Γιώργος Χελάκης

Ο Ντένις είναι τρομερός και στα τριάντα δύο...

Θυμάμαι ένα ζεστό απόγευμα πριν από δύο χρόνια στα γραφεία της SPORTDAY. Ο Ολυμπιακός σκεπτόταν την περίπτωση του Ρόμενταλ όταν ξαφνικά αποφάσισε να πάρει τον Γκαλέτι. Συζητούσαμε το θέμα με τον Μιχάλη Τσόχο και τον Γιώργο Μαζιά.

Θυμάμαι ένα ζεστό απόγευμα πριν από δύο χρόνια στα γραφεία της SPORTDAY. Ο Ολυμπιακός σκεπτόταν την περίπτωση του Ρόμενταλ όταν ξαφνικά αποφάσισε να πάρει τον Γκαλέτι. Συζητούσαμε το θέμα με τον Μιχάλη Τσόχο και τον Γιώργο Μαζιά.

Σε γενικές γραμμές είχαμε την άποψη ότι ο Ντένις Ρόμενταλ είναι εξαιρετική περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Τότε μάλιστα υποστήριζα ότι ο Γκαλέτι ανεξάρτητα από την αξία του δεν θα έπαιζε στη γραμμή, διότι συνήθιζε να κλείνει προς τα μέσα και να βρίσκεται δίπλα στον σέντερ φορ.

Φυσικά, σε αυτή την πρόβλεψη διαψεύστηκα. Για την αξία, όμως, του Ρόμενταλ συνέχιζα να επιμένω.

Ο 32χρονος παίκτης του Άγιαξ καθάρισε με προσωπικές του ενέργειες του το Καμερούν και το στέλνει, πρόωρα, όπως όλα δείχνουν, στην πατρίδα του.

Ακόμη και σε αυτή τη –σχετικά- προχωρημένη ηλικία ο Ρόμενταλ δεν έχει χάσει, ούτε την ταχύτητά, ούτε την εκρηκτικότητά του. Η νίκη της Δάνιας στο ματς γίνεται κόντρα στη ροή του, και παρά το γεγονός, ότι στο δεύτερο ημίχρονο τα ‘’λιοντάρια’’ πίεσαν αφόρητα τους Δανούς και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.

Η νίκη τους οφείλεται εν πολλοίς, στις προσωπικές ενέργειες του Ρόμενταλ. Στο γκολ φεύγει ταχύτατα από δεξιά και πασάρει άψογα στο Μπέντνερ. Στο δεύτερο γκολ κάνει πάλι την ίδια κίνηση και με υπέροχη προσποίηση ‘’ξεράινει’’ τον Μάκουν και με αριστερό φαλτσαριστό πλασέ στέλνει την μπάλα εκεί που ο Σουλεϊμάνου δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Παράλληλα, δημιουργεί δύο φάσεις με τον Τόμασον και χάνει ο ίδιος μια ευκαιρία στην αρχή του ματς.

Η ήττα του Καμερούν λυπεί όλους όσους θέλουν το ποδόσφαιρο να κερδίζει ο καλύτερος και στερεί από την διοργάνωση μια ομάδα που παίζει -κατά βάση- επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο.

Όμως, στο παιχνίδι αυτό είδαμε δύο Καμερουνέζους παίκτες που θα είναι σύντομα πρωταγωνιστές στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τον 22χρονο, Αλεξάντερ Σονγκ, που παίζει στην Άρσεναλ και τον 20χρονο, Ενκούλου, που παίζει στη Μονακό. Ειδικά ο πρώτος παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου για το «πως» παίζεται η θέση του αμυντικού χαφ. Μου θύμισε τον Πέπε Γκουαρντιόλα, όταν ήταν στα ντουζένια του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x