Γενικά

Τρεις για δυο θέσεις

Μετά την ξαφνική απόφαση της FIBA Europe πως θα συμμετάσχουν 24 αντί για 16 ομάδες στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το 2011, έπρεπε να βρεθούν αυτές που θα συμπλήρωναν όσες είχαν εξασφαλίσει το «εισιτήριο». Έτσι, μετά την οριστική απόφαση για πρόκριση των τρίτων και τέταρτων των τριών προκριματικών ομίλων, ήτοι των Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Γεωργίας, Ιταλίας, Λετονίας, Πολωνίας και Ουκρανίας, έμειναν δυο θέσεις για να συμπληρωθούν οι όμιλοι της πρώτης φάσης.

Μετά την ξαφνική απόφαση της FIBA Europe πως θα συμμετάσχουν 24 αντί για 16 ομάδες στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το 2011, έπρεπε να βρεθούν αυτές που θα συμπλήρωναν όσες είχαν εξασφαλίσει το «εισιτήριο». Έτσι, μετά την οριστική απόφαση για πρόκριση των τρίτων και τέταρτων των τριών προκριματικών ομίλων, ήτοι των Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Γεωργίας, Ιταλίας (η δεύτερη του πρώτου γκρουπ), Λετονίας, Πολωνίας και Ουκρανίας, εκτός των Μαυροβουνίου, ΠΓΔΜ, Ισραήλ, Βελγίου και Μεγάλης Βρετανίας, έμειναν δυο θέσεις για να συμπληρωθούν οι όμιλοι της πρώτης φάσης.

Αυτές θα προκύψουν τους αγώνες που θα δώσουν οι Φινλανδία, Ουγγαρία και Πορτογαλία, που πήραν τις πέμπτες και τελευταίες θέσεις των τριών προκριματικών ομίλων. Από τις τρεις, θα προκριθούν μόνοι οι δυο στα τελικά της πρώην σοβιετικής χώρας.

Ήδη, πριν την άκυρη διαδικασία των προκριματικών, είχαν πάρει το "εισιτήριο" οι δέκα ευρωπαϊκές ομάδες που ξεκίνησαν στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, ήτοι οι: Ισπανία, Σερβία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γαλλία, Κροατία, Γερμανία, Λιθουανία, Ρωσία και Τουρκία.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x