Stories

Σέρτζιο Ολιβέιρα: Ο Ολυμπιακός βρήκε χαφ με… φονικό ένστικτο που μπορεί να του «ξεδιπλώσει» την επίθεση!

Στα «ερυθρόλευκα» είναι έτοιμος να ντυθεί ο Ολιβέιρα και η άμεση σύγκριση του με τον Όρτα έχει ήδη ξεκινήσει. Ο 32χρονος όμως, έχει ένα χαρακτηριστικό που θα χαροποιεί σίγουρα τον Μεντιλίμπαρ.

Ο μεταγραφικός «πυρετός» στη Stoiximan Super League συνεχίζεται δυναμικά, με τον Ολυμπιακό μετά την απόκτηση του Γουίλιαν, να προσθέτει στο έμψυχο δυναμικό του και έναν παλιό μας γνώριμο, τον Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Είναι γνωστό από τα ρεπορτάζ, πως εδώ και καιρό ο Μεντιλίμπαρ ήθελε να αποκτήσει ένα εξτρέμ και ένα «8αρι». Βεβαίως το ιδανικό για τους Πειραιώτες θα ήταν να επιστρέψουν οι Ντάνιελ Ποντένσε και Αντρέ Όρτα. Δύο παίκτες με στους οποίους ο Βάσκος τεχνικός βασίστηκε για να φτάσει στο έπος της κατάκτησης του Europa Conference League.

Σέρτζιο Ολιβέιρα: Ο Ολυμπιακός βρήκε χαφ με… φονικό ένστικτο!

Επειδή όμως μία μεταγραφική περίοδος είναι πάντοτε αμφίρροπη, οι δύο Πορτογάλοι τελικά δεν γύρισαν στο «Λιμάνι» και ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να στραφεί σε άλλες επιλογές, με τους Γουίλιαν και Σέρτζιο Ολιβέιρα να υπογράφουν.

Σέρτζιο Ολιβέιρα: Ο Ολυμπιακός βρήκε χαφ με… φονικό ένστικτο!

Θέλοντας και μη, γίνεται απευθείας η σύγκριση ανάμεσα σε Ολιβέιρα και Όρτα, με το μόνιμο ερώτημα που αιωρείται, να είναι το «Τελικά ποιος είναι καλύτερος»;

Η απάντηση αυτή μπορεί να δοθεί μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Υπάρχει όμως ένα χαρακτηριστικό που ίσως και να κάνει τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτούς τους δύο αθλητές.

Ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση ή έστω μη ανανέωση των Φορτούνη και Ποντένσε, έχασε συνολικά 58 συμμετοχές σε γκολ (11 γκολ και 19 ασίστ από τον αρχηγό του και 15 τέρματα, μαζί με άλλες 13 τελικές πάσες, από τον Πορτογάλο). Αυτά τα νούμερα δύσκολα μπορεί μία ομάδα να τα καλύψει σε ένα και μόνο καλοκαίρι. Επομένως ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει πως τη φετινή σεζόν θα χρειαστεί από τα χαφ του, να συμμετέχουν περισσότερο στο δημιουργικό, αλλά και το εκτελεστικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Σέρτζιο Ολιβέιρα: Ο Ολυμπιακός βρήκε χαφ με… φονικό ένστικτο!

Εδώ ακριβώς έρχεται να προστεθεί ο Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος διαχρονικά έχει «χτίσει» μία αρκετά στενή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι για το οποίο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να… τρίβει τα χέρια του.

Από τη σεζόν 2018/19 και την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ (τον Ιανουάριο του 2019) και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο 32χρονος, πλέον, μέσος μετράει το λιγότερο πέντε γκολ, από τη θέση του «8». Μέσα σε αυτή την τετραετία, υπήρξε και η κορύφωση της σεζόν 2020/21, που πέτυχε το εξωπραγματικό νούμερο των 20 τερμάτων και όλα αυτά δίχως να προσμετρούνται και οι ασίστ που έχει μοιράσει, οι οποίες έφτασαν συνολικά τις 18, σε αυτά τα τέσσερα χρόνια.



Η μεταγραφή του στη Γαλατάσαραϊ σίγουρα ήταν ένα πισωγύρισμα για την καριέρα του, καθώς παρόλο που μέτρησε μπόλικες συμμετοχές (58 σε δύο χρόνια) δεν κατάφερε να πείσει τον προπονητή του, Οκάν Μπουρούκ, να τον διατηρήσει στο ρόστερ της «Γαλατά».

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στα νούμερα του Όρτα, γίνεται γρήγορα αντιληπτό πως ο χαφ της Μπράγκα, δεν διακρίνεται για την εκτελεστική του δεινότητα. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει σεζόν στη καριέρα του, που να έχει ξεπεράσει τα τέσσερα τέρματα, ενώ συνολικά στη ποδοσφαιρική του ζωή, έχει σκοράρει μόλις 15 φορές, σε αντίθεση με τον Ολιβέιρα που έχει σημειώσει 60 (αγωνιζόμενος σε ομάδες πρώτης κατηγορίας).



Πάντα είναι χρήσιμος ένας χαφ που σκοράρει, ώστε να σε «ξελασπώνει» σε μέρες που οι επιθετικοί σου έχουν… κολλήσει.

Ένα ακόμη στοιχείο το οποίο ξεχωρίζει τον Ολιβέιρα, είναι τα εξαιρετικά του στημένα. Ο 32χρονος έχει αποδείξει πολλάκις πως με την μπάλα σταματημένη στο χορτάρι, μπορεί να κάνει… μάγια και τα 14 γκολ που έχει πετύχει από απευθείας εκτελέσεις το αποδεικνύουν ακράδαντα.

Με τους Όρτα και Φορτούνη να μην βρίσκονται πλέον στην ομάδα, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν να βρει νέους εκτελεστές στημένων φάσεων και με την προσθήκη τόσο του Ολιβέιρα, όσο και του Γουίλιαν, φαίνεται πώς κάλυψε επαρκώς το συγκεκριμένο κενό.



Όλα αυτά βεβαίως δεν δείχνουν πως ο Ολιβέιρα είναι ένας καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον Όρτα, ίσως όμως να δείχνουν πως ο Ολιβέιρα διαθέτει χαρακτηριστικά που τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει μεγαλύτερη ανάγκη ο Ολυμπιακός και ο Μεντιλίμπαρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x