Γενικά

«Βλέπει» το τέλος ο Γιάο Μινγκ

Τα μπασκετικά «νερά» της Κίνας τάραξε με τις δηλώσεις του ο Γιάο Μινγκ. Το αστέρι της ασιατικής χώρας και παίκτης των Χιούστον Ρόκετς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το άθλημα αν το χρόνιο πρόβλημα που έχει στο πόδι δεν θεραπευτεί σύντομα. Σκληρή ήταν και η κριτική που άσκησε ο πανύψηλος σέντερ στην εθνική ομάδα της Κίνας και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το άθλημα, λέγοντας πως στην χώρα του δεν έχουν γίνει αρκετά πράγματα για να εξελιχθεί το μπάσκετ.

Τα μπασκετικά «νερά» της Κίνας τάραξε με τις δηλώσεις του ο Γιάο Μινγκ. Το αστέρι της ασιατικής χώρας και παίκτης των Χιούστον Ρόκετς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το άθλημα αν το χρόνιο πρόβλημα που έχει στο πόδι δεν θεραπευτεί σύντομα.

Ο 29χρονος, που έχασε όλη την περασμένη σεζόν στο NBA, αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην αγωνιστική δράση. Ωστόσο εκφράστηκε με απαισιοδοξία για το μέλλον του.

«Εάν δεν αναρρώσω πλήρως από τον τραυματισμό μου την αγωνιστική χρονιά που έρχεται, είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψω», είπε ο Μινγκ σε κινέζικα Μέσα ενώ πρόσθεσε πως δύσκολα θα λάβει μέρος με την εθνική ομάδα της χώρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012: «Η πιθανότητα είναι μικρή. Είναι γεγονός πως πλέον δεν θα μπορώ να παίζω τόσα πολλά παιχνίδια. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, κάποια μέρα θα αποσυρθώ και από την ομάδα και από το άθλημα. Αυτό γίνεται με κάθε αθλητή».

Σκληρή ήταν και η κριτική που άσκησε ο πανύψηλος σέντερ στην εθνική ομάδα της Κίνας και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το άθλημα, λέγοντας πως στην χώρα του δεν έχουν γίνει αρκετά πράγματα για να εξελιχθεί το μπάσκετ.

«Πληρώνουμε το γεγονός ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε του Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008). Παραμερίσαμε την εξέλιξη των ομάδων και της εγχώριας λίγκας και επικεντρωθήκαμε στην εθνική ομάδα. Είναι σαν να σκοτώνεις την κότα που σου γεννά τα χρυσά αυγά. Είμαι σχεδόν 30 ετών. Σαν αθλητής δεν αποτελώ πλέον το μέλλον του κινεζικού μπάσκετ».

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x