Τα πράγματα είναι απλά και ας μπερδεύεται στη μέση το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν γουστάρει τον Ερνέστο Βαλβέρδε και δεν θέλει να πληρώνει τόσα πολλά λεφτά για προπονητή και μάλιστα σε περιόδους οικονομικής στενότητας. Να, οι δύο λόγοι για τους οποίους ο Ισπανός μετράει ώρες στον ερυθρόλευκο πάγκο. Γράφαμε κι άλλες φορές για τον ευμετάβλητο ψυχισμό του προέδρου.

Όταν ο Κόκκαλης διαπίστωσε ότι ο κόουτς θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό γιατί δεν έχει πρόταση της προκοπής από την πατρίδα του, πήρε το τιμόνι αλλιώς. Η κατάσταση χειροτέρεψε γιατί ανάμεσα σε όλα τα άλλα ο Βαλβέρδε ζητούσε φορτικά εγγυήσεις για πολλές και καλές μεταγραφές. Με άλλα λόγια ο Κόκκαλης έβαζε μεγάλο νταλκά στο κεφάλι του, δεδομένου ότι ο Ισπανός έχει με τον καιρό βρει τις διόδους στον Τύπο για να διοχετεύει τις απόψεις του και την δυσαρέσκεια του.

Κάπως έτσι βρεθήκαμε μπροστά στη λύση Κέτσπάγια. Ο Γεωργιανός είναι νέος, εργατικός, φιλόδοξος και πετυχημένος. Τηρουμένων των αναλογιών το ρίσκο της πρόσληψής του πολύ μικρότερο από αυτό του Λεμονή την πρώτη φορά ή του Προτάσοφ. Εδώ ο Κόκκαλης έχει κάτι να πει . Αφού κάθισαν στον πάγκο οι δύο προηγούμενοι , γιατί να μην τα καταφέρει ο Κετσπάγια. Θεωρητικά έχει δίκιο. Πρακτικά υπάρχει διαφορά που την εντόπισαν ήδη στην ερυθρόλευκη εξέδρα φωνάζοντας μετά τον τελικό του κυπέλλου, ρυθμικά το όνομα του Βαλβέρδε. Ο Κετσπάγια, αναγκαστικά θα συμβιβαστεί με την πολιτική λιτότητας που σκέφτεται να ακολουθήσει ο πρόεδρος.

Κι ο Κόκκαλης, από την πλευρά του, γνωρίζει ότι στην πρώτη κραυγαλέα αποτυχία ή οργή του κόσμο θα προσπεράσει γρήγορα τον προπονητή και θα στραφεί εναντίον του. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα μοναδική ελπίδα σωτηρίας είναι να δεχτεί όλους τους όρους ο Βαλβέρδε και να παραμείνει. Διαφορετικά ο θεός ας φωτίσει το… παντοδύναμο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube