Stoiximan Super League

Αράο: «Να γίνουμε πιο συμπαγείς, για να μη χρειαζόμαστε μπαλιές... τριάντα μέτρων»

Ο Αράο αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει στον Παναθηναϊκό ν' αρχίσουν να βρίσκονται πιο κοντά οι γραμμές στο γήπεδο και ν' αποφεύγονται οι μεγάλες και γεμάτες ρίσκο, μεταβιβάσεις προς την επίθεση.

Ο Αράο μίλησε ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ και αναφέρθηκε στο στυλ παιχνιδιού του «τριφυλλιού», έχοντας εντοπίσει τη μεγάλη ανάγκη της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο.

«Kαταρχάς θα πρέπει να πω ότι δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες σε αυτό το πρωτάθλημα και αυτό το είδαμε εμείς, ειδικά όταν γνωρίσαμε την ήττα από μια εξ’ αυτών. Άρα πρέπει να έχουμε σεβασμό απέναντι σε όλους τους αντιπάλους» είπε αρχικά στην Cosmote TV και συνέχισε:

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι κάθε φορά να παίζουμε όσο γίνεται ολοένα και καλύτερα. Να είμαστε πιο έτοιμοι, να έχουμε καλύτερη ποιότητα και πάνω απ’ όλα να έχουμε ηρεμία, διότι ένα γκολ δεν έρχεται στα πρώτα τρία ή πέντε λεπτά. Πολλές φορές δεν έρχεται καν ούτε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Άρα χρειαζόμαστε γαλήνη και ηρεμία, ψάχνοντας τους χώρους και βλέποντας τα αδύναμα, αλλά και τα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Θα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει για να τα εκμεταλλευτούμε και να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Αυτό όντως είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε και να βρεθούμε στις θέσεις μας στη μεσαία γραμμή πιο κοντά. Να γίνουμε πιο συμπαγείς, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε μπαλιές τριάντα μέτρων. Αν είσαι σε σωστή θέση ακόμη και με μια πάσα δέκα μέτρων, μπορεί να φέρεις καλύτερα αποτελέσματα. Είναι κάτι το οποίο το ξέρουμε, είναι κάτι το οποίο το δουλεύουμε στις προπονήσεις και στο οποίο θα βελτιωθούμε»
.

Μαζί του μίλησε και ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος φυσικά αναφέρθηκε στο περίεργο ξεκίνημα της θητείας του στον Παναθηναϊκό με τους τραυματισμούς:

«Nομίζω ότι ως ομάδα χρειάζεται να έχουμε την κατοχή της μπάλας ακόμη περισσότερο απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες. Προφανώς απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες έχουμε περισσότερο τη μπάλα, περισσότερο την κυκλοφορία, συγκριτικά με τις μεγαλύτερες ομάδες τις οποίες αντιμετωπίσαμε. Οπότε δεν θα πρέπει να παραπονιόμαστε, να προστατεύουμε τη μπάλα, να κάνουμε επίθεση και να πιέζουμε, να έχουμε την κυκλοφορία και να δίνουμε αυτοπεποίθηση στην ομάδα.

Είναι αλήθεια πως αποκόμισα έναν ελαφρύ τραυματισμό. Δυστυχώς στο παιχνίδι με την Εθνική ομάδα κόντρα στην Γεωργία, είχα ένα δύσκολο τραυματισμό. Δεν ήμουν έτοιμος 100% για εκείνο το παιχνίδι, αλλά προσωπικά δεν θα μπορούσα να χάσω αυτό το ματς. Έπρεπε να παίξω αυτό το παιχνίδι. Ήξερα τα ρίσκα και δυστυχώς βρέθηκα σε μια δύσκολη κατάσταση. Αυτό συνέβη, δούλεψα πολύ σκληρά για να επιστρέψω και είχα έναν πολύ μικρό τραυματισμό. Είναι φυσιολογικό μετά από τόσο χρονικό διάστημα εκτός, να παθαίνεις κάτι μικρό. Τώρα αυτό ανήκει στο παρελθόν, προπονούμαι εδώ και τρεις εβδομάδες, νιώθω τέλεια, νιώθω έτοιμος και περιμένω τη σειρά μου.

Ξέρω τι μπορώ να δώσω στην ομάδα όταν πάρω την ευκαιρία, οπότε θα την περιμένω υπομονετικά και εύχομαι να την αρπάξω όταν μπορέσω. Όσον αφορά στο ότι βρίσκομαι εδώ, πραγματικά το λατρεύω. Πάντα ήξερα την αγάπη μου για τη χώρα, το πώς όλοι συμπεριφέρονται στην οικογένεια μου από τότε που ήρθα εδώ, στον δρόμο, παντού. Οπότε ναι, έξω από το ποδόσφαιρο όλα είναι τέλεια, μέσα στο ποδόσφαιρο έχω μεγάλη επιθυμία να κάνω την αρχή. Ήταν απογοητευτικό, αλλά ανήκει στο παρελθόν πλέον»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x