Nations League

Παρέμεινε στην κορυφή με «περίπατο» η Σουηδία

Με άνεση, η Σουηδία νίκησε 3-0 την Εσθονία στο Ταλίν για την τέταρτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της τρίτης κατηγορίας του Nations League και ξαναβρέθηκε στην κορυφή μαζί με τη Σλοβακία.

«Ξυπνώντας» από το 30’ κι έπειτα, η Σουηδία σάρωσε 3-0 την Εσθονία στο Ταλίν για την τέταρτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της τρίτης κατηγορίας του Nations League και βρέθηκε ξανά στην κορυφή του γκρουπ μαζί με τη Σλοβακία μετά τη νίκη της τελευταίας επί του ουραγού Αζερμπαϊτζάν νωρίτερα, αφήνοντας τους πρώην Σοβιετικούς στην τρίτη θέση με 3 βαθμούς.

Ο Νάνασι έκανε ότι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο και σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ των Σκανδιναβών, για να «κλείσει» το ματς ο Γιόκερες. Αλλαγή στο 36' στη θέση του Αλεξ Ντάγκλας μπήκε ο Νίκλας Ελίασον της ΑΕΚ.

Το ματς
Οι δύο ομάδες δημιούργησαν μόλις τρεις ευκαιρίες στις δύο εστίες στο πρώτο μισάωρο. Στο 29’, η Σουηδία άνοιξε το σκορ, όταν ο Νάνασι με ωραία ατομική προσπάθεια κι ωραίο σουτ στο παράθυρο του Χέιν έκανε το 0-1. Ο Κουλουσέφσκι στο 34’ με μια καλή ευκαιρία προειδοποίησε τους Εσθονούς και στο 37’ ο Γιόκερες με ωραία προσπάθεια γύρισε την μπάλα από τα δεξιά κι ο Νάνασι με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Η Σουηδία μπήκε «φουριόζα» στο δεύτερο ημίχρονο κι έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για να τριπλασιάσει τα τέρματά της. Κάτι που έγινε στο 66΄, όταν ο Κουλουσέφσκι μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Γιόκερες κι ο επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αφού έκανε μια στροφή γύρω από τον άξονά του, πλάσαρε τον Χέιν για το 0-3. Ο Κουλουσέφσκι στο 73’ έχασε νέα ευκαιρία για το 4-0 των Σκανδιναβών, όπως κι ο Αγιάρι άλλη μία στο 74’. Ο ρυθμός έπεσε στα επόμενα λεπτά, αλλά οι Σουηδοί συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες για τέταρτο γκολ. Ο Ανιερ έχασε μια ευκαιρία για την Εσθονία στο 85’ κι ο Σιόνινγκ-Λάρσεν την τελευταία για τους γηπεδούχους στο 95’.


Βαθμολογία:
Σλοβακία 10

Σουηδία 10

Εσθονία 3

Αζερμπαϊτζάν 0


Η επόμενη αγωνιστική (16/11):
Αζερμπαϊτζάν-Εσθονία 16:00

Σουηδία-Σλοβακία 21:45

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x