Σκεφτείτε τον Μέλμπεργκ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αντί για την ερυθρόλευκη και στη συνέχεια φανταστείτε πώς θα ήταν η βαθμολογία στο τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Σουηδός άσος έλλειψε από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός είδε τους παίκτες του Άρη να μπαινοβγαίνουν στη μεγάλη περιοχή του. Κάπως έτσι ήρθε η πρώτη ήττα για τον πρωταθλητή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός έκανε τραγικό σφάλμα που το καλοκαίρι τον έχασε μέσα από τα χέρια του. Ακόμη πιο τραγική ήταν η δικαιολογία του Τεν Κάτε που προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Μας είπε ότι η ομάδα ήθελε έναν παίκτη ηγέτη που θα μπορεί να «βγάζει» την μπάλα στην επίθεση. Στη θέση του ήρθε ο Μπίερσμιρ που παρουσιάστηκε ως βελτιωμένη έκδοση του Μέλμπεργκ και αυριανός διάδοχός του στην εθνική ομάδα της Σουηδίας.

Μπορεί στο μέλλον έτσι να εξελιχθούν τα πράγματα. Επί του παρόντος ο νεαρός Σουηδός είναι «μετρίως μέτριος και πάντα μετρημένος». Το κέντρο άμυνας των πράσινων έχει καλούς και φιλότιμους παίκτες, αλλά κανέναν που να ξεχωρίζει που και να εμπνέει τους υπόλοιπους. Τότε ο Τεν Κάτε έκανε λόγο για «ηγέτη». Τώρα όλοι μιλούν για «Killer» και «Hummer». Δηλαδή έναν σκληροτράχηλο αμυντικό που θα κερδίζει τις προσωπικές μονομαχίες.

Η αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας δύσκολα βρίσκεις αμυντικό με γενικότερα ηγετικά προσόντα. Ωστόσο η άμυνα του Παναθηναϊκού έχει αρκετούς… μονομάχους. Της χρειάζεται κάποιος που να τη συντονίζει και να την καθοδηγεί. Εκτός κι αν ο Νιόπλιας μας «γυρίσει» μια και κάτω στη θέση αυτή τον Κώστα Κατσουράνη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube