Ευρώπη

«Πάγωσε» όλα τα συμβόλαια η Μακάμπι-Εκτιμήσεις για «ψαλίδι» 30%

Η Μακάμπι θα προχωρήσει σε περικοπές για να αντέξει την κρίση της πανδημίας.

Στην απόφαση να «παγώσει» όλα τα συμβόλαια μέχρι να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και την ένωση των παικτών (ELPA) για τις αποδοχές τους εν μέσω πανδημίας πήρε η Μακάμπι. «Είναι μια κατάσταση που βιώνω για πρώτη φορά στα 80 χρόνια ζωής μου. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ομάδα να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά της», δήλωσε ο πρόεδρος Σιμόν Μιζράχι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΜΜΕ του Ισραήλ, οι περικοπές στα συμβόλαια των παικτών για το διάστημα της διακοπής θα αγγίξουν το 30%, ενώ θα επηρεαστεί και η επόμενη σεζόν. Άλλωστε η προοπτική αρκετών μηνών δράσης χωρίς θεατές πλήττει σημαντικά την ομάδα του λαού, που στηρίζεται πολύ στα έσοδα από το κοινό της.

Από τα περίπου 25 εκατ. ευρώ του φετινού μπάτζετ της ομάδας (μαζί με τις προσθήκες που έγιναν στην πορεία) σχεδόν το μισό ποσό προέρχεται από τους φιλάθλους της ομάδας. Συγκεκριμένα, οι συνδρομές των μελών και τα διαρκείας αποφέρουν 9,1 εκατ. ευρώ, άλλο 1 εκατ. ευρώ φέρνουν οι πωλήσεις των απλών εισιτηρίων, ενώ σχεδόν ακόμη 1,5 εκατ. ευρώ μπαίνει στα ταμεία από τις σουίτες που ενοικιάζονται στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x