Χρήστος Ρομπόλης

Αληθινός «ταύρος» ο Ματσιούλις

Έναν ακόμη λόγο όχι απλώς να μην ανησυχούν για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Έναν ακόμη λόγο όχι απλώς να μην ανησυχούν για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, αλλά και να αισιοδοξούν για τη μετα-Ομπράντοβιτς, Μπατίστ, Καλάθη, Καϊμακόγλου, πιθανώς Γιασικεβίτσιους και ούτω καθ’ εξής εποχή απέκτησαν οι φίλοι της ομάδας με την απόκτηση του Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανός φόργουορντ, αν-όπως μαρτυρά η εξαιρετική παρουσία του με την εθνική του ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά-έχει αφήσει πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε σχεδόν ένα χρόνο εκτός γηπέδων, είναι μία ακόμη εξαιρετική προσθήκη.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Το προσωνύμιο «ταύρος» αντικατοπτρίζει πλήρως το αγωνιστικό προφίλ του νέου αποκτήματος του «τριφυλλιού». Με φυσιογνωμία που θυμίζει περισσότερο πυγμάχο παρά καλαθοσφαιριστή, κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του Ματσιούλις είναι η δύναμη και λιγότερο η… χάρη. Μπορεί να μην είναι πρώτο μπόι (2,00μ.), ωστόσο είναι ικανός χάρη στον όγκο και την εκρηκτικότητά του να τα βάλει με ψηλότερους παίκτες. Αυτό αποτυπώνεται τόσο στο παιχνίδι του κοντά στο καλάθι και τα δυναμικά του ντράιβ, όσο και στην πολύ μεγάλη έφεση που έχει στα ριμπάουντ, ενώ παράλληλα τον καθιστά μεγάλο μπελά στην άμυνα για οποιονδήποτε επιτιθέμενο. Συν τοις άλλοις είναι ένας αξιόλογος σουτέρ, παρά το μάλλον ανορθόδοξο (ειδικά για Λιθουανό) τρόπο που σουτάρει, με πολύ μικρό άλμα, μικρή κίνηση των χεριών και γρήγορη εκπυρσοκρότηση. Και για τους λάτρεις του θεάματος, αρέσκεται να κρεμιέται από τα αντίπαλα καλάθια σε κάθε ευκαιρία…

Ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός που τον απέκτησε σε τιμή ευκαιρίας. Πριν τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Ματσιούλις ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής Λιθουανίας και το κασέ του ξεπερνούσε το 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Ακόμη θυμάμαι τον Κεστούτις Κεμζούρα να χαρακτηρίζει την απουσία του από το Ευρωμπάσκετ του 2011 εξίσου σημαντική για τη Λιθουανία με εκείνη του επίσης λαβωμένου τότε Λίνας Κλέιζα. Εφόσον φτάσει στα προ τραυματισμού στάνταρ του, θα πρόκειται για λαχείο με μεγάλο κερδισμένο τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» αποκτούν σιγά-σιγά μορφή και η νέα τους σύνθεση αρέσει. Φαίνεται πως θα παρουσιαστούν πιο νεανικοί και αθλητικοί, αλλά μένει να φανεί αν θα είναι εξίσου αποτελεσματικοί. Οι μέχρι τώρα κινήσεις είναι καλές, αλλά χρειάζονται κι άλλες ποιοτικές «ενέσεις», ειδικά πλέον στη γραμμή των ψηλών, αφού Σχορτσανίτης, Τσαρτσαρής και Πάνκο δεν φτάνουν, αλλά και αρκετός χρόνος για την απαιτούμενη χημεία.

Το θετικό είναι ότι τα «χτυπήματα» με Ούκιτς και Ματσιούλις έπεισαν και τον πλέον δύσπιστο ή ακόμη και απογοητευμένο οπαδό του Παναθηναϊκού πως σε αντίθεση με όσα μπορεί να πίστευαν, η ομάδα δεν αφέθηκε στη μοίρα της. Γκρεμίστηκε μεν, αλλά φαίνεται πως από τα συντρίμμια μπορεί να ανεγερθεί ένα νέο γερό οικοδόμημα.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x