Ευρώπη

Σταμάτησε το μπάσκετ ο Κέμπα Γουόκερ!

Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών ανακοίνωσε ο Κέμπα Γουόκερ, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε στη Μονακό!

Η φετινή παρουσία του στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μονακό ήταν και η τελευταία στην πλούσια καριέρα του Κέμπα Γουόκερ.

Ο βετεράνος ΝΒΑer ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών.

Τα τελευταία χρόνια, ο Αμερικανός ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς και γι’ αυτό δεν βρήκε τον καλό του εαυτό, ούτε στην ομάδα του Πριγκιπάτου. Φέτος στην Ευρωλίγκα μέτρησε 26 παιχνίδια, έχοντας κατά μέσο όρο 4,4 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ.

Ξεκίνησε τη μεγάλη καριέρα του 2011 στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Σάρλοτ Μπόμπκατς, οι οποίοι στη συνέχεια μετονομάστηκαν σε Χόρνετς, παίζοντας εκεί μέχρι το 2019. Στη συνέχεια, μετακόμισε μία διετία (2019-21) στους Σέλτικς, για να ακολουθήσουν οι Νικς (2021/22) και οι Μάβερικς (2022/23).

Στο ΝΒΑ, ο Γουόκερ μέτρησε 750 παιχνίδια, έχοντας κατά μέσο όρο 19,3 πόντους, 3,8 ριμπάουντ, 5,3 ασίστ και 1,2 κλεψίματα.

Αναλυτικά το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Γουόκερ:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Θεό για όλα όσα μου έδωσε. Το μπάσκετ έκανε για μένα πολλά περισσότερα απ’ όσα είχα φανταστεί και είμαι ευγνώμων για το εκπληκτικό ταξίδι που είχα.

Με αυτό, θα ήθελα να μοιραστώ ότι επίσημα αποσύρομαι από το μπάσκετ. Όλο αυτό ήταν ένα όνειρο. Όταν κοιτάζω πίσω, δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω αυτά που έκανα στην καριέρα μου.

Ξέρω ότι δεν θα τα είχα φτάσει σ’ αυτό το σημείο χωρίς την τεράστια υποστήριξη που είχα γύρω μου. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που θα ήθελα να ευχαριστήσω, τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και όλη την οικογένειά μου και τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι έγιναν η οικογένειά μου και τους προπονητές, οι οποίοι πίστεψαν σε μένα και έβγαλαν τον καλύτερό μου εαυτό.

Το μπάσκετ θα είναι για πάντα μέρος της ζωής μου, οπότε δεν είναι αντίο. Είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτό που ακολουθεί
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x