Stories

Αλεξάντερ - Άρνολντ, η εξέλιξη: Ο πιο... all-around ποδοσφαιρικός του εαυτός

Και αριστερό μπακ; Γιατί όχι! Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ το έκανε για την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Και το timing των συνεχόμενων βραβείων που έχει κατακτήσει, ίσως και να έχει ιδιαίτερη «ερμηνεία».

Η ανάγκη έστειλε τον Αλεξάντερ - Άρνολντ, από την απέναντι πλευρά στο ματς με τους Φινλανδούς στο «Ελσίνκι». Ναι μεν must-win παιχνίδι για την Αγγλία, αλλά πραγματικά δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα περισσότερο από το να παίξει βάσει της ποιότητάς της, ώστε να πάρει τους βαθμούς και να συνέλθει από τη σοκαριστική - τέτοια ήταν για τα «τρία λιοντάρια» - ήττα από την Ελλάδα στο «Γουέμπλεϊ» την περασμένη Πέμπτη.

Σε αυτό το νέο ρόλο, έχοντας φυσικά υπηρετήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του ως δεξιός φουλ - μπακ, αλλά και στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο διεθνής άσος της Λίβερπουλ κατάφερε ν' αναδειχθεί Man of the Match.



Είχε 130 επαφές με την μπάλα και πραγματοποίησε 95 μεταβιβάσεις, με 10 εξ αυτών να είναι στο επιθετικό τρίτο. «Κανένα πρόβλημα, κόουτς» θα είπε και απλά θα μπήκε να παίξει, όταν του ζητήθηκε να κατανοήσει πως λόγω και της παρουσίας του Γουόκερ δεξιά έπρεπε να μετατοπιστεί.



Και όταν πια έφτασε η στιγμή του και πέτυχε το 4ο γκολ του με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο, η έκφραση του προσώπου του ήταν τέτοια που αποτύπωνε την ψυχοσύνθεσή του. «Τι άλλο να κάνω;». Σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στην πάνω δεξιά γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ και... κέρδισε και το στοίχημα με τον Τζακ Γκρίλις. «Τον προκάλεσα και του είπα πως αν σκοράρει από εκεί, θα έχει 600 ευρώ από εμένα κι εκείνος πήγε και το έβαλε» είπε ο εξτρέμ της Σίτι λίγο μετά το ματς στη Φινλανδία για τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του.

Ο Άρνολντ και στις τρεις νίκες των «τριών λιονταριών» σ' αυτή τη σύντομη και ιδιαίτερη θητεία του Λι Κάρσλεϊ στον πάγκο της εθνικής ομάδας, αναδείχθηκε κορυφαίος. Και στο Δουβλίνο τον Σεπτέμβρη, αλλά και στα δυο παιχνίδια με τους Φινλανδούς εντός κι εκτός έδρας στον όμιλο του Nations League. Προφανώς δεν μιλάμε για το φοβερό αποτέλεσμα που πήρε η Ελλάδα στην αγγλική πρωτεύουσα πριν από μερικές μέρες.



Η αλλαγή προπονητή, με την απόφαση του Σάουθγκεϊτ ν' αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τη νέα ήττα στον τελικό, βοήθησε τον ΤΑΑ. Ίσως, βέβαια, να ήταν κι εκείνος σε άσχημα φεγγάρια κατά τη διάρκεια του Euro 2024. Οι Άγγλοι διεθνείς, εξαιρουμένων των Πάλμερ και Μέινου, κυρίως, δεν μπορούσαν να φτάσουν στις γνωστές τους επιδόσεις. Το είχε παραδεχθεί ο Χάρι Κέιν αρκετό καιρό μετά, πως «βλέπαμε ότι δεν μας έβγαιναν τα πράγματα στο χορτάρι και απλά με κάποιον τρόπο καταφέρναμε να παίρνουμε τις προκρίσεις και να προχωράμε στα νοκ-άουτ».

Εκεί ο ΤΑΑ, με ρόλο 6αριού στον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε η Αγγλία να παρουσιαστεί στο τουρνουά, βγήκε στο 70’ στο πρώτο παιχνίδι με τους Σέρβους. Και ο χρόνος του ολοένα και μειωνόταν. Αποχώρησε στο 54’ του δεύτερου ματς με τους Δανούς, μπήκε στο 84’ κόντρα στους Σλοβένους. Έμεινε στον πάγκο στους «16» με τη Σλοβακία, εκεί όπου η λύτρωση και η πρόκριση ήρθε με τα γκολ των Μπέλιγχαμ και Κέιν στο 91’ και το 95’.

Με τους Ελβετούς μπήκε στο 115’ για τη διαδικασία των πέναλτι κι ήταν εκείνος που σκόραρε στο τελευταίο της διαδικασίας, σαν να μην είχε ποτέ του πίεση, για τη συνέχιση της διαδρομής στα ημιτελικά. Στους «4» και τον τελικό δεν έπαιξε. Κι όμως, παρά το γεγονός πως έπαιξε συνολικά 129 λεπτά στη διοργάνωση του καλοκαιριού του 2024, έφτιαξε τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ απ’ όλους τους υπόλοιπους Άγγλους που πήραν χρόνο συμμετοχής από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.



Η αλλαγή προσώπου στην άκρη του πάγκου, η αλλαγή προπονητή και στη Λίβερπουλ – παρά τις όποιες αρχικές… προστριβές με τον Σλοτ όταν τον έκανε αλλαγή – μόνο καλό δείχνουν να έχουν κάνει στον Άρνολντ. Και το γεγονός πως βρίσκεται και στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, κάνει αυτό το πρώτο διάστημα της φετινής σεζόν ακόμα πιο σημαντικό για εκείνον.

Και τώρα, 3 βραβεία Man of the Match σε 4 αναμετρήσεις του Nations League. Καλύτερος όλων στα «τρία λιοντάρια» σε όλες τις νίκες που έχουν πάρει οι φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τον Σεπτέμβρη μέχρι τώρα. Και μέσα σ’ όλα «δούλεψε» και λίγο περισσότερο τις εκτελέσεις του στις στατικές φάσεις. Και όσο πάει, σκοράρει και πιο πολύ…

Κι όπως το πράττουν φέτος οι Σαλάχ και Φαν Ντάικ στην κόκκινη πλευρά του λιμανιού, έτσι και ο Τρεντ δίνει λόγους στους διοικούντες τη Λίβερπουλ να «τρέξουν» για να προλάβουν… τα χειρότερα και να του προσφέρουν νέο συμφωνητικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x