Stoiximan Super League

Τα «ερυθρόλευκα» σερί

Τρία διαφορετικά ρεκόρ διεύρυνε ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί του Πανιωνίου. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έχουν 17 συνεχόμενες νίκες στην έδρα τους απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες. Επίσης, έφτασαν τις 8 συνεχόμενες νίκες μέσα στο Καραϊσκάκη μετά το 1-1 επί του Παναθηναϊκού. Σχεδόν το 50% αγγίζει το ποσοστό των γκολ που έχουν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι» με κεφαλιές στο Φάληρο. Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της στατιστικής – την εικόνα της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τρία διαφορετικά ρεκόρ διεύρυνε ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί του Πανιωνίου. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έχουν δεκαεπτά συνεχόμενες νίκες στην έδρα του απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες. Επίσης, έφτασαν τις οχτώ συνεχόμενες νίκες μέσα στο Καραϊσκάκη μετά το 1-1 επί του Παναθηναϊκού. Σχεδόν το 50% αγγίζει το ποσοστό των γκολ που έχουν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι» με κεφαλιές στο φαληρικό γήπεδο.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 22ης αγωνιστικής

Απίστευτο είναι το σερί που έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανιώνιο μέσα στην έδρα του. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες μετρούν δεκαεπτά συνεχόμενες νίκες επί των Νεοσμυρνιωτών, έχοντας ταυτόχρονα 51 γκολ ενεργητικό και 3 παθητικό. Δηλαδή, οι πρωταθλητές Ελλάδας σκοράρουν τρία γκολ σε κάθε ματς κόντρα στους «κυανέρυθρους». Η τελευταία απώλεια των «ερυθρόλευκων» ήταν τη σεζόν 1993/94, όταν οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1 στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός μετράει 44 νίκες σε σύνολο 51 αγώνων, έχοντας τέσσερις ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες.

Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, οι Πειραιώτες μετρούν 8 συνεχόμενες νίκες στο Καραϊσκάκη με τέρματα 21-1.

Συνεχίστηκε και χθες το σερί με τις κεφαλιές που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» μέσα στο Καραϊσκάκη. Ο Μακούν και ο Ντιόγο σκόραραν με το κεφάλι, φτάνοντας τα 13 επί συνόλου 28 εντός έδρας (σχεδόν το 50%). Τα μόνα παιχνίδια στα οποία δεν έχει μπει έστω ένα γκολ με κεφαλιά ήταν αυτά με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0), τον Παναιτωλικό (2-0) και τον ΟΦΗ (2-2). «Δύο στα δύο», όπως χθες, είχε γίνει στα ματς με Ξάνθη (2-1) και ΠΑΟΚ (2-1).

Την αρνητική παράδοση που είχε στα Γιάννενα έσπασε ο Ατρόμητος, ο οποίος κατάφερε να νικήσει με σκορ 2-1 τον ΠΑΣ. Μέχρι πρότινος οι «κυανόλευκοι» είχαν μόλις μία ισοπαλία και δεκατέσσερις ήττες απέναντι στους Γιαννιώτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Περιστεριώτες είχαν πετύχει ξανά δύο γκολ μακριά από την έδρα τους μόνο στο 2-2 στην Κέρκυρα.

Τα έντεκα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να έχει σημειώσει νίκη δεν αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τον Παναιτωλικό στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Το 1975-76, στην παρθενική του συμμετοχή, είχε μείνει χωρίς νίκη για 22 αγώνες και μάλιστα δεν είχε πετύχει ούτε ένα γκολ στους 10 τελευταίους!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Λεβαδειακός κατάφερε να πετύχει δύο σερί νίκες μακριά από την έδρα του στην Α’ Εθνική. Ακόμα και στη Β’ Εθνική είχε σημειώσει το συγκεκριμένο επίτευγμα για τελευταία φορά τη σεζόν 2006/07 (κόντρα σε Προοδευτική και Πανθρακικό).

Ρεκόρ, όμως, για τον Λεβαδειακό αποτελούν και οι τρεις συνεχόμενες νίκες. Μέχρι τώρα η καλύτερη επίδοσή των Βοιωτών ήταν τα δύο «διπλά» που είχε πετύχει το 2009-10, το 2008-09, το 2007-08, το 1993-94 και το 1989-90.

Τα 400 γκολ ενεργητικό μέσα στην έδρα του έφτασε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Α’ Εθνική.

Μόνο εκτός έδρας βάζει δύο γκολ σε ένα ματς Α' Εθνικής ο Στέφανο Ναπολεόνι. Πριν από τη χθεσινή επιτυχία του στο Αγρίνιο, ο Ιταλός επιθετικός είχε κάνει κάτι αντίστοιχο δύο φορές κόντρα στον Πανθρακικό!

Άτυχος στάθηκε ο Τάσος Βενέτης. Ο 32χρονος αμυντικός της Κέρκυρας έφτασε τις 100 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, όμως τραυματίστηκε στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Δόξα Δράμας. Το ντεμπούτο του έμπειρου παίκτη ήταν στις 21 Σεπτεμβρίου 2003 με τον Ακράτητο, στην εντός έδρας ήττα από το Αιγάλεω με 2-0.

Τριπλή σημασία είχε το γκολ που πέτυχε ο Ανέστης Αγρίτης με το οποίο «κλείδωσε» η νίκη της Κέρκυρας επί της Δόξας. Την ίδια ώρα, όμως, ήταν το 100ό εντός έδρας γκολ για τους «Φαίακες» στην Α' Εθνική και αυτή ήταν η 300ή ήττα των Δραμινών στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία!

Για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τη Νέα Σμύρνη δεν κατάφερε ο Πανιώνιος να σκοράρει με τον Ακη Μάντζιο στον πάγκο του. Παράλληλα, με εξαίρεση το πρώτο ματς στη Λιβαδειά όπου απέσπασε 0-0, δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στα πέντε τελευταία. Για πρώτη φορά, ωστόσο, δέχτηκε και δεύτερο στην επανάληψη!

Και με τις τρεις προηγούμενες ομάδες είχε καταφέρει να σκοράρει ο Εμάνουελ Περόνε απέναντι στην Ξάνθη. Ωστόσο, για πρώτη φορά το γκολ συνδυάστηκε με νίκη. Στις 19/11/2005 ο Ιωνικός απέσπασε ισοπαλία 1-1 στα Πηγάδια, στις 22/12/2007 ο Απόλλων Καλαμαριάς συνετρίβη με 6-1 στο ίδιο γήπεδο και στις 23/10/2010 ο Ατρόμητος παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στο Περιστέρι!

33 κίτρινες μοιράστηκαν στην 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξαν τρεις αποβολές στους χθεσινούς αγώνες. Συγκεκριμένα, ο Μαρκόφσκι της Ξάνθης και οι Τσαμπούρης και Ράγιος από τον Αστέρας Τρίπολης. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Παναιτωλικού δεν δέχθηκαν ούτε κίτρινη κάρτα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x