Eurobasket

Από το χεράκι πήρε την Πολωνία ο Πονίτκα, πέρασε το εμπόδιο της Τσεχίας

Σπουδαία επικράτηση της Πολωνίας με 99-84 απέναντι στην – πάντα – μαχητική Τσεχία, με τον Ματέους Πονίτκα να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Με το δεξί μπήκε στο Ευρωμπάσκετ η Πολωνία, επικρατώντας της Τσεχίας με 99-84, τοποθετώντας στο σακούλι της το πρώτο ροζ φύλλο για την διοργάνωση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ματέους Πονίτκα με 26 πόντους, 9 τελικές πάσες και 4 ριμπάουντ. Σπουδαία συνεισφορά είχε και ο Έι Τζέι Σλότερ με 23 πόντους παρέα με 2 ριμπάουντ. Άλλους 12 πόντους πρόσθεσε ο Μιχάλ Σοκολόφσκι.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιαν Βέσελι είχε 17 πόντους. Ο Τζάρομιρ Μπόχατσικ κατέγραψε 13 πόντους μαζί με 3 ριμπάουντ. Μεστή εμφάνιση έκανε και ο Πάτρικ Άουντα με 10 πόντους.

Το ματς

Στην πρώτη περίοδο και στα εναρκτήρια λεπτά οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο να κυριαρχήσουν, με τους Πολωνούς να παίρνουν ένα προβάδισμα, (9-7) να κάνουν ένα σερί 9-0 και με μπροστάρη τον Ματέους Πονίτκα να νιώθουν μία ασφάλεια.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Τσεχία αποφασισμένη να μην πέσει αμαχητί στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ. Πάντως, στις πρώτες στιγμές φαινόταν πως το σύνολο του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ ήταν εκτός κλίματος αγώνας (36-25). Στο τηλεφώνημα ανάγκης απάντησε αρχικώς o Τζάρομιρ Μπόχατσικ και στη συνέχεια ο Γιαν Βέσελι. Η Τσεχία επέστρεψε με ένα επιμέρους 16-5 (43-41) και το ημίχρονο να κλείνει με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ισόπαλες.

Στην επανέναρξη με τις δύο αντιπάλους να κρέμονται σε τεντωμένο σκοινί, ο Έι Τζέι Σλότερ πήρε στους ώμους του το επιθετικό φορτίο και με τεράστια σουτ είτε κοντά στο καλάθι είτε από τη περιφέρεια, κράτητησε την Πολωνία σε απόσταση ασφαλείας.

Στα τελευταία δέκα λεπτά η Τσεχία επιδίωξε να πράξει την ανατροπή, όμως η Πολωνία έμεινε προσηλωμένη στο πλάνο της και με τους δύο βασικούς πόλους να είναι πάντοτε «παρών». Οι άτυπα γηπεδούχοι επικράτησαν με 99-84.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 46-46, 69-63, 99-84

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x