Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η νέα (και λίγο παλιά…) πορτογαλική παροικία στο Ρέντη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία επισήμανση στο sport-fm.gr με αφορμή και τις μεταγραφές των Γουίλιαν και Ολιβέϊρα.

• Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια ότι δικαιώθηκε πανηγυρικά, με την κατάκτηση τον Μάιο του Κόνφερενς Λιγκ, φέρνοντας τον περασμένο Ιανουάριο ένα…καραβάνι παίκτες από την Πορτογαλία (Τσικίνιο, Κάρμο, Όρτα, Ναβάρο, Καμπράλ), καθώς και τον Πορτογάλο Βέζο από την Ισπανία.

• Και είναι σαφές μετά και την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ότι επιμένουν πορτογαλικά! Με την απόκτηση και του Κονσεϊσάο, σε συνέχεια των μεταγραφών των Κάρμο, Κοστίνια, αλλά και του Βραζιλιάνου Γουϊλιαν, στον Ολυμπιακό υπάρχουν πλέον πέντε Πορτογάλοι στο ρόστερ του (Κοστίνια, Κάρμο, Ολιβέϊρα, Τσικίνιο, Ζέλσον), συν δύο Βραζιλιάνοι (Ρόντινεϊ, Γουίλιαν), που ομιλούν την ίδια γλώσσα, τα πορτουγκέζικα. Εφτά δηλαδή παίκτες που μιλάνε πορτουγκέζικα.

• Σε σχέση με την περσινή σεζόν, στην…ευρύτερη πορτογαλική παροικία του Ρέντη, ο Κοστίνια έχει πάρει τη θέση του Καρβάλιο, ο Ολιβέϊρα του Όρτα κι ο Γουίλιαν του Ποντένσε! Και μην υποτιμάτε την σχετική διαπίστωση. Φανερώνει ότι ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι «του πάνε» οι Πορτογάλοι και ενισχύει το πορτογαλικό στοιχείο στο ρόστερ του.

Ολυμπιακός: Η νέα (και λίγο παλιά…) πορτογαλική παροικία στο Ρέντη!

• Είναι κάτι που είχε ξεκινήσει επί εποχής Πέδρο Μαρτίνς, με Ποντένσε, Σα και Σεμέδο, που όλοι πήραν μεταγραφές-οι δύο πρώτοι στη Γουλβς κι ο τρίτος στην Αραβία. Συνεχίστηκε με μεταγραφές Πορτογάλων όχι ανάλογα επιτυχημένες, ώσπου φτάσαμε στην επιστροφή του Ποντένσε και την απόκτηση των Κάρμο και Τσικίνιο, παικτών που επίσης κάνουν τη διαφορά. Και να ην ξεχάσουμε κι έναν ακόμη Βραζιλιάνο, που άφησε το στίγμα του με τα «ερυθρόλευκα», τον Γκιγέρμε.

• Είναι δε πολύ σημαντικό που μιλάνε τόσοι παίκτες, κυρίως Πορτογάλοι, αλλά και Βραζιλιάνοι, την ίδια γλώσσα στο Ρέντη, αναφορικά με την προσαρμογή τους. Όλα γίνονται έτσι πιο εύκολα στον εγκλιματισμό των παικτών. Και τώρα, με την παρουσία των Κάρμο, Τσικίνιο, Ζέλσον, Ρόντινεϊ, η λογική λέει ότι θα βοηθηθούν στην όσο το δυνατόν πιο ομαλή και γρήγορη προσαρμογή τους κι ο Γουϊλιαν με τον Ολιβέϊρα.

• Μιλάμε δε για έξι παίκτες που εύκολα μπορούμε να τους δούμε μαζί στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού… Με την πορτογαλοβραζιλιάνικη παροικία στο Ρέντη να είναι τόσο ισχυρή, που ένας εκ των τριών αρχηγών (οι άλλοι δύο ο Μασούρας με τον Ρέτσο), να είναι ο Ρόντινεϊ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x