Γιώργος Χελάκης

Παίξτε μπάλα, ρε!

Όχι πως δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα. Έχουν γίνει ακόμα χειρότερα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάθε φορά που γίνονται πρέπει να τα περνάμε στο «ντούκου». Τα ματς Βραζιλίας-Πορτογαλίας και Ισπανίας-Χιλής, δυσφήμησαν το άθλημα και τη διοργάνωση. Οι ήχοι από τις βουβουζέλες έκρυψαν κατά κάποιο τρόπο τη δυσφορία και τις αποδοκιμασίες των θεατών για το ποδόσφαιρο σκοπιμότητας που είδαμε.

Όχι πως δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα. Έχουν γίνει ακόμα χειρότερα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάθε φορά που γίνονται πρέπει να τα περνάμε στο «ντούκου».

Τα ματς Βραζιλίας-Πορτογαλίας και Ισπανίας-Χιλής, δυσφήμησαν το άθλημα και τη διοργάνωση. Οι ήχοι από τις βουβουζέλες έκρυψαν κατά κάποιο τρόπο τη δυσφορία και τις αποδοκιμασίες των θεατών για το ποδόσφαιρο σκοπιμότητας που είδαμε.

Ευτυχώς που η προκριματική φάση τελειώνει και μας απαλλάσσει από αυτές τις σκοπιμότητες. Ωστόσο εδώ που τα λέμε μια δημόσια αποδοκιμασία για την κοροϊδία, πρέπει να την λουστούν οι ομάδες αυτές. Ισπανία, Πορτογαλία και Βραζιλία αποτελούν μαζί με τη Γερμανία και την Αργεντινή την ραχοκοκαλιά της διοργάνωσης.

Από αυτές τις ομάδες περιμένει ο κόσμος θέαμα και γκολ. Το να κοροϊδεύουν επί μισή και πάνω ώρα οι Ισπανοί μέσα στο γήπεδο «σηκώνει» τιμωρία. Τώρα θα βρουν μπροστά τους την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Τον αναφέρουμε ονομαστικά γιατί ήταν αυτός που προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να ξεκολλήσει κάπως τους συμπαίκτες του, ώστε να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από τους μπλαζέ Βραζιλιάνους, οι οποίοι δεν έβλεπαν την ώρα να σφυρίξει ο διαιτητής και να φύγουν για τα αποδυτήρια.

Ευτυχώς τελείωσαν τα ψέματα και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Γιατί καλές είναι οι εκατοντάδες πάσες των Ισπανών, αλλά θα χρειαστούν ορισμένες που να «τρυπήσουν» την άμυνα των Πορτογάλων.

Γιατί ωραίο είναι να βάζεις εφτά γκολ στους αδύναμους Βορεϊοκορεάτες, αλλά πρέπει να δείξεις τι μπορείς να κάνεις απέναντι στον Πουγιόλ και τον Πικέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x