Ο game changer του τελικού, Στέβαν Γιόβετιτς: «Τώρα πανηγυρίζουμε, μετά θα μιλήσω για το συμβόλαιό μου»

Στέβαν Γιόβετιτς: Ο game changer του τελικού και οι δηλώσεις στο sportfm.gr

Ένα πρόσωπο-κλειδί στον ευρωπαϊκό τελικό που βάφτηκε ερυθρόλευκος ήταν ο Στέβαν Γιόβετιτς, ο οποίος με την τεράστια προσωπικότητα και ποιότητα που διαθέτει, έσπρωξε τον Ολυμπιακό στην κούπα.

Γιώργος Τσανάκας |

Η 4η Σεπτεμβρίου του 2023 ήταν η ημέρα που η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Στέβαν Γιόβετιτς. Αρκετοί, έσπευσαν κατά το άκουσμα της μεταγραφής να την σχολιάσουν αρνητικά, πριν καν δουν τον πολύπειρο Μαυροβούνιο επιθετικό να πατάει χορτάρι, φορώντας τη ριγωτή. Αφορμή στάθηκαν οι αρκετοί τραυματισμοί που αντιμετώπισε στην πλούσια καριέρα του, οι οποίοι δεν τον άφησε να πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για συνεχόμενα χρόνια.

Τι να πει και ποιος, όμως, στον Στέβαν Γιόβετιτς, σε αυτόν τον εκπληκτικό ποδοσφαιριστή, σε αυτόν τον τύπο που έχει κατακτήσει νταμπλ με τη Σίτι, που έχει παίξει και σκοράρει στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και είναι ο αρχηγός της εθνικής Μαυροβουνίου;

«Είναι απίστευτο, δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Το περίμενα πολύ καιρό, όπως και ο Ολυμπιακός. Όσα έχουμε πετύχει είναι εκπληκτικά, περάσαμε τη Φενέρ, τη Μακάμπι και πολλές σπουδαίες ομάδες, την Άστον Βίλα. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα», είπε μετά το φινάλε του παιχνιδιού ο 34χρονος και εμφανώς συγκινημένος το αφιέρωσε στον πατέρα του, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή: «Το αφιερώνω στην οικογένεια μου και τον πατέρα μου που δεν είναι πια εδώ. Πρέπει να γιορτάσουμε, να το ευχαριστηθούμε. Η γυναίκα μου ξέρει τι έχω περάσει και είναι δίπλα μου. Το αφιερώνω στα παιδιά μου, είμαι περήφανος».



Ο Γιόβετιτς διαθέτει μια τεράστια προσωπικότητα. Το έχει δείξει με την προσφορά του στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που ήρθε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ερχόμενος από τον πάγκο, αποτελεί έναν game changer και ένα… χαρτί στα χέρια του Βάσκου προπονητή, το οποίο μπορεί να το χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Ωστόσο, και ως βασικός έχει δείξει σε αγώνες (σσ. το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε για παράδειγμα) ότι χωράει ανάμεσα στις αρκετές ποιοτικές επιλογές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Το είδαμε και στον τελικό άλλωστε, όπου αποτέλεσε την πρώτη επιλογή του προπονητή του, αλλάζοντας τον αρχηγό, Κώστα Φορτούνη. Και ο «Γιο-γιο» ήταν ορεξάτος παίρνοντας προσπάθειες, κρατούσε μπάλα για να παγώσει τον ρυθμό και η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο ήταν κάτι περισσότερο από αισθητή. Τράβηξε τον Ολυμπιακό από το χέρι όταν έδειχνε να έχει προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, προσφέροντάς του φρεσκάδα και παρέα με τον Όρτα κατάφεραν να πατήσουν το γκάζι και να ανεβάσουν τον ρυθμό, «πατώντας» και πάνω στην κούραση της Φιορεντίνα. Για να έρθει τελικά το χρυσό γκολ, με τον Γιόβετιτς στη φάση να περιμένει το ριμπάουντ σε περίπτωση που αστοχήσει ο Ελ Κααμπί για να εκτελέσει! Βέβαια, ασφαλώς και δεν τον ένοιαξε που δεν το έβαλε αυτός αλλά ο Μαροκινός, αφού έτρεξε να τον αγκαλιάσει και να πανηγυρίσουν παρέα σαν μικρά παιδιά.



Μετά το τέλος του αγώνα και αφού πέρασε μπόλικη ώρα πανηγυρίζοντας, δικαίως, για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, ο Μαυροβούνιος ένιωθε δικαιωμένος. Το έβλεπες στο πρόσωπό του, από το χαμόγελο που είχε, για την επιλογή του να φορέσει τα ερυθρόλευκα το περασμένο καλοκαίρι. Μια συνεργασία από την οποία κέρδισαν και οι δύο πλευρές. Πάντα ευγενικός, δεν αρνήθηκε να μιλήσει σε διάφορους δημοσιογράφους που περίμεναν στη μεικτή ζώνη της «OPAP Arena», απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα που του τέθηκαν, χωρίς κανέναν δισταγμό. Περίμενε καρτερικά, μάλιστα, άπαντες από τους παρευρισκόμενους να τον ρωτήσουν ό,τι ήθελαν, ενώ είχε διάθεση να κάνει και χιούμορ.

Ιδιαίτερα, όταν ρωτήθηκε για το αν θέλει να πει κάτι στα ελληνικά, απάντησε αρνητικά αλλά ήταν… δικαιολογημένος. «Μιλάω τέσσερις γλώσσες, εντάξει ελληνικά δεν έχω καταφέρει να μάθω», είπε γελώντας αλλά όντας τρομερή ειλικρινής.

Ποιο είναι, όμως, το μέλλον του και αν θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό; Ο Στέβαν Γιόβετιτς δεν γνωρίζει, όπως είπε χαρακτηριστικά, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος του Ιουνίου και επί της ουσίας είναι ελεύθερος. Μέχρι να έρθει η ώρα να μιλήσει, βέβαια, με τους Πειραιώτες δεν γνωρίζει κανείς τι θα γίνει…

«Δεν ξέρω ακόμα να σας απαντήσω για το μέλλον μου. Δεν έχω συμβόλαιο και τη νέα σεζόν, οπότε ακόμα δεν γνωρίζω τι θα γίνει. Θα πρέπει να μιλήσουμε πρώτα με τον Ολυμπιακό για να μπορέσω να σας το πω, περνάω καλά στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να χαρούμε όσο μπορούμε το τρόπαιο που κατακτήσαμε, να το διασκεδάσουμε και θα το δούμε», τόνισε στο sportfm.gr σχετικά με την υπόθεση του συμβολαίου του, το οποίο ολοκληρώνεται στις 30/06, αλλά μοιάζει πιθανό οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι για να συζητήσουν την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου αποτελεί μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά. Ένα σπουδαίο επίτευγμα και για τον ίδιο τον Στέβαν Γιόβετιτς, ο οποίος πανηγύρισε παρέα με τους συμπαίκτες του και το τεχνικό επιτελείο

Αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου που είναι το πρώτο στην ιστορία του συλλόγου αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά, ήρθε για τον Στέβαν Γιόβετιτς απέναντι σε μια ομάδα που αγαπά και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα όπως η Φιορεντίνα.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμένα να παίξω σε αυτό το παιχνίδι, αλλά έπρεπε να κάνω όλα τα συναισθήματά μου στην άκρη, να συγκεντρωθώ στο πώς θα νικήσουμε και να κάνω τα πάντα από την πλευρά μου για να συμβεί αυτό. Μετά το τέλος του αγώνα, πήγα σε αυτούς και τους μίλησα. Τους έδωσε συγχαρητήρια για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν, για το γεγονός πως παίζουν δύο σερί χρόνια σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Έχασαν και τους δύο, δεν είναι εύκολο και το ξέρω, αλλά τους εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω τη νέα χρονιά να καταφέρουν να κερδίσουν έναν τίτλο», ήταν τα λόγια του στο sportfm.gr, με τον Μαυροβούνιο επιθετικό να παίρνει την ευρω-κούπα κόντρα στους «βιόλα», πληγώνοντας την παλιά του αγάπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού σε 4 μήνες!

Ο Βάσκος στρατηγός κατάφερε μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον ανεπανάληπτο ευρωπαϊκό θρίαμβο, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου!

01.06.24 | 07:00

Πατέρα σε ευχαριστώ, που με έκανες Ολυμπιακό!

Υπερηφάνεια, αφοσίωση, λατρεία για τα ερυθρόλευκα χρώματα και τον δαφνοστεφανομένο έφηβο. Το να υποστηρίζεις τον Ολυμπιακό είναι στο μυαλό, κάτι μαγικό και γι' αυτό πατέρα μου σε ευχαριστώ!

01.06.24 | 07:00

Για τον Κόντε, τον Τζέραρντ, τη Μέταλιστ: Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω τους εφιάλτες του παρελθόντος και πέτυχε κάτι μοναδικό

Την είχε μαράζι ο Ολυμπιακός, όπως και οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» μία τέτοια πορεία στην Ευρώπη, όπως η φετινή. Για τις χαμένες ευκαιρίες του πρόσφατου παρελθόντος και όχι μόνο.

01.06.24 | 07:00
x