Γιώργος Χελάκης

Βγενόπουλος – Μαρινάκης σε κοινή γραμμή

Μια πρόχειρη ματιά στην επιχειρηματολογία των δύο ανδρών μπορεί να σας πείσει. Αγνοώ αν οι κύριοι Μαρινάκης και Βγενόπουλος συζητούν μεταξύ τους. Σημασία έχει ότι αντιμετωπίζουν σε γενικές γραμμές με τον ίδιο τρόπο τις προθέσεις των κ.κ. Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη να πουλήσουν τις μετοχές τους.

Μια πρόχειρη ματιά στην επιχειρηματολογία των δύο ανδρών μπορεί να σας πείσει.

Αγνοώ αν οι κύριοι Μαρινάκης και Βγενόπουλος συζητούν μεταξύ τους. Σημασία έχει ότι αντιμετωπίζουν σε γενικές γραμμές με τον ίδιο τρόπο τις προθέσεις των κ.κ. Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη να πουλήσουν τις μετοχές τους.

Έγκαιρα σας είχαμε επισημάνει ότι οι καιροί δεν ευνοούν αγοροπωλησίες. Κατά συνέπεια, οι προθέσεις των πωλητών να βάλουν λεφτά στην τσέπη τους θα σκοντάψουν στην άρνηση των εν δυνάμει αγοραστών.

Στην πρωινή δήλωση του Τζίγκερ, ότι πουλά μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αντέδρασε ο «Mister Mig» πριν μεσημεριάσει. Χρησιμοποιώντας λαϊκή γλώσσα, του ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για αγορές μετοχών. Δηλαδή λεφτά για τις τσέπες της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Υπάρχουν λεφτά μόνο για την ενίσχυση της ομάδας.

Ανάλογη ήταν και η δημόσια τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ξεκαθάρισε στον Σωκράτη Κόκκαλη ότι διαθέτει λεφτά για τα ταμεία της ομάδας και όχι για το προσωπικό ταμείο του ιδιοκτήτη. Τον κάλεσε μάλιστα να πληρώσει ο ίδιος τα χρέη που έχει η ΠΑΕ.

Είναι προφανές πως οι κύριοι Μαρινάκης και Βγενόπουλος έχουν υπόψη τους να πιέσουν ώστε στη συνέχεια να διαπραγματευτούν με καλύτερους όρους. Ήδη μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης των οπαδών είναι με το μέρος τους.

Ωστόσο και οι ίδιοι κατανοούν ότι οι δύο μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ δεν πρόκειται να παραιτηθούν τόσο εύκολα από τις απαιτήσεις τους. Η κατάληξη θα είναι αναγκαστικά ένα σκληρό παζάρι με αβέβαιη κατάληξη.

Πίσω από τις δύο περιπτώσεις διαφαίνεται καθαρά η ίδια αιτία. Τα οικονομικά ανοίγματα των ΠΑΕ και η αδυναμία ή η απροθυμία των κ.κ. Γ. Βαρδινογιάννη και Σ. Κόκκαλη να χρηματοδοτούν σε τόσο μεγάλο ύψος.

Κάθε άλλη εξήγηση είναι για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Οι έμπειροι επιχειρηματίες σαν τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Μαρινάκη είδαν αμέσως εκτός από το τυρί και τη φάκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x