Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόλυση του Έρικ Τεν Χαγκ σε ένα χρονικό σημείο που ίσως από τους περισσότερους να έχει φύγει από τη σκέψη η πιθανότητα αλλαγής προπονητή στην άκρη του πάγκου.

Ο Ολλανδός την είχε γλιτώσει το περασμένο καλοκαίρι, όταν έγινε μονομετής επέκταση συμβολαίου, τη γλίτωσε και πριν από τη διακοπή για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων μέσα στον Οκτώβριο, αλλά τώρα, με το νέο «χαστούκι» από τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, ο Τεν Χαγκ αποτελεί παρελθόν οριστικά και αμετάκλητα.



Εκείνος πάλι είδε θετική εικόνα από την ομάδα του στην αναμέτρηση απέναντι στη Γουέστ Χαμ για την 9η αγωνιστική της Premier League, ο κόσμος πάλι απορούσε και κάθε φορά, έπειτα από κάθε ματς, τα όσα έλεγε ο πρώην, πλέον, προπονητής της Γιουνάιτεντ, συνήθως «χτυπούσαν» άσχημα στα αυτιά του κόσμου. Και όχι μονάχα των φίλων του συλλόγου του Μάντσεστερ, αλλά και όσων πραγματικά έβλεπαν και αντιλαμβάνονταν τι συνέβαινε εκεί.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ, λοιπόν, θα έχει να επιδεικνύει τα δυο τρόπαια, που κατέκτησε ως τεχνικός της αγγλικής ομάδας, αλλά την ίδια στιγμή κατέγραψε και έναν αποκλεισμό στους ομίλους του Champions League, όπως επίσης και τη χειρότερη θέση στην οποία έχει τερματίσει ο σύλλογος στο πρωτάθλημα από το 1990, με την παρουσία στο Νο. 8 της βαθμολογίας τη σεζόν 2023-2024.



Κάτι που, όμως, θα «πονά» για αρκετό καιρό το κλαμπ και τους πιστούς οπαδούς, αφού πήρε την πιο αρνητική χροιά από αυτή που ιστορικά συνήθιζε να έχει, είναι η διαφοροποίηση στην ιδέα που είχαν όλοι για το πασίγνωστο, FergieTime. Ξέρετε, εκείνα τα λεπτά των καθυστερήσεων, που πάντοτε ο Σερ Άλεξ κατάφερνε λίγο με την πίεση στον τέταρτο διαιτητή, λίγο με τις φωνές προς τον ρέφερι και λίγο με την επιβλητική του παρουσία, να κερδίζει κάτι παραπάνω σε χρόνο, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια οι ποδοσφαιριστές του.

Με τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο, λοιπόν, «χάλασε» ακόμα και αυτό. Και εξηγούμαστε…

Οι 7 από τις συνολικά 27 ήττες πρωταθλήματος σε αυτά τα 2,5 χρόνια που βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων», ήρθαν με γκολ των αντιπάλων στο 90ο λεπτό. Το 26% στο συγκεκριμένο κομμάτι, είναι το μεγαλύτερο ποσοστό απ’ οποιονδήποτε άλλον προπονητή με 20+ ήττες στην ιστορία της Premier League!

Το FegieTime στα… χειρότερά του. Η Γιουνάιτεντ, είδε ακόμα και αυτό, ένα κομμάτι του DNA της, να αλλάζει εντελώς. Και ο Σερ Άλεξ, που πλέον τιτλοφορείται μονάχα ως μέλος της διοίκησης δίχως εκτελεστικά καθήκοντα, βλέπει ακόμα έναν τεχνικό να μην καταφέρνει να βάλει το κλαμπ στην τροχιά που το είχε εκείνος...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Και όμως, υπήρξαν και αυτές: Οι έξι καλύτερες στιγμές του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

H Μπριάνα Στιούαρτ μπορεί επιτέλους να κοιμηθεί: Ξόρκισε το φάντασμα της κακοποίησης που υπέστη μικρή

Βαθμοί, πρόκριση, έξτρα ευκαιρία... Τα γκολ του Τετέ είναι «χρυσάφι» για τον Παναθηναϊκό!

Θυμίζοντας… Σερ Άλεξ: Πώς ένας άγνωστος Σουηδός έχει οδηγήσει την Αμπερντίν στο καλύτερο ξεκίνημα φέτος στην Ευρώπη!

Έρχεται… εμφύλιος στο Παρίσι: Ο πλουσιότερος Γάλλος θέλει να αγοράσει την Παρί FC σε συνεργασία με τη Red Bull!

To 33,3 του Τούχελ που μπορεί να κάνει την Αγγλία να ελπίζει

Γίγαντας ύψους… 1.68μ.: Πώς ο Μανώλης Σιώπης έχει βοηθήσει την επιθετική γραμμή της Εθνικής

Αλεξάντερ - Άρνολντ, η εξέλιξη: Ο πιο... all-around ποδοσφαιρικός του εαυτός

Βαγγέλης Παυλίδης: Το «step up» δεν έγινε με την Μπενφίκα, αλλά στο Γουέμπλεϊ την πιο… δύσκολη στιγμή!

Τζον Ντουράν: «Ουνάι να το γυρίσω ή απλά να ισοφαρίσω;»