτυχιών κόντρα στην Ίντερ και τη Βέρντερ συζητήθηκε ο Παναθηναϊκός και ο Τεν Κάτε. Τους Ευρωπαίους ελάχιστα ως καθόλου ενδιαφέρει αν ο κόουτς δέθηκε κόμπο στην Ελλάδα από τον Εργοτέλη και τον Ηρακλή. Κατά συνέπεια μπορούμε εδώ να καταλογίζουμε τα μύρια όσα στον Ολλανδό, αλλά εκείνος «πλούτισε» το βιογραφικό του με δύο ακόμα αξιοσημείωτες σελίδες.

Κάτω από αυτή την οπτική αντιμετωπίζει ο Τεν Κάτε την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Σαν τη χρυσή ευκαιρία να τινάξει από πάνω του την αμφισβήτηση του εγχώριου μικρόκοσμου και να ξανασυζητηθεί στην Ευρώπη το όνομά του.

Υπάρχει κι άλλη παράμετρος. Ο Παναθηναϊκός κάτι τέτοια παιχνίδια περιμένει για να «πιάσει γραμμή» με τις πιο ένδοξες στιγμές του τα τελευταία περίπου δεκαπέντε χρόνια της ερυθρόλευκης κυριαρχίας στο εσωτερικό. Ναι με η προϊστορία του απέναντι σε ισπανικές ομάδες δεν είναι διόλου ενθαρρυντική, αλλά στο «πράσινο» DNA εγγράφονται σπουδαίες προκρίσεις επί σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Να κάτι που το γνωρίζουν οι αντίπαλοί του. Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει να επιδείξει ευρωπαϊκές επιτυχίες και μάλιστα περισσότερες από την Ατλέτικο των μεγάλων ποδοσφαιρικών αστέρων. Και μην αναρωτηθεί κανείς αν όλα τούτα μπορούν να παίζουν κάποιο ρόλο το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x