Ήταν, πανθμολογούμενα, η καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας ως τον Μάιο, αλλά στο Final 4 έπεσε στα δόντια του Παναθηναϊκού. Η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει, αρκετά ανανεωμένη για τα δικά της δεδομένα, αποφασισμένη να σηκώσει την δωδέκατη Ευρωλίγκα. Το πλήρωμα του χρόνου να αποσυρθούν έφτασε για Ροντρίγκεθ και Φερνάντεθ, ο Πουαριέ και ο Γιαμπουσελέ έφυγαν προς αναζήτηση μεγαλύτερου συμβολαίου/χρόνου ο πρώτος και της δεύτερης ευκαιρίας στο ΝΒΑ ο δεύτερος, αλλά ο κορμός παραμένει δυνατός. Ο Τσους Ματέο έχει ένα πανίσχυρο ρόστερ στο οποίο θα κληθούν να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο οι Φελίς και Ρατάν-Μέις. Σε κάθε περίπτωση η Ρεάλ δείχνει πως ΚΑΙ φέτος θα είναι διεκδικήτρια.

Απέκτησε: Αντρές Φελίς (Μπανταλόνα), Ξαβιέ Ρατάν-Μέις (Ενισέι), Ουσμάν Γκαρούμπα (Γουόριορς), Σερτζ Ιμπάκα (Μπάγερν)

Αποχώρησαν: Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ρούντι Φερνάντεθ (αποσύρθηκαν), Φαμπιάν Κοζέρ (Μιλάνο), Γκέρσον Γιαμπουσελέ (Σίξερς), Βενσάν Πουαριέ (Εφές), Κάρλος Αλοθέν (Γκραν Κανάρια)

Μεγάλο ατού: Το ρόστερ διαθέτει elite ταλέντο σε όλες τις θέσεις. Αλήθεια, πόσες ομάδες έχουν πεντάδα Καμπάτσο, Μούσα, Χεζόνια, Ντεκ και Ταβάρες;

Μεγάλη αδυναμία: Δεν υπάρχει αντίστοιχο ποιοτικό βάθος στο ρόστερ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό είναι πρόβλημα σε μια ομάδα με αρκετούς ηλικιωμένους παίκτες.

Πολυτιμότερος παίκτης: Ο Ταβάρες παραμένει ο πιο κομβικός παίκτης της Ρεάλ, οριακά μπροστά από τον Καμπάτσο. Η επιβλητική του παρουσία κυρίως στην άμυνα καθιστά τη ρακέτα σχεδόν απροσπέλαστη. Αν επιστρέψει στα στάνταρ της περιόδου 2022/23, οι Μαδριλένοι δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν.

Πιθανή «αποκάλυψη»: Ο Γκαρούμπα δεν είναι Γιαμπουσελέ, στο ΝΒΑ δεν έπιασε, αλλά στην Ευρωλίγκα μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στη front line με την αθλητικότητά του. Τον έχει ανάγκη η Ρεάλ, αφού οι δύο σέντερ της είναι… ταλαιπωρημένοι και ο Ντεκ προέρχεται από νέο σοβαρό τραυματισμό. Πάντως κι αυτός θα χάσει τον πρώτο μήνα της σεζόν (και βάλε) με τραυματισμό.



Μεγαλύτερο ερωτηματικό: Θα καλυφθούν τα κενά που άφησαν Τσάτσο, Ρούντι, Κοζέρ, Γιαμπουσελέ και Πουαριέ;

Πρόβλεψη: Παρότι αρκετά αλλαγμένη, η Ρεάλ μοιάζει αδύνατο να μείνει εκτός Final 4, εφόσον δεν αντιμετωπίσει σοβαρούς τραυματισμούς.

Ρόστερ
06. Αλμπέρτο Αμπάλδε (Ισπανία)-F-2,06μ.-29χρ.
07. Φακούντο Καμπάτσο (Αργεντινή)-G-1,78μ.-33χρ.
08. Ξαβιέ Ρατάν-Μέις (Καναδάς)-G-1,93μ.-30χρ.
09. Ούγκο Γκονθάλεθ (Ισπανία)-F-1,98μ.-18χρ.
11. Μάριο Χεζόνια (Κροατία)-F-2,06μ.-29χρ.
13. Τζάναν Μούσα (Βοσνία)-G/F-2,05μ.-26χρ.
14. Γκάμπριελ Ντεκ (Αργεντινή)-F-1,98μ.-29χρ.
16. Ουσμάν Γκαρούμπα (Ισπανία)-F/C-2,03μ.-22χρ.
18. Σερτζ Ιμπάκα (Ισπανία)-C-2,11μ.-35χρ.
22. Έντι Ταβάρες (Πράσινο Ακρωτήρι)-C-2,20μ.-32χρ.
23. Σέρχιο Γιουλ (Ισπανία)-G-1,90μ.-38χρ.
24. Αντρές Φελίς (Δομ. Δημοκρατία)-G-1,88μ.-28χρ.
30. Έλι Εντιαγέ (Ισπανία)-F/C-2,04μ.-20χρ.
Προπονητής: Τσους Ματέο (Ισπανία)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube