Γιώργος Χελάκης

Ο Σωτήρης, ο Σωκράτης και ο Ότο

Η συνέντευξη του Ότο Ρεχάγκελ στον Δημήτρη Ευαγγελάτο στη “SPORTDAY” έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ανάμεσα στα άλλα ο ομοσπονδιακός τεχνικός τονίζει ότι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Σωτήρης Νίνης και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Το δίκιο του βουνό αλλά εμάς μας ενδιαφέρει τι γίνεται επί του παρόντος. Γράφει από τη Ν. Αφρική ο Γιώργος Χελάκης.

Γράφει από τη Ν. Αφρική ο Γιώργος Χελάκης.
Η συνέντευξη του Ότο Ρεχάγκελ στον Δημήτρη Ευαγγελάτο στη “SPORTDAY” έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ανάμεσα στα άλλα ο ομοσπονδιακός τεχνικός τονίζει ότι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Σωτήρης Νίνης και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Το δίκιο του βουνό αλλά εμάς μας ενδιαφέρει τι γίνεται επί του παρόντος. Το παιχνίδι με τη Ν. Κορέα πλησιάζει και ως συνήθως είναι άγνωστες οι βουλές τους κόουτς ως προς τη βασική ενδεκάδα. Εδώ που τα λέμε η συμμετοχή σ’ αυτήν του Σωτήρη Νίνη δεν πιθανολογείται ποτέ και από κανέναν. Όμως αυτή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου κρίνεται από πολλούς επιβεβλημένη. Είναι απορίας άξιον που δεν βρέθηκε χρόνος στα δύο 90λεπτα των φιλικών για να παίξει έστω και λίγο ο αμυντικός της Τζένοα που τυχαίνει σήμερα να έχει τα γενέθλιά του (κλείνει τα 22).

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Νοτιοκορεάτες είναι γρήγορη ομάδα με συνεχές τρέξιμο και εναλλαγές θέσεων. Οι δύο Παρκ μπορούν να παίξουν σε όλες τις θέσεις της επίθεσης εκτός από αυτή του σέντερ φορ με την ίδια ευκολία. Κατά συνέπεια για την αντιμετώπιση τους χρειάζονται σέντερ μπακ με ικανότητες στο χαμηλό παιχνίδι και γρήγορα πλάγια βήματα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι ο παίκτης που ανταποκρίνεται περσότερο από κάθε άλλον σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό η χρησιμοποίησή του το Σάββατο κρίνεται περισσότερο από αναγκαία.

Από τα οικογενειακά διπλά που γίνονται εδώ στο Ντέρμπαν δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα για όσα έχει στο μυαλό του ο Ότο Ρεχάγκελ. Το σίγουρο είναι πως με τις επιλογές του το μεσημέρι του Σαββάτου θα αιφνιδιαστούν όλοι οι απεσταλμένοι του ελληνικού Τύπου στη Νότιο Αφρική. Το ζήτημα είναι να αιφνιδιαστούν το ίδιο ή ακόμα περισσότερο ο προπονητής και οι αντίπαλοί μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x