Stoiximan Super League

Από το ζενίθ… στο ναδίρ

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την επική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League και μόνο με θαύμα θα αποφευχθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός. «Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι ειρωνεία;», τα εύλογα ερωτήματα του ανθρώπου που ήταν στον πάγκο εκείνη τη μαγική βραδιά, Χουάν Ραμόν Ρότσα, μέσω της SportDay. Άκαρπες οι προσπάθειες των παλαιμάχων να ρίξουν γέφυρες μεταξύ Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου.

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την επική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Το γκολ του Κριστόφ Βαζέχα από την απίθανη κούρσα του Γιώργου Δώνη είχε χαρίσει στο σύλλογο μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του.

Σήμερα τα συναισθήματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με εκείνη την αξέχαστη μέρα...



Από τον ενθουσιασμό για τον ευρωπαϊκό θρίαμβο και τις ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον, ο Παναθηναϊκός μόνο με θαύμα θα αποφύγει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και οδεύει ολοταχώς προς τη χρεοκοπία. «Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι ειρωνεία;», τα εύλογα ερωτήματα του ανθρώπου που ήταν στον πάγκο εκείνη τη μαγική βραδιά, Χουάν Ραμόν Ρότσα, μέσω της SportDay.

Δεν υπάρχει «φως»

Η προσπάθεια των παλαιμάχων να ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των μετόχων και ιδιαίτερα ανάμεσα σε Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλο είναι άκαρπες. Οι δύο άνδρες παραμένουν αδιάλλακτοι στους όρους υπό τους οποίους απαιτούν και οι οποίοι δεν γίνονται αποδεκτοί από την άλλη πλευρά.

Οι βετεράνοι ενημερώθηκαν χθες για τις απαιτήσεις του «Mr MIG» και σήμερα θα έχουν συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Περιθώρια για ανακωχή δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα, αφού η χθεσινή μέρα περιλάμβανε νέες προσωπικές επιθέσεις εκατέρωθεν, με τον Βγενόπουλο να κατηγορεί ως υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση της ΠΑΕ τον μεγαλομέτοχο και τον «Τζίγκερ» να κατηγορεί την άλλη πλευρά πως δυσκόλεψε το έργο της διοίκησης θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα. Βασικό σημείο τριβής παραμένει το γήπεδο και οι υποχρεώσεις που απορρέουν ή πιθανώς προκύψουν στην πορεία από τη ΓΗΠΕΛ και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Επί του θέματος θα τοποθετηθεί σήμερα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, μετά τη συνάντηση με τους παλαιμάχους, ενώ επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει και από τους παλαιμάχους που θα μιλήσουν δημοσίως για τα αποτελέσματα των επαφών τους.

Λεφτά… δεν υπάρχουν

Την ίδια ώρα που η κόντρα μαίνεται και φως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, τα χρέη αυξάνονται. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα βάλει το 1,7 εκατ. ευρώ που προβλέπεται από το ποσοστό του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μόλις συσταθεί διοίκηση, ωστόσο ο Αδαμάντιος Πολέμης φέρεται να είναι αρνητικός να βάλει 750.000 ευρώ, έστω και με τη μορφή δανείου. Αρνητικοί να βάλουν λεφτά είναι οι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Ζολώτας, ενώ ο Νικόλας Πατέρας διεμήνυσε πως θα συμμετέχει με το ποσοστό του αν το πράξουν και οι υπόλοιποι, κάτι που δεν μοιάζει εφικτό.

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός είναι σχεδόν αναπόφευκτος, ενώ με τα υπάρχοντα δεδομένα αυτή θα είναι η μικρότερη συνέπεια. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός φέρεται να έστειλε στην ΕΠΟ έγγραφο με το οποίο ζητεί από την UEFA παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου, ώστε να εξεταστεί το θέμα της παράλληλα με την αδειοδότηση, αλλά δεν μοιάζει εφικτό να βρει ανταπόκριση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x