Γιώργος Χελάκης

Ενδεκάδα πρώτης γραμμής, αλλά πάγκος προβληματικός

Αν και το δείγμα δεν ήταν επαρκές, η εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στην Νταντί αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.Κατ' αρχάς κλείνει τη φιλολογία που αναπτύχθηκε μετά τα πετυχημένα φιλικά παιχνίδια και τα νικηφόρα αποτελέσματα.

Αν και το δείγμα δεν ήταν επαρκές, η εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στην Νταντί αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.Κατ' αρχάς κλείνει τη φιλολογία που αναπτύχθηκε μετά τα πετυχημένα φιλικά παιχνίδια και τα νικηφόρα αποτελέσματα.

Η ΑΕΚ απέναντι στους Σκωτσέζους έδειξε αυτό που δεν ήταν ενάμιση χρόνο τώρα: ομάδα.

Τερματίστηκαν οι αυτοσχεδιασμοί και οι πειραματισμοί, που την έκαναν να μοιάζει περισσότερο με τυχαίο άθροισμα καλών ή μέτριων κατά περίπτωση παικτών.

Ο Μπάγεβιτς αποφάσισε πως το σύστημα που ταιριάζει στην «Ενωση» είναι το 4-2-3-1. Η απόφαση έχει τη σημασία της. Φανερώνει κατ' αρχάς μια συγκεκριμένη επιλογή του Ντούσκο, γνωστή όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στους παίκτες του. Η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου είναι που του επιτρέπει να «στήσει» μ' αυτόν τον τρόπο την ομάδα. Σε ένα παιχνίδι με συνεχές τρέξιμο προκάλεσε εντύπωση ότι ο κόουτς άφησε τον Λυμπερόπουλο να τρέχει επί ενενήντα λεπτά. Κι ο Νικόλας τα «έτρεξε». Οπως τα «έτρεξε» κι ο Νάτσο Σκόκο, που έκανε κάμποσα τάκλιν στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τα γεγονότα μόνα τους μαρτυρούν, πέραν όλων των άλλων, την αλλαγή ψυχολογίας. Από το παιχνίδι υπάρχουν δύο αξιοσημείωτα κέρδη: η αγωνιστική άνοδος του Γρηγόρη Μάκου και η αγωνιστική επαναφορά του Παναγιώτη Λαγού. Τα συγκεκριμένα αγωνιστικά κέρδη ίσως φανούν πολύτιμα στη διάρκεια της σεζόν. Κανένας από τους δύο δεν λογαριαζόταν ως βασικός όταν για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν οι «κιτρινόμαυροι» στους Θρακομακεδόνες. Τώρα τα πράγματα κυλούν διαφορετικά.

Η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε έναν έμπειρο σέντερ μπακ για να πλαισιώνει τον Μανωλά και να αφήνει περιθώρια στον Δέλλα να βοηθάει χωρίς να ταλαιπωρείται από μυϊκούς τραυματισμούς. Την ξεκούραση του Λυμπερόπουλου θα αναλάβει κυρίως ο Τζεμπούρ. Αρκεί να μην ξεχαστεί εντελώς στον πάγκο ο Μπλάνκο και μαραζώνοντας ψυχολογικά σκουριάσει.

Η ΑΕΚ έχει λιγότερες εναλλακτικές επιλογές στον πάγκο της και η διαχείριση του ρόστερ γίνεται πρώτης τάξεως ζήτημα για την ομάδα και τον προπονητή της.

Ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ίσως τη βοηθήσει να κρατηθεί στη διεκδίκηση μέχρι τέλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x