Γενικά

Ιταλικός κατήφορος

Κάποτε διεκδικούσε τίτλους, πλέον δυσκολεύεται ακόμη και να προκριθεί σε ένα Ευρωμπάσκετ. Η εθνική Ιταλίας γνώρισε την ήττα με 69-68 από τη γηπεδούχο Λετονία για τα προκριματικά της διοργάνωσης του 2011 και έχοντας χάσει εντός έδρας στο πρώτο ματς από το Ισραήλ, βλέπει το στόχο της πρόκρισης στα γήπεδα της Λιθουανίας να απομακρύνεται

Κάποτε διεκδικούσε τίτλους, πλέον δυσκολεύεται ακόμη και να προκριθεί σε ένα Ευρωμπάσκετ. Η εθνική Ιταλίας γνώρισε την ήττα με 69-68 από τη γηπεδούχο Λετονία για τα προκριματικά της διοργάνωσης του 2011 και έχοντας χάσει εντός έδρας στο πρώτο ματς από το Ισραήλ, βλέπει το στόχο της πρόκρισης στα γήπεδα της Λιθουανίας να απομακρύνεται. Ο Μπαρνιάνι με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ, καθώς και οι Μπελινέλι και Μαντσινέλι που είχαν από 14 προσπάθησαν περισσότερο για την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι, ενώ ο Στρέλνιεκς με 11 πόντους, 5 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ ξεχώρισε από τους νικητές.

Στο μεταξύ, τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα ματς πέτυχε η ομάδα του Μαυροβουνίου επικρατώντας της Φινλανδία εκτός έδρας με 74-60. Ο Βλάντιμιρ Ντάσιτς με 12 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ ο Νίκολα Πέκοβιτς δεν βρέθηκε σε καλή μέρα κι έμεινε στους 9 πόντους με 1/8 δίποντα και 7/9 βολές.

Στις 8 Αυγούστου διεξάγεται η τρίτη αγωνιστική του Α’ Ομίλου, με τους αγώνες Ισραήλ-Λετονία και Ιταλία-Φινλανδία. Υπενθυμίζεται πως προκρίνονται στα τελικά της Λιθουανίας οι πρώτοι των τριών ομίλων και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι.

Βαθμολογία Α’ Ομίλου: Μαυροβούνιο 4 (2-0), Λετονία 3 (1-1), Ισραήλ 2 (1-0), Ιταλία 2 (0-2), Φινλανδία 1 (0-1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x