Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποτελεί παίκτη της ΤΣΣΚΑ εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά λίγο έλειψε να καταλήξει εκεί πέρσι τέτοια περίοδο.

«Πράγματι, είχαμε κάνει σοβαρές διαπραγματεύσεις, αλλά ο Μιλουτίνοφ είχε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε συμφωνία με τους Πειραιώτες για το buy out», δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν.

Ερωτηθείς αν η φετινή ομάδα που σχηματίζεται είναι η πιο ισχυρή που είχε ποτέ η ΤΣΣΚΑ απάντησε: «Η δύναμη κάθε ομάδας κρίνεται από τα αποτελέσματα, όχι από τις μεταγραφές. Η πιο δυνατή ομάδα που είχαμε ήταν αυτή του 2012, αλλά έχασε στον τελικό. Η πιο δεμένη ομάδα, αγωνιστικά και πνευματικά, ήταν αυτή που πήρε την Ευρωλίγκα το 2019».

Για όσους αναρωτιούνται πώς μπορούν να συνυπάρξουν τόσοι αστέρες σε μια ομάδα, είπε: «Όλοι οι παίκτες είναι επαγγελματίες και θέλουν να κερδίζουν. Είμαι σίγουρος πως θα βρουν τη χημεία με τη βοήθεια του προπονητικού τιμ. Και όταν είχαμε στην ομάδα Ντε Κολό, Ροντρίγκεθ, Χίγκινς και Κλάιμπερν δεν είχαμε προβλήματα».

Τέλος, αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις παικτών, όπως του Χάουαρντ Σαντ-Ρος. «Δυστυχώς λόγω της μείωσης του μπάτζετ και των χορηγιών έπρεπε να πάρουμε κάποιες οδυνηρές αποφάσεις και να χάσουμε κάποιους παίκτες που υπό άλλες συνθήκες θα έμεναν. Είναι κρίμα που έπρεπε να αποχαιρετήσουμε τον Βοροντσέβιτς και τον Σαντ-Ρος, αλλά έτσι είναι η ζωή, κάποιες αποφάσεις είναι αναγκαστικές για λόγους οικονομικούς. Υπάρχουν δυσκολίες όμως για τους φιλάθλους και τους χορηγούς λόγω της πανδημίας. Πλέον το ρόστερ μας έχει ολοκληρωθεί. Είμαι σίγουρος πως οι προπονητές θα κάνουν το καλύτερο και εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube