Γιώργος Χελάκης

Ντιόπ και Καφές μαζί της στερούν ταχύτητα

Η σχετική άνοδος της απόδοσης του Μπούμπα Ντιόπ στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε σημαντικά την εικόνα της ΑΕΚ. Της επέτρεψε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες. Γιατί στα είκοσι τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κοντέψαμε να πιστέψουμε ότι η Χάιντουκ είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Του Γιώργου Χελάκη

Η σχετική άνοδος της απόδοσης του Μπούμπα Ντιόπ στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε σημαντικά την εικόνα της ΑΕΚ. Της επέτρεψε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες. Γιατί στα είκοσι τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κοντέψαμε να πιστέψουμε ότι η Χάιντουκ είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ.

Του Γιώργου Χελάκη

Δεν είναι κι ας έχασε το παιχνίδι από οριακή θέση οφσάιντ του Νίκου Λυμπερόπουλου. Γλίτωσε από άλλα που κάλλιστα θα μπορούσε να δεχτεί. Με έναν «μαγικό» τρόπο μετά τη γκολάρα του Τζιμπούρ και τα δύο αμυντικά χαφ της «Ένωσης» εξαφανίστηκαν από το γήπεδο.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο Ντιόπ για να κάνει λάθος πάσα και πέναλτι στη συνέχεια. Κι ενώ ο Μπερνς με τον Τζιμπούρ είχαν κέφια ο Σκόκο προσπαθούσε να λύσει δύσκολα σταυρόλεξα αντί να απλοποιήσει το παιχνίδι και να βοηθήσει την ομάδα του.

Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό τον τρόπο παιχνιδιού από τον Σενεγαλέζο σταρ της ΑΕΚ. Θα παίζει σ’ αυτό το αργό τέμπο, θα προσπαθεί να δίνει την μπάλα με τη μία και θα απειλεί λόγω του ύψους του στα στημένα.

Ως αμυντικός χαφ αδυνατεί να είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Δεν διαθέτει τα τρεξίματα για τέτοια δουλειά. Κι επειδή ο Παντελής Καφές είναι απλά πιο γρήγορος, οι δυο τους ως αμυντικά χαφ θα εμφανίζουν σημαντικά προβλήματα απέναντι σε ομάδες που αλλάζουν γρήγορα την μπάλα.

Το αυτό ισχύει για τον Τραϊανό Δέλλα στις γρήγορες αντεπιθέσεις. Πράγματα που τα γνωρίζει ο Μπάγεβιτς κι έχει παίκτες στη διάθεσή του για να τα διορθώσει (Μάκος-Πατσατζόγλου, Νασούτι). Με μια επισήμανση.

Ο «Πάτσα»δεν είναι για να αντικαθιστά τον Μπερνς παίζοντας ως δεξί χαφ εξτρέμ. Πέραν του ότι αυτός ο Μπερνς δεν χρειάζεται αντικατάσταση. Κάνει εξαιρετικά παιχνίδια και συνεργάζεται άψογα με τον Λυμπερόπουλο. Ευτυχώς το τρίτο γκολ της ΑΕΚ με τον Σκόκο «έδεσε το γλυκό» και δεν αφήνει περιθώρια για παράπονα στους Κροάτες.

Όσο για το χαμένο πέναλτι αφήστε να έχω την άποψη πως ένας Μπάγεβιτς από τα παλιά δεν θα άφηνε τον επιπόλαιο Τζεμπούρ να το εκτελέσει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x