Βόλεϊ

Σαφράνοβιτς, ο… τελευταίος MVP

Ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς του ΠΑΟΚ αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης στην τελευταία αγωνιστική της Volleyleague για το 2014, μετά την επίδοσή του στο ματς του «δικέφαλου» με την Κηφισιά.

Στον Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς κατέληξε το βραβείο του MVP της δέκατης αγωνιστικής της Volleyleague.

Ο ακραίος του ΠΑΟΚ βοήθησε στα μέγιστα την ομάδα του στο ντέρμπι κόντρα στην Κηφισιά και πήρε τον προσωπικό τίτλο, στην τελευταία μάχη της ομάδας του για το 2014.

Πρόκειται για την δεύτερη ανάδειξή του ως πολυτιμότερο παίκτη για φέτος, μετά την έκτη αγωνιστική, ενώ στο συγκεκριμένο ματς πήρε 12 πόντους (11/17 τελειωμένες επιθέσεις) ενώ είχε 67% υποδοχή και 83% τέλειες.

All Star team της δέκατης αγωνιστικής:
MVP: Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς (ΠΑΟΚ)
Καλύτερος Πασαδόρος: Σταύρος Κασαμπαλής (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Καλύτερος Διαγώνιος: Ερνάντο Γκόμεζ (ΠΑΟΚ)
Καλύτεροι Ακραίοι: Αντρέι Ντιάτσκοφ (Ολυμπιακός) - Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς (ΠΑΟΚ)
Καλύτεροι Κεντρικοί: Κάσσανδρος Στίγγας (Ά.Σ.Αρης) - Τζορτζ Παπαδόπουλος (Παμβοχαϊκός)
Λίμπερο: Γιώργος Κνάπεκ (ΜΕΝΤ)

Οι καλύτεροι κάθε ομάδες την δέκατη αγωνιστική:
ΠΑΟΚ (Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς) – Α.Ο.Κηφισιάς (Ζόραν Γιοβάνοβιτς)
Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μπόζινταρ Τσουκ) – Παναθηναϊκός (Μπράιαν Κουκ)
ΑΕΚ (Τσέντομιρ Ιλιτς) – Παμβοχαϊκός (Τζορτζ Παπαδόπουλος)
Άρης (Γιάννης Κυριακίδης) – Γ.Σ.Λαμία (Ούγκο Γκιμαράες)
ΜΕΝΤ (Ζένια Γκόρτσανιουκ) – Α.Ο.Ορεστιάδας (Ράιαν Σκοτ Τόμσον)
Ολυμπιακός (Αντρί Ντιάτσκοφ) – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου (Τόμισλαβ Ντόκιτς)

«Αξίζει σε όλη την ομάδα»


Με έκπληξη υποδέχτηκε την προσωπική του διάκριση ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς, όπως φάνηκε στις δηλώσεις που έκανε στην επίσημη σελίδα της ΕΣΑΠ.

Ο 31χρονος ακραίος τόνισε πως το βραβείο άξιζε στον Κουρνέτα ή τον Γκόμεζ, ενώ τόνισε πως το μοιράζεται με όλη την ομάδα που έκανε υπερπροσπάθεια:

Αναλυτικά όσα είπε:

«Νιώθω έκπληκτος από το ευχάριστο νέο. Αυτό το βραβείο θα έπρεπε να το κερδίσει ο Κουρνέτας ή ο Γκόμεζ που επίσης έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι. Γενικά όλη η ομάδα έκανε φοβερή εμφάνιση με την Κηφισιά και για το λόγο αυτό θα ήθελα να μοιραστώ αυτή τη διάκριση με όλη την ομάδα. Κάναμε πολύ καλή δουλειά. Παίξαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ δύσκολο με ιδιαίτερα απαιτητικό αντίπαλο. Στα τελευταία παιχνίδια παίζουμε καλύτερα, είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, δεν κάνουμε εύκολα λάθη και όσο περνάει ο καιρός παίζουμε καλύτερο βόλεϊ γιατί γνωριζόμαστε καλύτερα και υπάρχουν μεγαλύτεροι αυτοματισμοί».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι σε τροχιά τίτλου: «Ο ΠΑΟΚ είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και όλοι βλέπουν πως στα περισσότερα ματς παίζουμε στα όρια μας. Είναι θετικό πως με το τέλος του Α΄ γύρου είμαστε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Για τις διακοπές που πέρασε μακριά απ’ τη σύζυγό του, που έμεινε στο Ισραήλ: «Κάποιες καταστάσεις τα έφεραν έτσι και πέρασα μόνος μου αυτές τις μέρες. Μου έλειψε η οικογένεια μου αλλά είμαι χαρούμενος που στον ΠΑΟΚ υπάρχει καλό κλίμα. Ήμουν μεταξύ καλών φίλων. Κάποιες καταστάσεις δε μας επέτρεψαν να είμαι με την οικογένεια μου αλλά ένας επαγγελματίας πρέπει να τα αντιμετωπίζει όλα θετικά».

Για την ευχή του για το 2015: «Υγεία σε όλους τους αθλητές και καλύτερες μέρες. Εύχομαι να δω περισσότερους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος πως βλέπουν την προσπάθεια μας και την αξιολογούν θετικά. Είναι θέμα χρόνου να έρθουν στο γήπεδο και να μας υποστηρίξουν όπως έκαναν και με τον Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x