Τον Τσάβι Πασκουάλ αποθέωσε ο Κέι Σι Ρίβερς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Izvestia».

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε πολύ απαιτητικό, αλλά και εξαιρετικό στην τακτική, τον Ισπανό προπονητή, ενώ έχει ξεχωρίσει το κοινό της Ζαλγκίρις και του Ερυθρού Αστέρα στα πιο «καυτά» που έχει παίξει.

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης θα αποτελέσει τον 16ο σταθμό στην καριέρα του έμπειρου γκαρντ, ο οποίος ερωτήθηκε για το ποια ομάδα που έχει αγωνιστεί, είχε τους πιο καλούς οπαδούς: «Δεν θα ήταν σωστό να μην αναφέρω τους φίλους της Ζαλγκίρις. Για εκείνους, κάθε ματς της Ευρωλίγκας είναι σαν… διακοπές. Υπάρχει μεγάλη στήριξη τόσο στις νίκες, όσο και στις ήττες. Πάντα είναι γεμάτο το γήπεδο στο Κάουνας, οι Λιθουανοί ζουν για το μπάσκετ και ακολουθούν την ομάδα παντού στην Ευρώπη. Είναι πολύ δυνατοί. Επίσης και ο Ερυθρός Αστέρας έχει ένα πολύ δυνατό πυρήνα οπαδών, που κάνουν αρκετό θόρυβο. Και η Ζενίτ έχει καλούς φιλάθλους. Παίξαμε στην Αγία Πετρούπολη, πριν από την πανδημία και οι φίλοι της ομάδας την στήριζαν στο γήπεδο. Ελπίζω και την επόμενη σεζόν, οι οπαδοί να μας βοηθήσουν. Θα ήθελα πολύ να δω κόσμο στις κερκίδες, στην έναρξη της επόμενης σεζόν».

Για τους προσωπικούς του στόχους με τη Ζενίτ: «Απ’ όσα έχω δει και έχω καταλάβει στις συζητήσεις που έκανα με τον Πασκουάλ, πρόκειται για μία δυνατή και φιλόδοξη ομάδα. Την περασμένη σεζόν, η Ζενίτ νίκησε Φενέρμπαχτσε, Ολυμπιακό, Μπασκόνια… Επίσης, είδα και τις άλλες μεταγραφές και πιστεύω ότι θα έχουμε μία αποτελεσματική ομάδα. Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο τώρα, αλλά πιστεύω ότι η Ζενίτ θα είναι για πολλά πράγματα».

Για τον Τσάβι Πασκουάλ, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στον Παναθηναϊκό: «Είναι ένας απαιτητικός προπονητής. Δεν πετυχαίνουν όλοι στο υψηλό επίπεδο. Εάν ο Τσάβι πει κάτι, δεν θα το επαναλάβει. Όλοι οι παίκτες κατανοούν γρήγορα τα λόγια του. Επίσης, είναι πολύ καλός στην τακτική και μετά τα μίτινγκ ο κάθε παίκτης καταλαβαίνει ξεκάθαρα τον ρόλο του στην ομάδα».

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του τυχερό, επειδή έχει κατακτήσει τίτλους όπου έχει αγωνιστεί: «Τυχερός; Όχι, απλώς έχω το DNA του νικητή. Σε όλες τις ομάδες μου, βάζω στόχο την κατάκτηση τίτλων και δίνω το καλύτερο για να το πετύχω. Ο ανταγωνισμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι υψηλός. Από την άλλη, μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με την καριέρα μου, αλλά ακόμη πεινάω για νίκες. Θέλω να φέρω τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube