Βόλεϊ

Πλάμεν Χριστόφ: «Έρχομαι στην ΑΕΚ»

Ο Βούλγαρος προπονητής μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr και επιβεβαίωσε την συμφωνία με την «Ένωση»- Προσπάθεια για άρση της απαγόρευσης ξένων μεταγραφών

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οριστικοποιήθηκε η έλευση του Πλάμεν Χριστόφ στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ.

Ο 50χρονος Βούλγαρος προπονητής μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr, επιβεβαιώνοντας την συμφωνία με την διοίκηση του ΤΑΑ. «Έρχομαι στην Ελλάδα την Κυριακή να αναλάβω την ΑΕΚ.

Είναι μια μεγάλη ομάδα και θέλουμε μαζί να κάνουμε κάτι καλό. Η διοίκηση μου ζήτησε η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό. Είμαι σίγουρος ότι με δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας. Ξέρω κάποιους παίκτες που μπορούν να έρθουν από την Βουλγαρία και να ενισχύσουν την ομάδα».

Ο Πλάμεν Χριστόφ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των ξένων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει διαδικασίες με την νομική της υπηρεσία προκειμένου να κάνει άρση της απαγόρευσης μεταγραφών ξένων παικτών που έχει επιβληθεί τόσο στο γυναικείο, όσο και στο ανδρικό τμήμα.

Το ΤΑΑ θα προσπαθήσει να πείσει την CEV ότι δεν είναι λογικό το ανδρικό τμήμα να τιμωρείται για υπόθεση που αφορά το γυναικείο και συγκεκριμένα τα οφειλόμενα προς την Σόνια Μποροβίντσεκ.

Πέρασμα από την ΑΕΚ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Ο Χριστόφ ήταν παίκτης στην ΑΕΚ για δύο χρόνια (1994-1996), ενώ μια χρονιά αγωνίστηκε και στον Ηρακλή. Μιλάει ελληνικά και αυτό είναι θετικό στην καθημερινότητα της ομάδας.

Στα νιάτα του υπήρξε σπουδαίος αθλητής αγωνιζόμενος ως πασαδόρος και μάλιστα ήταν μέλος της Εθνικής Βουλγαρίας που πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 με συμπαίκτες τους Κονσταντίνοφ, Γκάνεφ, Ναιντένοφ, Ουζούνοφ, Στόεφ, Ζελιάσκοφ, Τόνεφ, Ιβάνοφ κ.α.

Προπονητικά είχε β΄ προπονητής στην Εθνική Γυναικών Βουλγαρίας, ενώ έχει προπονήσει επίσης τις Λέφσκι, ΤΣΣΚΑ και Εθνική Αζερμπαιτζάν.

«Κατάσκοπος» στο ΜΕΝΤ- Ορεστιάδα
Ο Χριστόφ αναμένεται στην Ελλάδα την Κυριακή και μάλιστα αρχικά θα παρακολουθήσει στην Θεσσαλονίκη τον αγώνα ΜΕΝΤ- Ορεστιάδα για να κατασκοπεύσει τον επόμενο αντίπαλο της ΑΕΚ, ενώ την Δευτέρα θα βρίσκεται στις εξέδρες του κλειστού της Γλυφάδας για τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό.
Η ΑΕΚ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και αφού ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες θα ανακοινωθεί και επίσημα με συνέντευξη Τύπου.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x