Γενικά

Μόνο Πολ και Ουίλιαμς παραμένουν στη Dream Team

Ριζικά ανανεωμένη θα είναι η ομάδα των ΗΠΑ που θα λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας (28/8-12/9). Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Τζέρι Κολαντζέλο, δήλωσε πως από την ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, παρόντες θα είναι μόνο οι Ντερόν Ουίλιαμς και Κρις Πολ. Αντίθετα, απόντες θα είναι οι Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Κρις Μπος, Ντουάιτ Χάουαρντ, Κόμπι Μπράιαντ, Καρμέλο Άντονι, Κάρλος Μπούζερ, Ταϊσόν Πρινς, Μάικλ Ρεντ και Τζέισον Κιντ.

Ριζικά ανανεωμένη θα είναι η ομάδα των ΗΠΑ που θα λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας (28/8-12/9). Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Τζέρι Κολαντζέλο, δήλωσε πως από την ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, παρόντες θα είναι μόνο οι Ντερόν Ουίλιαμς (Τζαζ) και Κρις Πολ (Χόρνετς), αν ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους. Αντίθετα, απόντες θα είναι οι Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Κρις Μπος, Ντουάιτ Χάουαρντ, Κόμπι Μπράιαντ, Καρμέλο Άντονι, Κάρλος Μπούζερ, Ταϊσόν Πρινς, Μάικλ Ρεντ και Τζέισον Κιντ.

«Οι απουσίες είναι συνδυασμός τριών παραγόντων. Κάποιοι παίκτες βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδα, άλλοι είναι τραυματίες και μερικοί είναι καταπονημένοι από τους συνεχείς αγώνες. Τους καταλαβαίνω απόλυτα. Ο Ντερόν Ουίλιαμς και ο Κρις Πολ θα προσπαθήσουν να είναι παρόντες, αν και έχουν τραυματισμούς στον καρπό και το γόνατο αντίστοιχα. Ο Κόμπι ήθελε να παίξει, αλλά οι τραυματισμοί και η καταπόνησή του το έκαναν απίθανο. Είναι όμως ευκαιρία για άλλους παίκτες να δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν. Έχουμε μία πλειάδα εξαιρετικών νέων παικτών και ένα ικανότατο τεχνικό τιμ. Θα είναι πρόκληση για όλους μας», δήλωσε ο Τζέρι Κολαντζέλο.

Η ομοσπονδία των ΗΠΑ είναι σε επαφές με πολλούς παίκτες. Έχει ήδη εξασφαλίσει το «ναι» του πρώτου σκόρερ της περασμένης σεζόν, του Κέβιν Ντουράντ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), ενώ είναι πολύ κοντά στο να πετύχει το ίδιο με τον Τσόνσεϊ Μπίλαπς (Ντένβερ Νάγκετς) και τον Αμάρι Στούντεμαϊρ (που υπέγραψε χθες στους Νικς).

Η Dream Team θα δώσει την πρόβα τζενεράλε για το Μουντομπάσκετ στις 25 Αυγούστου απέναντι στην Ελλάδα στο ΟΑΚΑ. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί περισσότερα από 5.000 εισιτήρια και η πώλησή τους συνεχίζεται ηλεκτρονικά μέσω του www.basket.gr.

Η παρουσίαση της συγκεκριμένης αναμέτρησης θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στο Γκάζι στις 12:00 και το "παρών" θα δώσουν ο αντιπρόεδρος της FIBA, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο γενικός διευθυντής της USA Basketball και αντιπρόεδρος της αμερικανικής ομοσπονδίας, Τζίμι Τούλι, o Γρηγόρης Κατσόγιαννης από τη NOVA, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο γνωστός δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Λάμπης Ταγματάρχης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x